در سال ۲۰۱۸، کشفیات مهمی در زمینه باستان‌شناسی در سراسر جهان رقم خورد و می‌توان این سال را سال اکتشافات مهم باستان‌شناسی در جهان نامید. باستان‌شناسان حرفه‌ای و آماتور در سال ۲۰۱۸ میلادی به کشفیاتی دست یافتند و آموخته‌های خود در مورد رویدادهای تاریخی را به روز کردند. ۱۰ مورد از کشفیات مهم این […]

 

در سال ۲۰۱۸، کشفیات مهمی در زمینه باستان‌شناسی در سراسر جهان رقم خورد و می‌توان این سال را سال اکتشافات مهم باستان‌شناسی در جهان نامید. باستان‌شناسان حرفه‌ای و آماتور در سال ۲۰۱۸ میلادی به کشفیاتی دست یافتند و آموخته‌های خود در مورد رویدادهای تاریخی را به روز کردند.

۱۰ مورد از کشفیات مهم این سال بدین شرح است:

-یکی از کشفیات مهم باستان شناسان در این سال، کشف لاشه زیردریایی دوره نازی‌ها بود.

-قدیمی‌ترین نقاشی دست بشر در سال جاری میلادی در غاری در جنوب آفریقای جنوبی کشف شد.

-قدیمی ترین نان که تاریخ کشت و زرع را به عقب برد

-کشف سکه‌های طلا مربوط به عصر جنگ‌های صلیبی

-کشف اسکلتی بی سر در شهر رم باستان

-کشف گنجینه پادشاه دانمارک

-کشف پیکر سائو سائو

-کشف خطوط جدید نازکا

-کشف لاشه قدیمی‌ترین کشتی

-کشف مقبره مصری در سقاره

کاوش قلعه بالا، نمایانگر تاریخ نهفته بیجار

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری استان کردستان گفت: با آغاز عملیات کاوش قلعه بالا بخش زیادی از تاریخ نهفته شهرستان بیجار نمایان می‌شود. سید محسن علوی، در جلسه شورای برنامه‌ریزی شهرستان بیجار، با اشاره به این‌که پل و قلعه روستای صلوات آباد منحصر به فرد است، در ادامه اظهار کرد: این پل و قلعه نشان از اهمیت شهرستان بیجار در گذشته دارد و باید توجه بیشتر به آن داشت. مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با بیان این‌که بازار بیجار پس از سنندج مهم‌ترین بازار استان است، گفت: یکی از معضلات برای بازسازی این بازار همکاری نکردن بازاریان است که کار را مشکل کرده است.

شهداد می‌تواند مقصد جهانی بوم‌گردی باشد

معاون میراث‌فرهنگی کشور گفت: برای ایجاد مدیریت یکپارچه و توسعه گردشگری پایدار کویر لوت دستگاه‌های مرتبط باید با یکدیگر تعامل و همکاری داشته باشد. محمد حسن طالبیان اظهار کرد: پس از ثبت بیابان لوت به عنوان اولین اثر طبیعی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو وظیفه ما درباره حفاظت و نگهداری از این اثر منحصر به فرد بسیار خطیر و حساس شده است. طالبیان با بیان اینکه شهداد می‌تواند مقصد جهانی بوم‌گردی باشد، افزود: راه‌اندازی اقامتگاه‌های بوم‌گردی برای مردم این منطقه توجیه اقتصادی داشته و توانسته آنها را از لحاظ مالی تامین کند. وی با اشاره به اینکه حفظ محیط زیست برای کسانی که در حاشیه کویر زندگی می‌کنند بسیار مقدس است، افزود: وظیفه تخصصی سازمان میراث‌فرهنگی در درجه اول حفظ طبیعت بکر بیابان لوت است که امیدواریم با تحت کنترل قرار دادن برخی برنامه‌ها از جمله برنامه‌های ورزشی از این اثر جهانی محافظت کنیم.