جلسه جانشین وزیر در ستاد مدیریت بحران وزارت راه و شهرسازی بر بهبود ساختار ستاد مدیریت بحران وزارت راه و شهرسازی تاکید کرد. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، نشست هم‌اندیشی مدیریت بحران وزارت راه و شهرسازی با حضور شهرام آدم‌نژاد معاون حمل‌ونقل و جانشین وزیر در ستاد مدیریت بحران، همچنین اعضا […]

جلسه جانشین وزیر در ستاد مدیریت بحران وزارت راه و شهرسازی بر بهبود ساختار ستاد مدیریت بحران وزارت راه و شهرسازی تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، نشست هم‌اندیشی مدیریت بحران وزارت راه و شهرسازی با حضور شهرام آدم‌نژاد معاون حمل‌ونقل و جانشین وزیر در ستاد مدیریت بحران، همچنین اعضا و نمایندگان دستگاه‌های تابعه در سالن جلسات معاونت حمل‌ونقل با هدف بررسی دو موضوع الف)تبیین جایگاه و وظایف ستاد مدیریت بحران و وزارت راه و شهرسازی ب) تشریح فرایند و فلوچارت عملیات مدیریت بحران وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.
شهرام آدم‌نژاد در ابتدای این نشست ضمن خیرمقدم به اعضا و نمایندگان به‌منظور شرکت در این جلسه با اشاره به اهمیت مدیریت بحران در کشور و سهم بزرگ وزارت راه و شهرسازی و دستگاه‌های تابعه در زمان وقوع بحران اظهار داشت: با توجه به اهمیت مدیریت بحران در حوزه‌های راه، حمل‌ونقل و موبیلیتی باید ساختار بهتری برای اقدام به‌موقع در زمان وقوع حوادث تبیین شود.
وی افزود: به دلیل نبود داده‌های موردنیاز پیش‌بینی (DATA PREDICTION﴾ برای برنامه‌ریزی در زمان وقوع بحران با مشکلاتی مواجه هستیم که این مسئله نیز باید رفع شود.
آدم نژاد با اشاره به اهمیت اطلاع‌رسانی و نقش روابط عمومی در زمان وقوع بحران تصریح کرد: مدیریت اطلاع‌رسانی در زمان بحران امروزه به‌صورت علمی و ساختاری درآمده که در فلوچارت ستاد مدیریت بحران نیز مورد توجه قرار گرفته است.
وي از پيگيري برای تشكيل اداره کل مديریت بحران در ستاد وزارت راه و شهرسازی خبر داد.
جزئیات فرونشست زمین در مسکن مهر
رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان جزئیات فرونشست زمین در مسکن مهر حبیب‌آباد و شمال اصفهان، نسبت به این بحران در استان هشدار داد و راهکارهای علمی مرکز را برای دو وزارتخانه جهاد کشاورزی و نیرو تشریح کرد.
علی بیت‌اللهی ضمن تشریح جزئیات فرونشست زمین در مسکن مهر حبیب‌آباد و شمال شهر اصفهان، به خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی گفت: فرونشست زمین در دشت‌های برخوار و مهیار اصفهان، امری اثبات شده است. حاشیه دشت مهیار در مرز بین کوه و دشت نمونه شکاف‌های ممتد کلاسیک و آموزشی تیپیک را نشان می‌دهد.
شکاف های فرونشستی دشت مهیار اصفهان
رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: در محدوده میانی دشت مهیار و در نهشته‌های آبرفتی به دلیل مصرف بیرحمانه آب‌های زیر زمینی که موجب افت شدید سطح آب‌های زیرزمینی شده است، فرونشست مستمر در حال تکوین است و در مرز بین کوه و دشت به دلیل عدم وجود پتانسیل تحکیم و فرونشست در سازندهای سخت و رخنمون‌دار حاشیه دشت، تنش برشی ایجاد و در نهایت با گسیختگی خاک و تشکیل شکاف‌های ممتد محاطی دشت، اثر تخریبی فرونشست در سطح زمین نمودار می‌شود.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات افزود: در شمال شرقی اصفهان و در فاصله تقریبی ۲۲ کیلومتری از مرکز شهر و در امتداد بلوار زینبیه که به اراضی اطراف مسکن مهر طلاب حبیب آباد اصفهان (پس از گذر از علی آباد ملا علی) منتهی می‌شود، آثار فرونشست در بخشی از دشت پهناور برخوار که روزگاری با آبخوان‌های غنی خود شناخته می‌شد، با بروز شکاف‌های ناشی از فرسایش تونلی خود را نمایان ساخته است. مکانیسم ایجاد شکاف های این منطقه از دشت برخوار با مکانیسم پیدایش شکاف های حاشیه دشتی دشت مهیار متفاوت است.
بیت‌اللهی توضیح داد: در شمال و شمال‌شرق اصفهان و همچنین در اراضی اطراف فرودگاه مهم و بین‌المللی شهر گردشگری با جاذبه‌های متنوع توریستی اصفهان، رسوبات سطحی و نیز نهشته‌های سطوح فوقانی تراز آب زیرزمینی که اکنون به مراتب افت پیدا کرده است، ریز دانه با پتانسیل بالای فرونشست است.
محدوده حبیب آباد در شمال شرقی اصفهان و شمال غربی فرودگاه اصفهان در ۶ کیلومتری آن
رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی خاطرنشان کرد: چنین سناریویی مسلما در مراکز جمعیتی مانند مسکن مهر، در پای دکل های فشار قوی برق و در حاشیه مستحدثات فوق حساس، بسیار هشدار دهنده خواهد بود.
وی تصریح کرد: با پیشروی اثر فرونشست در منطقه، فروریزش‌های خطی متعددی را باید انتظار داشت. امر مقابله با آثار فرونشست زمین و نحوه جلوگیری و پیشروی شکاف های فرونشستی امکان‌پذیر است و حسب مورد با اتخاذ شیوه های مهندسی می‌توان از پیشروی شکاف‌ها جلوگیری نمود.
بیت اللهی ضمن تاکید بر مقابله با فرونشست زمین در بیان راهکارهای فوری اعلام کرد: در این کارزار، باید وزارت نیرو با چاه‌های غیرمجاز مقابله جدی نماید، زمان ناچیزی به اتمام آب های آبخوان های پهناور اصفهان مانده است و جای سستی و حرکت‌های کند و لاک‌پشتی نیست، باید وزارت نیرو و شرکت‌های تابعه مسئول آن، با بهره برداری های غیرمجاز از چاه های مجاز نیز مبارزه جدی بکنند. ضرورت دارد تا در پروانه بهره‌برداری چاه‌های مجوزدار نیز بازنگری به عمل آید.
وی تصریح کرد: ضروری است وزارت نیرو برای اجرائی کردن نکات مذکور و امکان اعمال مدیریت سامان یافته، حتما نصب کنتورهای هوشمند آب در سر چاه ها را بطور جد دنبال نماید. هرگونه هزینه در این راه، مسلم بدانند که سرمایه گذاری غنی برای آینده این مرزوبوم است و نباید در این کار ذره ای تردید داشت.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در بیان راهکارهایی که وزارت جهاد کشاورزی باید مدنظر قرار دهد، گفت: وزارت جهاد کشاورزی نقش مستقیمی در تشدید فرونشست زمین دارد و باید به مسئولیت های جدی خود عمل نماید.