رییس انجمن متخصصان محیط زیست ایران گفت: قاچاق خاک کشور مشکلاتی را برای این مولفه زیستی و ‌محیط زیست کشور ایجاد کرده است. مجید عباسپور افزود: از ۷۶ میلیون هکتار خاک کشور، حدود ۱۸٫۵ میلیون هکتار آن در معرض تخریب قرار دارد. وی اظهار داشت: ۳۰ سانتیمتر خاک کشور مخصوص کشاورزی است که با توجه […]

رییس انجمن متخصصان محیط زیست ایران گفت: قاچاق خاک کشور مشکلاتی را برای این مولفه زیستی و ‌محیط زیست کشور ایجاد کرده است.
مجید عباسپور افزود: از ۷۶ میلیون هکتار خاک کشور، حدود ۱۸٫۵ میلیون هکتار آن در معرض تخریب قرار دارد.
وی اظهار داشت: ۳۰ سانتیمتر خاک کشور مخصوص کشاورزی است که با توجه به مساله قاچاق خاک تا حدی با مشکلاتی مواجه شده است. ‌
وی با اشاره به مصرف انرژی در کشور گفت: به عنوان مثال مصرف بنزین در ایران ۱۰ برابر ترکیه و ۳ برابر چین است که نشان دهنده سرانه بالای مصرف انرژی در کشور است.
وی ادامه داد: تا یک دهه یا ۱۵ سال گذشته رتبه جایگاه محیط زیست ایران در جهان ۵۷ بود اما اکنون بر اساس اخرین امار به رتبه ۱۳۵ رسیده ایم. عباسپور اظهار داشت: همچنین مساله الودگی شهری و معضلات مربوط به آن بر کسی پوشیده نیست. وی تاکید کرد: وظیفه هریک از ما به عنوان شهروند در حوزه محیط زیست این است که به این مقوله توجه کنیم اما این اتفاق نمی افتد و با وجود این که در اموزه های دینی نیز بر ان تاکید شده است اما توجه نمی کنیم.
آنفلوانزای پرندگان در کشور مشاهده نشده است
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی گفت: از ابتدای امسال تاکنون با رعایت ضوابط بهداشتی موردی از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور گزارش نشده است.
علی صفر ماکنعلی افزود: آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در سال جاری با برنامه ریزی های سازمان دامپزشکی و رعایت ضوابط بهداشتی و ایمنی در سطح مرغداری های کشور کنترل و مهار شده است. وی با بیان اینکه در سال گذشته نزدیک به ۱۰۰ واحد در کشور درگیر آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بودند، ادامه داد: کنترل این بیماری و عدم مشاهده و گزارش آن در سطح مرغداری ها در حالی است که سال قبل تنها در استان قزوین بدنبال شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان پنج میلیون قطعه جوجه و مرغ معدوم شدند. این مسئول گفت: با اقدامات کنترلی انجام شده در راستای پیشگیری از این بیماری و همچنین برنامه توسعه مرغداری های کشور، تولیدات صنعت طیور ۲۰ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است.
ممنوعیت بهره‌برداری از معادن در شمال، روی کاغذ یا در عمل؟
درحالی‌که صدور مجوز بهره‌برداری از معادن در شمال کشور از سال ۹۵ ممنوع شده است، مقدمات بهره‌برداری از معدن شن و ماسه در روستای برنت سواد کوه واقع در جنگل‌های هیرکانی آغاز شده و به گفته دبیر شبکه تشکل‌های محیط زیست و منابع طبیعی مازندران اعتراضات مردم و فعالان محیط زیستی مازندران را در پی داشته است.
داریوش عبادی با اشاره به صدور مجوز بهره‌برداری از معدن شن و ماسه در روستای برنت سواد کوه اظهار کرد: این مجوز را اداره کل صنایع و معادن استان مازندران به یک شخص واگذار کرده است. اداره صنایع و معادن قبل از صدور مجوز باید از اداره منابع طبیعی استعلام بگیرد ولی گویا اداره منابع طبیعی استان مازندران در موعد مقرر استعلام را پاسخ نداده و اداره صنایع و معادن مجوز را پس از اتمام مهلت منابع طبیعی برای پاسخ، صادر کرده است. وی با بیان اینکه صدور مجوز بهره‌برداری از معدن در جنگل‌های شمال کشور ممنوع است و به نظر می‌رسد که این مجوز پیش از ممنوعیت، صادر شده است، گفت: اگر غیر از این باشد محدوده‌ای که برای آن مجوز بهره‌برداری صادر شده در کنار یکی از شاخه‌های دائمی رودخانه خطیرکوه است. این منطقه زیستگاه گونه‌ در معرض خطر انقراض «کبک دری» و «خرس قهوه‌ای» است، همچنین رویشگاه توسکا و گونه ممنوع القطع‌ «گََوَن» است. دبیر شبکه تشکل‌های محیط زیست و منابع طبیعی مازندران با اشاره اینکه هفته گذشته بولدوزها برای ورود به منطقه درختان توسکا را قطع کردند، تصریح کرد: مردم محلی به محض آگاهی از این اقدام اعتراض کردند و مانع ادامه فعالیت بولدوزرها شدند همچنین در روز ۳۰ آذر ماه، مردم روستا به صورت نمادین دور درختان زنجیره زدند و اعتراض خود را نسبت به تخریب محیط زیست و منطقه اعلام کردند. عبادی با بیان اینکه مسئولان منابع طبیعی و صنایع و معادن قول داده‌اند که مجوز را لغو کنند، گفت: هنگام صدور مجوز شخص تعهد می‌دهد که در صورت به وجود آمدن مشکلات اجتماعی فعالیت خود را ادامه ندهد و حقوق مردم را نادیده نگیرد. در حال حاضر پایین‌دست رودخانه زمین‌های کشاورزی وجود دارد و صاحب معدن نمی‌تواند از آب آن استفاده کند.