آمارها نشان می‌دهد، گوشت قرمز و سفید در آذر ماه نسبت به آذر پارسال ۶۰ درصد گران شده است. بر اساس آمار مرکز آمار ایران، نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به آذر ۹۷، با ۲٫۴ درصد افزایش نسبت به ماه قبل خود به ۱۸ درصد رسید. بررسی جزئیات قیمت گروه خوراکی‌ها نشان می‌دهد، گوشت قرمز […]

آمارها نشان می‌دهد، گوشت قرمز و سفید در آذر ماه نسبت به آذر پارسال ۶۰ درصد گران شده است. بر اساس آمار مرکز آمار ایران، نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به آذر ۹۷، با ۲٫۴ درصد افزایش نسبت به ماه قبل خود به ۱۸ درصد رسید. بررسی جزئیات قیمت گروه خوراکی‌ها نشان می‌دهد، گوشت قرمز و سفید در آذرماه نسبت به آذر ۹۶ بالغ بر ۶۰ درصد گران شده،‌ همچنین این میزان افزایش برای ماهی‌ها و صدف‌داران ۷۸٫۴ درصد است. گزارش مرکز آمار در بخش قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای کشور نشان می‌دهد، ماهی‌ها و صدف‌داران نسبت به آبان ماه ۱۰ درصد گران‌تر شده‌ و در جایگاه اول قرار گرفته است. پس از آن سبزیجات با ۸٫۶ درصد و گوشت قرمز و سفید با ۷٫۶ درصد بدون وقفه گران شده‌اند.

 

انباشت کالای اساسی در گمرک نداریم

مدیرکل مرکز واردات گمرک از عادی شدن روند ترخیص کالا خبر داد و افزود: ۹۵ درصد کالاهایی که اظهار می‌شود اکنون در کمتر از ۳ روز از گمرک ترخیص می‌شود و انباشت کالا نداریم. علی معقولی گفت: تا چندماه قبل محدودیت‌هایی برای ترخیص کالا از گمرک داشتیم اما با ترخیص‌هایی که انجام شد، انباشت کالایی در گمرکات نداریم و شرایط نرمال شده است. ازقبل از شهریور که شرایط ارزی نرمال شد روال ترخیص عادی شده است. در بنادر همیشه گردش کالا داریم و به دنبال سرعت بخشیدن به مراحل ترخیص کالا هستیم. او افزود: ۹۵ درصد کالاهایی که اظهار می شود در کمتر از ۳ روز از گمرک ترخیص می‌شود، بخشی از کالاها که ثبت سفارش شده و انتظار تخصیص و تامین ارز است.

 

استرداد عوارض خروج از کشور الکترونیکی شد

متقاضیان استرداد وجوه عوارض خروج از کشور می‌توانند از این پس به صورت الکترونیکی درخواست خود را ثبت کنند تا بازپرداخت وجوه بدون مراجعه حضوری و در اسرع وقت انجام شود. محمد مسیحی گفت: بر اساس برنامه‌های دولت دوازدهم که مبنی بر توجه به حفاظت از محیط زیست با حذف نسخه کاغذی از فرایند‌های جاری در برنامه‌ها و سیاست گذاری‌های اداری است و همچنین استقرار دولت الکترونیک، فرایند استرداد وجوه عوارض خروج از کشور همچون بسیاری از فرایند‌های دیگر سازمان امورمالیاتی الکترونیکی شد. وی افزود: با عملیاتی شدن این طرح متقاضیان استرداد وجوه عوارض خروج از کشور که پس از پرداخت این وجه از آن استفاده نکرده و درخواست استرداد آن را دارند، می‌توانند با مراجعه به سامانه مالیات بر ارزش افزوده به آدرس www.evat.ir نسبت به ثبت درخواست خود اقدام کنند.

 

صدور ۱۴۰۰میلیارد ریال ضمانت‌نامه برای صنایع کوچک

یک هزار و چهارصد و بیست و شش میلیارد ریال ضمانت‌نامه در ۹ ماهه امسال برای صنایع کوچک صادر و تمدید شد. از ابتدای سال ۹۷ تا پایان آذرماه امسال، ۸۴ فقره ضمانت نامه به ارزش ۶۵۴ میلیارد ریال صادر و ۱۳۴ ضمانت نامه به ارزش ۷۷۱ میلیارد ریال تمدید شد. در این مدت، ۲۶۸ میلیارد ریال ضمانت‌نامه اعتباری برای ایجاد واحد‌های صنعتی و ۲۶۴ میلیارد ریال برای ضمانت‌نامه اعتباری سرمایه در گردش واحد‌های صنایع کوچک صادر شده است. در ۹ماه امسال، بانک سینا با ۲۷۹ میلیارد ریال، پست بانک با ۱۲۶ میلیارد ریال و بانک سپه با ۵۱ میلیارد ریال بیشترین ضمانت‌نامه را از این صندوق دریافت کردند. در این مدت، استان‌های کرمانشاه، فارس و خراسان جنوبی پیشتاز دریافت ضمانت‌نامه برای صنایع کوچک بوده‌اند.

 

کمبود مواد اولیه چالش اصلی در صنف کفش

رئیس اتحادیه کفاشان دست دوز گفت: درحال حاضر کمبود مواد اولیه یکی از چالش‌های اصلی این صنف به حساب می‌آید. رسول شجری اظهار کرد: درحال حاضر کمبود مواد اولیه یکی از چالش‌های اصلی این صنف به حساب می‌آید و همین موضوع بر میزان عرضه کفش تاثیر گذاشته است. شجری ادامه داد: از دولت درخواست شده که برای تامین مواد اولیه این صنف تدبیری بیندیشد، چرا که تداوم کمبود مواد اولیه بر افزایش تدریجی قیمت ها اثرگذار است. وی افزود: بیشتر اقلام از خارج از کشور تامین می‌شوند و همین موضوع سد راه فعالیت کفاشان دست دوز شده است. وی، با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد افزایش قیمت در این صنف مشاهده می‌شود گفت: امیدواریم نگرانی دراین بخش به حداقل برسد چرا که قدرت خرید مردم به دلیل افزایش قیمت، کم شده است.