تیم کاوش باستان شناسی مصری – اتریشی فعال در شهر باستانی «کوم امبو»، تعداد زیادی مُهر استوانه ای شکل که نام پادشاهان قدیمی خاندان پنجم امپراطوری مصر بر روی آن نقش بسته است را کشف کردند. وزارت باستان شناسی مصر از ظهور پادشاهان خاندان پنجم امپراطوری این کشور، برای اولین بار در شهر باستانی «کوم […]
تیم کاوش باستان شناسی مصری – اتریشی فعال در شهر باستانی «کوم امبو»، تعداد زیادی مُهر استوانه ای شکل که نام پادشاهان قدیمی خاندان پنجم امپراطوری مصر بر روی آن نقش بسته است را کشف کردند.
وزارت باستان شناسی مصر از ظهور پادشاهان خاندان پنجم امپراطوری این کشور، برای اولین بار در شهر باستانی «کوم امبو» خبر داد.
دبیرکل شورای عالی باستان شناسی مصر با صدور بیانیه ای اعلام کرد در میان اسامی پادشاهانی که بر روی مُهرهای مذکور نقش بسته است نام پادشاه «اوسر کاف» بنیانگذار خاندان پنجم مصر باستان نیز دیده می شود.
«مصطفی وزیری» افزود: همچنین نام پادشاه «نفریر کارع» سومین پادشاه خاندان پنجم امپراطوری مصر روی مُهرها نقش بسته و این اولین بار است که شهر باستانی کوم امبو شاهد اسامی پادشاهانی از دوران مصر باستان است.
تیم کاوش باستانی مصر چندی پیش نیز موفق به کشف مجسمه «ابوالهول» در معبد «کوم آمبو» واقع در شهری به همین نام در استان اسوان شدند.
بررسی باستانشناسی بوئین زهرا آغاز شد
بررسی باستانشناسی تکمیلی دهستان زهرای پائین بوئین زهرا با هدف کمک به تکمیل نقشه باستان شناسی استان قزوین، ارزیابی مجدد گاهنگاریهای ارائه شده در خصوص تطورات تاریخی-فرهنگی منطقه و… آغاز شد.
سرپرست هیأت باستان شناسی گفت: جایگاه ویژه دشت قزوین در ادبیات باستان شناسی کشور و به ویژه یافتههای باستان شناختی محوطههای مهم پیش از تاریخی از قبیل زاغه، سگزآباد و تپه قبرستان و … باعث به وجود آمدن این ذهنیت شده که گویا پژوهشهای باستانشناسی این خطه از کشورمان در حد مطلوب انجام شده است.
فرزاد مافی افزود: این درحالیست که بررسی تاریخچه مطالعات باستان شناختی دشت قزوین حکایت از آن دارد که به استثناء کاوشهای آموزشی-پژوهشی دانشگاه تهران که در طول حدود نیم قرن گذشته تقریباً به صورت مستمر و هدفمند انجام شده، دیگر مطالعات صورت گرفته با وجود دستاوردهای ازرشمند علمی عمدتاً فاقد اهداف بلند مدت و نگاه گسترده بوده است.
این باستان شناس تصریح کرد: بنابراین انجام پژوهشهای هدفمند باستان شناسی با رویکرد درک و دریافت کلی وضعیت تطورات فرهنگی – تاریخی منطقه بسیار ضروری مینماید.
مافی با اشاره به اینکه در این راستا انجام بررسیهای باستان شناختی به عنوان یکی از اولویتهای پژوهشی استان قزوین در دستور کار قرار گرفته و پیش تر تمام شهرستان آبیک در چهار فصل کاری مورد بررسی واقع شد تصریح کرد: در تداوم این مطالعات و به عنوان گام نخست در شهرستان بوئین زهرا برنامه پژوهشی «بررسی باستان شناختی دهستان زهرای پائین بخش مرکزی شهرستان بوئین زهرا، استان قزوین» با مجوز رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری آغازشد.