رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: با توجه به نوسان قیمت مواد غذایی و کاهش قدرت خرید خانوار، رکود بر بازار حاکم است. محمد آقاطاهر از رکود حاکم‌ بر بازار مواد‌غذایی خبر داد و گفت: با توجه به کاهش قدرت خرید خانوار، بسیاری از مواد غذایی از سفره خانوار حذف شده چرا که با وجود […]

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: با توجه به نوسان قیمت مواد غذایی و کاهش قدرت خرید خانوار، رکود بر بازار حاکم است. محمد آقاطاهر از رکود حاکم‌ بر بازار مواد‌غذایی خبر داد و گفت: با توجه به کاهش قدرت خرید خانوار، بسیاری از مواد غذایی از سفره خانوار حذف شده چرا که با وجود نوسان چشمگیر قیمت‌ها در ماه‌های اخیر، حقوق کارمندان و کارگران افزایشی نداشته‌است. آقاطاهر از رشد ۵ تا ۶ درصدی قیمت برنج ایرانی طی روزهای اخیر در بازار خبر داد و‌گفت: علی رغم افزایش چشمگیر قیمت کالاها در بازار، قیمت برنج‌ایرانی در ماه های اخیر کمترین نوسان را داشت که این امر در کنار شایعه صادرات برنج به چند کشور دلیل اصلی افزایش ۵ تا ۶ درصدی قیمت در بازار به شمار می‌رود.

 

ضرورت رفع ممنوعیت صادرات گندم

رئیس نظام صنفی کشاورزی گفت: اگر قرار نیست دولت مطابق با قانون تضمینی، محصولات را از گشاورزان خریداری کند، بنابراین‌ باید صادرات و فروش گندم را آزاد اعلام کند. محمد شفیع ملک‌زاده گفت: قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی باید براساس قانون مطابق هزینه‌های تولید و احتساب سود کشاورز اعلام‌ شود چرا که‌ قرار نیست نرخ محصول برحسب بودجه و منابع اعتبار دولت اعلام شود. ملک زاده ادامه داد: اگر بخواهیم قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی را به سبب کمبود منابع مالی مطابق با اعتبار دولت اعلام کنیم، بی شک کشاورزان به حقشان نمی‌رسند. این مقام مسئول با اشاره رفع ممنوعیت صادرات گندم بیان کرد: اگر قرار نیست دولت مطابق با قانون تضمینی، محصولات را از کشاورزان خریداری کند، باید صادرات و فروش گندم را آزاد اعلام کند تا تولیدکننده محدودیتی در فروش نداشته باشد.

 

افزایش ۱۰ درصد تولید فولاد خام کشور

​بررسی آمارهای منتشره وزارت صمت حاکی از تولید بیش از ۱۳ میلیون و ۱۰ هزار تن فولاد خام در دوره زمانی هفت ماهه (از آغاز امسال تا پایان مهر) و رشد ۹.۸ درصدی آن در مدت مشابه با پارسال است. در مدت یاد شده ۱۱ میلیون و ۴۲۸ هزار تن محصولات فولادی و ۲۱۱ هزار و ۷۰۰ تن شمش آلومینیوم تولید شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال به ترتیب ۳.۸ درصد و سه درصد رشد داشته است. از آغاز امسال تا پایان مهرماه تولید آلومینا با کاهش نیم درصدی در مقایسه با هفت ماهه پارسال به ۱۳۹ هزار و ۶۰۰ تن رسید. همچنین تولید سنگ آهن با رشد ۸.۸ درصدی به ۲۱ میلیون و ۱۱۶ هزار تن و کنسانتره زغالسنگ با رشد ۱۰.۸ درصدی به ۸۷۳ هزار و ۳۰۰ تن افزایش یافت.

 

چهارمین شرکت آماده عرضه اولیه در بورس

در حالی که امسال فقط سه شرکت در بورس تهران عرضه اولیه شدند، فروشگاه افق کورش به عنوان چهارمین شرکت آماده عرضه در بورس است. این طور که صورت‌های مالی این شرکت می‌گوید پیش‌بینی سود هر سهم برای امسال و سال آینده به ترتیب ۲۷۴۸ و ۳۷۸۱ ریال است. علی ابراهیمی رئیس هیات مدیره این فروشگاه گفت: بازار این صنعت ۳۵۰ هزار میلیارد تومان است و این نشانه بزرگی این بازار و فرصت‌های رشد در آن است. وی اظهار کرد: سهامدار عمده تمام حمایت خود از این سهم را خواهد کرد. امیداریم با عرضه سهم‌مان در بورس به برنامه رشدی که داریم برسیم. فخریان مدیرعامل فروشگاه‌ گفت: شرکت با سرمایه اولیه ۱۰ میلیون تومان به ثبت رسید و سپس سرمایه طی چهار مرحله افزایش سرمایه از محل مطالبات سهامداران و آورده نقدی به ۱۰۰ میلیارد تومان در حال حاضر رسیده است.

 

کارخانه‌ها با ۲۰ تا ۳۰ درصد ظرفیت کار می‌کنند

عضو اتاق بازرگانی با بیان این که کارخانه‌ها با ظرفیت ۲۰ تا ۳۰ درصد فعالیت می‌کنند، خطاب به مجلس و دولت گفت: خواهش می‌کنم کمک کنید کالا‌های موجود در گمرک زودتر ترخیص شوند. ابراهیم جمیلی گفت: در شرایط فعلی که حال و روز تولید خوب نیست، همه باید به منافع ملی فکر کنیم و دست به دست هم دهیم و از تولید کالاهای ایرانی حمایت کنیم. عضو اتاق بازرگانی با بیان این که همراه با تولید باید به رونق بازار هم توجه کنیم گفت: اولا نباید کالاهایی که مشابه داخلی دارند وارد شود، ثانیا باید رونق را به بازار برگردانیم وقتی کالایی که تولید می‌شود مشتری نداشته باشد کارخانه‌های ما نمی‌توانند با ظرفیت کامل کار کنند و این باعث می‌شود، قیمت تمام شده کالا بالا رود و توان رقابت‌مان را با کالاهای خارجی از دست بدهیم.