برخورد با مهاجرت‌های غیرقانونی از سیاست‌های اصولی جمهوری اسلامی ایران است به طوری که از ابتدای امسال تاکنون حدود ۵۶۰ هزار مهاجر غیرقانونی به کشور مبدا برگردانده شده‌اند. سرپرست اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی با بیان این مطلب گفت: کمک‌های جامعه بین الملل در قبال هزینه‌های انجام شده برای مهاجرین خارجی در ایران […]

برخورد با مهاجرت‌های غیرقانونی از سیاست‌های اصولی جمهوری اسلامی ایران است به طوری که از ابتدای امسال تاکنون حدود ۵۶۰ هزار مهاجر غیرقانونی به کشور مبدا برگردانده شده‌اند.
سرپرست اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی با بیان این مطلب گفت: کمک‌های جامعه بین الملل در قبال هزینه‌های انجام شده برای مهاجرین خارجی در ایران بسیار اندک است اما نگاه ما به این پدیده نگاهی انسانی و اسلامی و غیر اقتصادی است. سرپرست اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در دیدار با عبدالله ایاز، رئیس اداره کل مدیریت مهاجرت وزارت کشور ترکیه افزود: برخورد با مهاجرت‌های غیرقانونی از سیاست‌های اصولی جمهوری اسلامی ایران است به طوری که از ابتدای امسال تاکنون حدود ۵۶۰ هزار مهاجر غیرقانونی به کشور مبدا برگردانده شدند که بیش از ۶۰ هزار نفر از این تعداد پیش از ورود به کشور ترکیه بازداشت و برگردانده شده‌اند.
قدمگاهی با اشاره به اینکه اگر دو مقوله امنیت و اقتصاد در کشورهای مهاجر فرست به چشم‌انداز روشنی نرسد موج مهاجرت اجتناب‌ناپذیر است، گفت: بحران مهاجرت یک مسئله بین المللی است اما می‌تواند راه حل‌های منطقه‌ای داشته باشد و برگزاری اجلاس مشترک با کشورهای مهاجر فرست و مدیریت این بحران در کشورهای منطقه در بهبود شرایط تاثیرگذار است.
وی با بیان اینکه کشورمان هم مسیر مهاجرت و هم مقصد مهاجرت است،اظهارکرد: حل بحران افغانستان نیازمند عزم جهانی است و آمادگی داریم با کشور دوست و برادر ترکیه به یک راه حل مشترک در خصوص برخورد با پدیده مهاجران غیرقانونی برسیم. وی در ادامه گفت: ارائه تسهیلات برای ورود و حضور قانونی مهاجران می‌تواند به کاهش مهاجرت‌های غیرقانونی و تبعات منفی آن بینجامد.
قدمگاهی همچنین بر ادامه همکاری جمهوری اسلامی ایران با کشور ترکیه در زمینه مقابله با پدیده مهاجرت‌های غیرقانونی و انتقال تجربیات مفید کشورمان تأکید کرد.
در این دیدار رئیس اداره کل مدیریت مهاجرت وزارت کشور ترکیه با قدردانی از جمهوری اسلامی ایران به خاطر برخورد با پدیده مهاجرت‌های غیرقانونی پیش از ورود افراد به مرزهای ترکیه گفت: منطقه ما تحت تاثیر روند افزایش مهاجرت‌هاست و دو کشور ایران و ترکیه در معرض مشکلات مشابهی در این زمینه هستند.
عبدالله ایاز در ادامه گفت: باید با تدابیر مشترک کنترل مرزها را افزایش دهیم و ما هم مثل شما معتقدیم اصلی‌ترین راه برای کاهش مهاجرت بهبود وضعیت امنیت و معیشت در کشورهای مبدا مهاجرت به‌ویژه در افغانستان است.
رئیس اداره کل مدیریت مهاجرت وزارت کشور ترکیه افزود: اتخاذ هرگونه سیاستی در قبال پدیده مهاجرت تاثیرات فرامرزی دارد و باید تلاش کنیم با استفاده از تجربیات مشترک به راه‌حل‌های تاثیرگذاری برسیم.
وی با اشاره به حضور ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار پناهنده سوری در ترکیه خواستار استفاده از تجربیات جمهوری اسلامی ایران در مدیریت بحران مهاجرت شد و از همتای ایرانی خود برای حضور در اجلاس سال آینده میلادی در ترکیه با موضوع مهاجرت دعوت کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور در دیدار قدمگاهی و ایاز دو طرف بر گسترش همکاریها و استفاده از تجارب دو کشور در مقابل پدیده مهاجرت‌های غیرقانونی تاکید کردند.