سعید سرفرازیان نیم فصل اول لیگ برتر با تمام حواشی و اتفاقاتش به پایان رسید و تیم ها به تعطیلات نیم فصل رفتند . ولی یکی از نکاتی که در این نیم فصل خودنمایی کرد نیمکت لرزان مربیان تیم های لیگ برتری بود ، ۸ تیم از مجموع ۱۶ تیم لیگ سر مربیان خود را […]

سعید سرفرازیان
نیم فصل اول لیگ برتر با تمام حواشی و اتفاقاتش به پایان رسید و تیم ها به تعطیلات نیم فصل رفتند . ولی یکی از نکاتی که در این نیم فصل خودنمایی کرد نیمکت لرزان مربیان تیم های لیگ برتری بود ، ۸ تیم از مجموع ۱۶ تیم لیگ سر مربیان خود را تغییر دادند در این اتفاق دلایل زیادی نقش دارند که می توان به نارضایتی هواداران ، مشکلات مالی و اختلاف مربیان با مدیران تیم ها و البته نتیجه گرایی در فوتبال ما اشاره کرد .
تیم هایی که با تغییر مربیان خود در نیم فصل مواجهه شدند عبارتند از :

۱- سپید رود رشت
تیم سپید رود رشت دومین فصل حضور در لیگ برتر را می گذراند . این تیم یکی از تیم های پر طرفدار و محبوب و البته ریشه دار در فوتبال کشورمان می باشد اما با این وجود در این دو فصل مدیران و مربیان مختلفی را به خود دیده است . سپیدرود لیگ هیجدهم را با خداداد عزیزی آغاز کرد اما به دلیل اختلاف خداداد عزیزی با برخی از بازیکنان قدیمی تیم از جمله حسین کعبی و درگیری لفظی شدید این مربی با هواداران تیم او خیلی زود و در هفته ی چهارم از جمع سرخ پوشان شمالی جدا شد تا دوباره علی کریمی به شهر رشت برگردد با این بازگشت اولین تغییر روی نیمکت ها آن هم در هفته ی چهارم در فصل هیجدهم لیگ برتر رقم خورد .
۲- ماشین سازی تبریز
ماشین سازان فصل را با هدایت فیروز کریمی شروع کردند اما این مربی نام آشنا و باسابقه به دلیل کسب نتایج دور از انتظار و با شکست در مقابل ذوب آهن اصفهان در هفته پنجم از سمتش بر کنار شد و جای خود را به دستیار و یار قدیمی خود یعنی محمد رضا مهاجری داد .کریمی در پنج دیداری که مربی ماشین سازان بود بردی را کسب نکرد ، چهار تساوی و یک شکست حاصل کار فیروز کریمی در ماشین سازی بود .
۳- فولاد خوزستان
فولاد خوزستان را می توان به عنوان پر حاشیه ترین تیم نیم فصل اول لیگ برتر معرفی کرد .قرمز پوشان دیار کارون در ابتدای لیگ سید سیروس پورموسوی را به عنوان مربی انتخاب کردند و پس قرارداد با سروش رفیعی به مدت یک و نیم فصل همه فکر می کردند که این تیم یک فصل رویایی را پشت سرخواهد گذاشت ولی فولاد هرگز نتوانست نتایج خوبی به دست بیاورد و پس از چند بازی وکسب نتایج بد صدای هواداران تیم درآمد و از نتایج به دست آمده به شدت نا راضی بودند به همین دلیل مدیران فولاد دست به تغییر مربی تیم زدند و ضمن برکناری پورموسوی دستیار خارجی او را به جایش انتخاب کردند . البته ایلی استان هم زیاد در فولاد دوام نیاورد و در هفته دوازدهم جای خود را به عزیز فریسات داد ، عزیز فریسات تنها دو دیدار سرمربی فولاد بود چون او هم برکنار شد و بخت به افشین قطبی رو کرد تا او در ادامه لیگ برتر مربی فولاد خوزستانی باشد که سابقه قهرمانی یک دوره از لیگ برتر را در کارنامه دارد .
۴ -نفت مسجد سلیمان
تیم نفت مسجد سلیمان یکی از تیم های تازه وارد لیگ هیجدهم با سرمربیگری عبدالله ویسی گام در راه پر فراز و نشیب لیگ برتر نهاد. نفتی ها ابتدا با مشکلات مختلفی مانند مشکل مالی دست و پنجه نرم کردند هنوز پنج هفته از لیگ برتر نگذشته بود که با شکست در مقابل تیم نساجی مازندران دیگر تیم تازه صعود کرده به لیگ برتر ، عبدالله ویسی به دلیل مشکلات مالی از سمت خود استعفا داد و با قبول این استعفا مدیران تیم علی رضا مرزبان را به عنوان جانشین ویسی انتخاب نمودند.
۵- تراکتورسازی تبریز
محمد رضازنوزی مالک متمول تراکتور سازی با خرید های پر سر و صدا و شکار ستاره هایی مانند مسعود شجایی و اشکان دژاگه در صدد ایجاد یک تیم کهکشانی در تبریز بود . او برای رضایت پرشور های تبریزی جان توشاک را به این تیم آورد تا سکان هدایت تراکتورسازی به این مربی نامدار بسپارد اما او روزهای خوبی را در تبریز سپری نکرد و پس از حذف در جام حذفی از تبریز رفت . پس از رفتن جان توشاک محمد تقوی که دستیار توشاک بود به جای او هدایت تراکتور سازی پر مهره را به عهده گرفت .
۶- ذوب آهن اصفهان
مدیران تیم ذوب آهن اصفهان پس از جدایی امیر قلعه نویی از این تیم امید نمازی که سابقه همکاری با کارلوس کی روش در تیم ملی را در کارنامه داشت به عنوان سرمربی سبز های نصف جهان انتخاب کردند این مربی نتایج بدی با ذوب آهن به دست نیاورد اما رفته رفته تیم او افت کرد و پس از کسب چند نتیجه ضعیف و باخت سنگین چهار بر یک به تراکتور سازی در هفته یازدهم بهانه اخراجش را به مدیران ذوب آهن داد تا او را برکنار و علی رضا منصوریان را به عنوان سرمربی جدید تیم انتخاب کنند .
۷- استقلال خوزستان
ابتدای فصل هیجدهم هدایت آبی پوشان خوزستانی را داریوش یزدی به عهده گرفت.اما کسب نتایج ضعیف تیم با هدایت داریوش یزدی و البته کسر ۶ امتیاز از سوی فیفا این تیم نگون بخت را به قعر جدول رده بندی لیگ برتر چسباند.
تا مقدمات اخراج داریوش یزدی فراهم شود پس از برکناری یزدی ابتدا سید سیروس پور موسوی به عنوان سرمربی آبی پوشان خوزستانی انتخاب شد ولی او از همان ساعات اولیه انتخابش با مدیران باشگاه به مشکل خورد و از هدایت استقلال خوزستان سر باز زد تا هدایت این تیم پر حاشیه به کریم بوستانی و البته به همراهی و کمک ایمان مبعلی سپرده شود این جابجایی در هفته دوازدهم انجام شد .
۸ – پیکان تهران
مجید جلالی آقا معلم فوتبال ایران همانند دو فصل قبل لیگ کار خود را با خود رو سازان پایتخت شروع کرد .روند نتیجه گیری پیکان در ابتدای فصل و تا هفته یازدهم مثبت و خوب بود تا اینکه از این هفته ببعد بدبیاری ها و نتایج ضعیف برای پیکان و جلالی شروع شد . شش شکست پیاپی و ایجاد اختلاف بین جلالی و شیعی مدیر عامل باشگاه باعث شد که جلالی به صورت توافقی از پیکان جدا شود . هنور مدیران پیکان جانشینی برای جلالی انتخاب نکرده اند .

تغییرات مربیان و پیامد های آن
این تغییرات باعث شد تا چهره هایی جذاب و کاریزماتیک مانند افشین قطبی به فوتبال ما برگردند و کسی مانند محمد تقوی به عنوان یک سرمربی انتخاب شود شاید اگر این جابجایی ها نبود او باید سالها منتظر چنین فرصتی می بود . نیم فصل دوم میدان رقابت روی نیمکت ها و مهره چینی آنها داخل زمین باعث جذابیت لیگ خواهد بود. رقابت افشین قطبی تازه وارد با شفر ، برانکو ، دایی ، قلعه نویی و … آبستن اتفاق های زیبا و شگفتی های غافلگیر کننده ای خواهد بود . هرچند اخباری به گوش می رسد که تغییرات جدیدی در راه است . منتظر می مانیم تا بدانیم قصه تغییر مربیان در فوتبال ما به کجا ختم می شود !