معاون مدیر کل و سرپرست اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان از بازنگری عرصه و حریم محوطه باستانی سیلک خبر داد. مهران سرمدیان اظهار داشت: سیلک با قدمتی در حدود ۸۰۰۰ سال، به عنوان یکی از مهمترین خاستگاههای تمدن بشری همواره در محافل علمی و باستان شناسی ایران و جهان مورد توجه قرار […]
معاون مدیر کل و سرپرست اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان از بازنگری عرصه و حریم محوطه باستانی سیلک خبر داد.
مهران سرمدیان اظهار داشت: سیلک با قدمتی در حدود ۸۰۰۰ سال، به عنوان یکی از مهمترین خاستگاههای تمدن بشری همواره در محافل علمی و باستان شناسی ایران و جهان مورد توجه قرار داشته است ؛استمرار ۸۰۰۰ سال سکونت باعث شده است تا سیلک به عنوان معیاری برای ارزیابی دیگر محوطه های باستانی قرار گیرد.
معاون مدیرکل و سرپرست اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان افزود: بناهای تاریخی از جنبه های مختلف دارای عرصه ها وحریم های مصوب هستندکه جهت مراقبت و حفاظت از آنها انجام میگیرد.
وی گفت:محوطه باستانی سیلک نیز دارای عرصه و حریم های مصوبی در سال ۱۳۷۸ بوده که به علت برخی مشکلات فنی، لازم به بازنگری بوده است.
سرمدیان تصریح کرد:سال ۱۳۹۴ گروه باستان شناسی دانشگاه کاشان به سرپرستی “محسن جاوری و با همکاری مجید منتظر ظهوری و جواد حسین زاده ساداتی” اقدام به گمانه زنی جهت بازنگری عرصه و حرایم سیلک کردند که در نهایت پس از سه سال پیگیری و برگزاری جلسات متعدد با ارگان های ذیربط، محدوده و ضوابط عرصه و حرایم بازنگری شده در تاریخ ۲۵ مرداد ماه سال جاری به تصویب سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور رسید و با پیگیری های این مدیریت در تاریخ ۱۲ آذر ماه سال جاری حریم جدید به استاندار اصفهان ابلاغ شد.
سرمدیان اضافه کرد : معیار ارزیابیها و استعلام ها در محدوده سیلک بوده و نقشه طرح جدید نیز با همکاری شهرداری کاشان در محدوده های پیرامونی سیلک نصب خواهد شد تا شهروندان از محدوده های عرصه و حریم آگاهی یابند.
این اثر با ارزش تاریخی شامل دو تپه شمالی و جنوبی و گورستان های الف و ب در سال ۱۳۱۰ به شماره ۳۸ درفهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.
ضرورت حل مشکلات مرز باشماق مریوان
سیامین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در حالی با حضور استاندار کردستان، در مرکز سنجش صلاحیت فنی و حرفهای این شهر برگزار شد که همه مسئولان از دولتمردان درخواست داشتند که نسبت به حل مشکلات مرز باشماق مریوان بیخیال نباشند و استاندار کردستان نیز به وعده ساماندهی مشکلات مرز باشماق عمل کند.
معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کردستان در این نشست به مشکلات پایانههای مرزی اشاره کرد و اظهار داشت: در محوطه گمرک واگذاریهایی صورت گرفته که اکنون به آسیبهای طرح دعوا تبدیل شده است.
رضا اعظمی با بیان اینکه باید یک تیم قوی برای بررسی مشکلات گمرک باشماق وارد عمل شوند، افزود: براساس آمارهای موجود گمرک باشماق دومین گمرک شناخته شده کشور است اما وضعیت کنونی برازنده این محل نیست چراکه دیوارهای ضعیف و گارد نامناسب مشکلات زیادی را بهوجود آورده است. معاون امور گمرکی اداره کل گمرکات استان نیز به کمبود انبار در مرز باشماق اشاره کرد و اظهار داشت: برای جلوگیری از ضررهای کالاهای مرزی اگر یک محوطهای مناسب در مرز توسط هر دستگاه متولی فراهم شود و به گمرگ واگذار کنند بسیاری از مشکلات موجود حل خواهد شد. فرامرز امیدی در خصوص نگهداری سایر کالاها افزود: با توجه به سامانه امور گمرکی اگر بتوان انبارهای عمومی گمرک ایران در سطح شهر و انبار خصوصی برای شرکتها در نظر گرفته شود، امکان فراهم همکاری وجود دارد. وی در خصوص تعین تکلیف وضعیت انبارهای مرز گفت: برای استفاده از انبارهای گمرک صحبتهای بسیاری با دادستان و دفتر حقوقی استانداری کردستان انجام شده و خوشبختانه مشکل خاصی در اینباره ندارند و با مشورت گمرگ نیز اجازه استفاده از انبارهای عمومی داده شده است. معاون امور گمرکی اداره کل گمرکات کردستان تصریح کرد: طبق تغییرات هیئت مدیره در شرکتهای انبار عمومی مرز اگر قرار دادهایی با صاحبان انبار بسته شود، مشکل انبار باشماق برای همیشه حل و فصل خواهد شد و حتی نیازی به ساخت و ساز انبار وجود ندارد. نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج نیز اظهار داشت: باید امکان مصوبهای بابت حضور و مشارکت اتاق بازرگانی در مرز که ظرفیت بخش خصوصی را با مدیریت اتاق بازرگانی هدایت کند وجود داشته باشد چراکه این اقدام، حرکت بسیار خوبی برای توسعه مرز خواهد بود. حامد رنجبر افزود: در محوطه مرز باشماق ساختمانهایی با عنوان دفاتر تجاری پارسیان وجود دارد که متأسفانه این مجتمعها در حال نابودی است و حتی دستگاههای قضا به این موضوع ورود پیدا کرده است. رئیس کمیسیون گردشگری و اقتصاد هنر اتاق بازرگانی، صنایع و کشاورزی شهرستان سنندج نیز به مجتمع تجاری پارسیان که بیش از ۱۰۰ واحد تجاری است اشاره کرد و اظهار داشت: ضررهای بسیاری به دفاتر تجاری در این مجموعه وارد شده چراکه در برخی از موارد کالاهای اساسی دفاتر مورد سرقت قرار گرفته و باید استانداری بهعنوان متولی اصلی این مسائل را مدیریت و رسیدگی کند.