رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: با تاکید ویژه مساله فرونشست‌ها دنبال می‌شود تا طبق تاکید وزیر راه و شهرسازی بر مساله کاهش خطرپذیری، افزایش تاب‌آوری سازه‌ها و فراسازه‌ها و همچنین زیرساخت‌ها در شهرها اقدام شود. محمد شکرچی‌زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی درباره مجموعه مطالعاتی که مرکز تحقیقات راه، مسکن […]

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: با تاکید ویژه مساله فرونشست‌ها دنبال می‌شود تا طبق تاکید وزیر راه و شهرسازی بر مساله کاهش خطرپذیری، افزایش تاب‌آوری سازه‌ها و فراسازه‌ها و همچنین زیرساخت‌ها در شهرها اقدام شود.
محمد شکرچی‌زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی درباره مجموعه مطالعاتی که مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در رابطه با فرونشست‌های زمین انجام داده و همچنین مجموعه پیشنهادهایی که آن مرکز در مورد آنها برای سازمان‌ها و نهادهای مرتبط دارد به خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، گفت: موضوع فرونشست موضوع بسیار دامنه‌دار و گسترده‌ای است که به جد از سوی مرکز در حال پیگیری و مطالعه است. درعین حال باید تاکید کنم که این مساله مهم شهرها باید مورد تاکید همه دستگاه‌ها و سازمانهای مرتبط قرار گیرد، زیرا اگر وضعیت به همین روال ادامه یابد و اقدام موثر و همه جانبه ای صورت نگیرد، مشکلات به حالت بحران در خواهد آمد. وی ادامه داد: دلیل اصلی فرونشست‌ها موضوع برداشت بی‌رویه آب‌های سطحی و زیرزمینی است که منجر به تغییر فشار در لایه‌های زمین شده و منجر به فرونشست می‌شود.
شکرچی‌زاده افزود: فرونشست اگر در همه دشت‌ها یکسان باشد آثار سوء به همراه ندارد اما در عمل چون ضخامت سنگ بستر و عمق آن تغییر می‌کند دچار شکاف می‌شویم. به همین خاطر ترک‌خوردگی در دشت‌ها به وجود می‌آید و متاسفانه بیش از یک سوم دشت‌های کشور دچار موضوع فرونشست هستند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ماموریت بخش ژئوتکنیک مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بابت پایش مستمر و جایگزینی راه‌ حل‌های دینامیک اظهار کرد: بخش ژئوتکنیک مرکز ماموریت پیدا کرده است تابه طور مشخص روی موضوع جایگزینی راه‌حل‌های دینامیک به جای راه‌های استاتیک کار کند؛ در این خصوص تجارب بین‌المللی جمع‌آوری شده و نشست‌های تخصصی برگزار خواهد شد. این موضوع به خصوص در تاسیسات متعلق به وزارت راه و شهرسازی مطرح است که راه‌حل‌های ژئوتکنیکی و سازه‌ای ارائه شود.
وی افزود: این موارد در دستور کار است و برای انجام این کار علاوه بر امکانات و نیروهای داخلی به نظر می‌رسد که بتوانیم از تجربیات سازمان نقشه‌برداری، سازمان زمین‌شناسی و همچنین اساتید و متخصصان دانشگاهی هم بهره برده تا به بهترین شکل بر مساله فرونشست‌ها و ارائه راه‌حل‌های ژئوتکنیکی و سازه‌ای کار شود.