نوسانات نرخ دلار و افزایش قیمت جهانی، موجب شد طی هشت ماه سال جاری واردات موز نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۳۸.۸ درصد کاهش یابد. بررسی تازهترین آمار گمرک نشان میدهد در هشت ماه سال جاری، ۲۸۹ هزار و ۹۲۱ تن موز سبز تازه یا خشک کرده به ایران وارد شده که ارزش آن، […]
نوسانات نرخ دلار و افزایش قیمت جهانی، موجب شد طی هشت ماه سال جاری واردات موز نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۳۸.۸ درصد کاهش یابد. بررسی تازهترین آمار گمرک نشان میدهد در هشت ماه سال جاری، ۲۸۹ هزار و ۹۲۱ تن موز سبز تازه یا خشک کرده به ایران وارد شده که ارزش آن، رقمی در حدود ۲۵۷ میلیون و ۵۶۰ هزار دلار است. واردات موز به ایران ۱.۳۵ درصد از وزن کل و ۰.۸۷ درصد از ارزش کل واردات به ایران در این مدت را شامل میشود. در مدت مشابه سال گذشته ۴۶۸ هزار و ۱۸۶ تن موز به ارزش ۳۶۰ میلیون و ۵۹۹ هزار دلار وارد شده بود که ۱.۹۰ درصد از وزن و ۱.۰۵ درصد از ارزش کل واردات ایران در آن مدت را به خود اختصاص داده بود.
تسویه صد در صد ریالی نفت در بورس انرژی
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: خریداران نفت در بورس انرژی میتوانند تا سقف صد در صد وجه را به صورت ریالی تسویه کنند. محمدرضا پورابراهیمی گفت: برای تسهیل در تسویه فروش نفت خام وزارت نفت پیشنهادی را به شورای عالی هماهنگی اقتصادی آورد و بعد از بررسیهای لازم موافقت شد که امکان تسویه خرید نفت خام در بورس انرژی تا صد در صد ریالی فراهم شود و این ظرفیت جدید برای خریداران به وجود بیاید. وی ادامه داد: در فاز بعدی عرضه ۳ میلیون بشکه نفت عرضه خواهد شد و در فازهای بعدی نیز بررسی میشود تا براساس روال مستمر فروش نفت صورت بگیرد. وی گفت: عرضه نفت خام در بورس انرژی یک تجربه جدید است و ما باید اجازه دهیم تا با گذر زمان این نحوه فروش روی غلطک بیافتد.
صادرات دام زنده غیرگوشتی آزاد شد
وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد که ممنوعیت صادرات دام زنده غیرگوشتی رفع شده است. وزارت صنعت، معدن و تجارت در نامهای که به دفتر صادرات و گمرک ارسال کرده است، صادرات دام زنده مولد غیر گوشتی و همچنین صادرات پریفرم را بلامانع اعلام کرد. اسب مولد نژاد خالص، اسب مسابقه، شتر مولد نژاد خالص، گاو مولد نژاد شیری و همچنین پریفرم PET پنج ردیف کالایی است که ممنوعیت صادرات آن رفع شده است. همچنین آزاد کردن صادرات بی رویه دام شیری مولد ممکن است تامین نیاز بازار داخلی را با مشکل مواجه کند. کاهش ارزش پول ملی در ماه های اخیر، موجب افزایش صادرات کالاهای غیرنفتی شده ؛ اما صادرات بی رویه نیز موجب گرانی در بخش کالاهای مصرفی مردم شده است.
تأمین برنج شب عید در انتظار تخصیص ارز
دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران گفت: تخصیص ارز به صورت قطره چکانی انجام میگیرد و عملیات تأمین آن در بانک مرکزی بسیار کند در جریان است که اگر این روند ادامه یابد، قطعاً مشکلاتی در تنظیم بازار ایجاد میشود. کشاورز با اشاره به اینکه افزایش قیمت ارز موجب شده تا قاچاق برنج به داخل کشور صرفه اقتصادی نداشته باشد، ادامه داد: این شرایط فرصت مغتنمی است تا بتوان نیاز واقعی کشور به واردات برنج را مشخص کرد. وی ادامهداد: این موضوع در شرایطی تحقق مییابد که ارز مورد نیاز واردات برنج به موقع تأمین شود تا با واردات به موقع برنج از افزایش قیمتها در بازار جلوگیری شود، چراکه در غیراین صورت و افزایش قیمتها ممکن است مجدد شاهد قاچاق برنج به داخل کشور باشیم.
ارزآوری ۶٫۵ میلیارد دلاری صادرات فرآوردهای نفتی
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی گفت: آورده ارزی فرآودههای نفتی برای کشور در سال گذشته ۶٫۵ میلیارد دلار بود. احسان باقریان گفت: براساس آمارهای موجود در نیمه نخست امسال سه میلیارد و ۱۵۰ میلیون دلار انواع فرآوردههای نفتی صادرشده که این رقم در مدت مشابه سال قبل دو نیم میلیارد دلار بوده است. وی با بیان اینکه صادرات فراوردههای نفتی با اضافه محصولات پتروشیمی درنیمه نخست امسال یک میلیارد دلار بیشتر از مدت مشابه سال قبل بوده گفت: در نیمه نخست امسال اعضاء اتحادیه فراوردههای نفت، گاز و پتروشیمی بیش از ۱۱ میلیارد دلار صادرات داشتهاند. وی حمایت و پشتیبانی دولت از صادرکنندگان را در رسیدن به این هدف مهم ارزیابی کرد و افزود: اگر پشتیبانیهای لازم از صادرکنندگان صورت گیرد شاهد افزایش صادرات فراوردههای نفتی خواهیم بود.