معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه درباره برخی از تصمیمات نحوه اجرای ساختمان جدید پلاسکو از سوی شورای عالی شهرسازی و معماری اعلام مغایرت شده است،گفت: هنوز از سوی بنیاد مستضعفان نتیجه برگزاری مسابقه طراحی و تعیین نقشه ساختمان جدید پلاسکو اعلام نشده است همچنین قرار شده ۵ طبقه اول ساختمان به فضای […]
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه درباره برخی از تصمیمات نحوه اجرای ساختمان جدید پلاسکو از سوی شورای عالی شهرسازی و معماری اعلام مغایرت شده است،گفت: هنوز از سوی بنیاد مستضعفان نتیجه برگزاری مسابقه طراحی و تعیین نقشه ساختمان جدید پلاسکو اعلام نشده است همچنین قرار شده ۵ طبقه اول ساختمان به فضای تجاری اختصاص یابد که درباره این موضوع به تفاهم و توافق نرسیدهایم. محمد سعید ایزدی، معاون وزیر راه و شهرسازی درباره نظر شورای عالی معماری و شهرسازی نسبت به احداث ساختمان جدید پلاسکو در ۱۵ طبقه اظهار داشت: درباره برخی از تصمیمات در زمینه نحوه اجرای ساختمان جدید پلاسکو از سوی شورای عالی شهرسازی و معماری اعلام مغایرت شده است. وی افزود: شورای تامین استان گفته است تعداد طبقات براساس حقوق مکتسبه تعیین شده است اما بحث مغایرت ساختمان جدید پلاسکو با ضوابط موضوع دیگری است.
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ادامه داد: اول آنکه هنوز از سوی بنیاد مستضعفان نتیجه برگزاری مسابقه طراحی و تعیین نقشه ساختمان جدید پلاسکو اعلام نشده است. موضوع دیگر این است که گویا قرار شده ۵ طبقه اول ساختمان به فضای تجاری اختصاص یابد که درباره این موضوع به تفاهم و توافق نرسیدهایم. معاون شهرسازی و معماری وزیر با بیان اینکه شورای تامین استان اعلام کرده است که ساختمان جدید پلاسکو در ۱۵ طبقه مانند ساختمان قدیم ساخته شود تا مطالبات غرفه داران محقق شود، گفت: بنده هم اعلام کردهام که با ۱۵ طبقه موافق هستم اما قرار نبود در زیر سطح زمین ۵ طبقه دیگر هم اضافه شود. ایزدی تاکید کرد: آقایان مدعی هستند که این ۵ طبقه میتواند در راستای افزایش فضاهای مشاع موثر باشد در عین حال هنوز موافقتی با این ۵ طبقه انجام نشده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بنیاد مستضعفان میگوید علت تاخیر در احداث ساختمان جدید، شورای عالی معماری و شهرسازی و تاخیر در اعلام رای این شورا است، گفت: دو سال از حادثه ساختمان پلاسکو گذشته است و اقدامی در جهت ساخت انجام ندادهاند و بنیاد مستضعفان مدعی شده علت بخشی از تاخیرها در ساخت این است که وزارت راه وشهرسازی و شورای عالی شهرسازی و معماری موضع خود را تغییر میدهند، این در حالی است که ۵ روز پس از حادثه مصوبه اعلام شد و تا کنون هم هیچ تغییری در خواستههایمان اعمال نکردهایم.
دبیر شورای عالی شهرسای و معماری با تاکید بر اینکه بنیاد مستضعفان به تعهد خود در قبال ارائه نقشهها پایبند نبوده است، اظهار داشت: بنیاد مستضعفان نتایج برگزاری مسابقات را اعلام نکرده است که بتواند نقشهها را هم برای تایید و تصویب در اختیار شورای عالی شهرسازی و معماری قرار دهد.
ایزدی با بیان اینکه در حال حاضر مبنای کار مجوز کمیسیون ماده ۵ است، ادامه داد: کمیسیون ماده ۵ را با اضافه کردن یک یادداشت به امضا رساندم مبنی بر این که ساختمان جدید در همان مساحت ۱۰۰۰ متر یعنی ۳۰ متر در ۳۰ متر و در ۱۵ طبقه ساخته شود. اما محل بحث این است که ۵ طبقه در زیر زمین به ساختمان اضافه شده است. وی ادامه داد: قرار بود در هفته گذشته نقشههای برآمده از برگزاری مسابقات به شورای عالی معماری و شهرسازی تحویل داده شود اما هنوز چیزی به شورا تحویل ندادهاند. اعلام کردهایم که تنها یک هفته از زمان تحویل نقشه تا انجام اقدامات کارشناسانه زمان صرف خواهیم کرد. تا کنون هیچ طرحی به دست ما نرسیده است که تاخیر در تایید یا تصویب آن داشته باشیم. معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه هنوز پروانهای برای ساختمان جدید پلاسکو صادر نشده است چراکه هنوز نقشهای ارایه نشده است بنابراین نمیتوانند عملیات خاک برداری و گود برداری را آغاز کنند، گفت: اعلام کردهایم که هر زمان نقشه ارایه شد، شورای عالی معماری و شهرسازی نظر نهایی خود را اعلام میکند.
وام مسکن مهر تا ۴۰ میلیون تومان زیاد شد
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با تاکید بر این که طرح مسکن مهر سال ۹۸ به اتمام می رسد، گفت: تسهیلات این طرح از ۳۰ به ۴۰ میلیون تومان افزایش می یابد.
علی نبیان گفت: بر اساس رویکرد و تأکید دولت پروژه های مسکن مهر در سطح کشور باید سال ۱۳۹۸ تکمیل و پرونده آنها بسته شود بنابراین برای شتاب در روند نهاییشدن این پروژهها موضوع افزایش تسهیلات از ۳۰۰ میلیون ریال به ۴۰۰ میلیون ریال در دست پیگیری است که به زودی عملیاتی میشود.
وی ادامه داد: دغدغههای این پروژهها باید به صورت صریح پیگیری و امور زیربنایی و روبنایی آنها تکمیل شود.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن همچنین به واحدهای مسکن مهر فاقد متقاضی اشاره و بیان کرد: تعدادی مسکنمهر فاقد متقاضی در سطح کشور وجود دارد که با پیگیری وزارت راه و شهرسازی تفاهم نامه ای با کمیته امداد امامخمینی (ره) برای واگذاری این واحدها به امضا رسید و هم اینک این امر در استانها پیگیری میشود. با سازمان بهزیستی نیز تعاملاتی در دست انجام است تا از این طریق مشکل واحدهای فاقد متقاضی حل شود. وی یادآور شد: مجوزی نیز از وزیر راه و شهرسازی در خصوص پیگیری پروژههای مسکن مشارکتی در سطح ملی اخذ شد. اجرای پروژههای مسکن مشارکتی ارزش افزوده به همراه خواهد داشت و منجر به رونق ساخت و ساز و اشتغالزایی میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: تکمیل زیرساختهای مسکن مهر برعهده دولت است و باید در این زمینه اهتمام داشت. مصوبات دولت مربوط به زیرساختهای پروژههای مسکن مهر باید مدنظر باشند.