قیمت مرغ با حدود ۶۵۰ تومان افزایش به ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان در مراکز خرده فروشی رسید، این در حالی است که وزارت جهاد قیمت منطقی این کالا را ۱۰هزارتومان و پرورش دهندگان۱۱هزارتومان اعلام کرده‌اند. براساس اعلام اتحادیه پرنده و ماهی قیمت هرکیلوگرم مرغ گرم در عمده فروشی درب کشتارگاه ۱۳ هزار و ۲۰۰ […]

قیمت مرغ با حدود ۶۵۰ تومان افزایش به ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان در مراکز خرده فروشی رسید، این در حالی است که وزارت جهاد قیمت منطقی این کالا را ۱۰هزارتومان و پرورش دهندگان۱۱هزارتومان اعلام کرده‌اند. براساس اعلام اتحادیه پرنده و ماهی قیمت هرکیلوگرم مرغ گرم در عمده فروشی درب کشتارگاه ۱۳ هزار و ۲۰۰ تومان، توزیع درب واحدهای صنفی ۱۳ هزار و ۴۰۰ تومان،  خرده فروشی مرغ شمال ۱۴ هزار و ۲۰۰ تومان است.  محمود حجتی، وزیرجهاد کشاورزی هفته گذشته اعلام کرده بود که قیمت منطقی برای هرکیلوگرم مرغ ۱۰ هزارتومان است، در حالیکه قیمت فعلی این کالا در بازار ۴ هزار و ۵۰۰ تومان بیشتر از نرخ اعلامی وزارت جهاد است و ورود سازمان های نظارتی برای کنترل نوسانات قیمت این کالا ضروری به نظر می‌رسد.

 

گرانی ۷۰ درصدی کالا‌ها در نبود نظارت

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: میانگین قیمت کالا‌های اساسی با نبود نظارت ۷۰ درصد بیشتر از قیمت‌های ارز تخصیص یافته است. محمد رضا پور ابراهیمی با بیان اینکه حدود ۱۴ میلیارد دلار امسال و نیز سال آینده به کالاهای اساسی اختصاص یافته است افزود: قیمت این کالاها در بازار متناسب با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی تخصیص یافته نیست. پورابراهیمی گفت: در نشستی که سه شنبه هفته گذشته اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس با وزیر صنعت، معدن و تجارت و مسئولان دستگاه های نظارتی برگزار کردند راهکارهایی برای افزایش نظارت دولت بر قیمت کالاهای اساسی در نظر گرفته شد و اگر در کاهش این کالاها اتفاقی نیفتد نشان دهنده رانت در اقتصاد کشور است و استمرار این مسئله به هیچ وجه نمی‌تواند ادامه یابد.

 

رشد ۹۲ درصدی قیمت مسکن

آمار بانک مرکزی از افزایش حدود ۹۲ درصدی قیمت مسکن در ۱۲ ماه منتهی به آذر امسال حکایت دارد. بر اساس تازه‌ترین آمار بانک مرکزی؛ میانگین قیمت مسکن در آذرماه سال جاری ۹۵.۵ میلیون ریال بوده که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۹۱.۸ درصد افزایش نشان می‌دهد. این گزارش نشان می‌دهد تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران در آذر ماه سال ۱۳۹۷ به ۶.۸ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۶۱.۷ درصد کاهش نشان می‌دهد. در میان مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران، بیشترین متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای مسکونی معامله شده معادل ۲۱۸.۱ میلیون ریال به منطقه یک و کمترین آن با ۴۲ میلیون ریال به منطقه ۱۸ تعلق داشته است. این ارقام نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۱۰۵ و ۷۵ درصد افزایش نشان می‌دهند.

 

دولت از تصدی‌گری خارج شود

رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: دولت باید تصدی‌گری‌ها را به بخش خصوصی واگذار کند. غلامحسین شافعی گفت: در شرایط حال حاضر بیشترین تکیه دولت بر بودجه ۹۸ باید به جای رفتن به دنبال درآمد جدید، کاهش هزینه‌های کشور باشد و این امر بزرگترین موضوعی است که در شرایط حال حاضر کشور با وجود تحریم‌ها احساس می‌شود. وی اظهار کرد: دولت باید تصدی‌گری‌ها را به بخش خصوصی واگذار کند و از این بابت در تامین بودجه کشور با روش درست به نقطه مطلوب دست پیدا کند.‎ رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: مهمترین مشکلی که وجود دارد این است که ما این قانون را داریم و تصویب شده اما آن را اجرایی نمی‌کنند. وی گفت: بزرگترین چالش بهبود فضای کسب و کار، عدم اجرایی شدن آن است.

 

تولید ۱۷ کالای صنعتی کاهش یافت

طبق جدیدترین آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت)، در هفت ماهه نخست امسال میزان تولید بیش از نیمی از کالاهای منتخب صنعتی نسبت به سال گذشته کاهش یافته است. جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان می‌دهد که در هفت ماهه نخست امسال میزان تولید ۱۷ کالا از میان ۲۷ کالای منتخب صنعتی، نسبت به مدت مشابه در سال گذشته کاهش یافته است. در این میان تولید ماشین‌ لباس‌شویی در هفت ماهه نخست امسال با افت ۳۸ درصدی بیشترین کاهش را در میان کالاهای صنعتی داشته وبعد از ماشین لباس‌شویی، میزان تولید انواع تلویزیون، سواری، وانت، نئوپان، کامیون کشنده و یخچال و فریزر به ترتیب ۳۲.۵، ۲۰.۹، ۲۰.۳، ۱۹.۷، ۱۷.۳ و ۱۳.۸ درصد نسبت به هفت ماهه اول سال ۱۳۹۶ کاهش یافته است.