خبرنگار جمله به باور بسیاری از آگاهان، «تولید» کلیدی‌ترین و البته ضروری‌ترین بخش اقتصاد است به شکلی که اقتصاد قوام نمی‌یاید مگر با چرخیدن گردونه تولید. این نگاه البته اختصاص به کشور ما ندارد، در تمام دنیا «کارآفرینان» و «تولیدکنندگان» را افرادی ایثارگر و فداکار می‌دانند و جایگاه و شأنی برجسته به آنان می‌دهند، در […]

خبرنگار جمله
به باور بسیاری از آگاهان، «تولید» کلیدی‌ترین و البته ضروری‌ترین بخش اقتصاد است به شکلی که اقتصاد قوام نمی‌یاید مگر با چرخیدن گردونه تولید. این نگاه البته اختصاص به کشور ما ندارد، در تمام دنیا «کارآفرینان» و «تولیدکنندگان» را افرادی ایثارگر و فداکار می‌دانند و جایگاه و شأنی برجسته به آنان می‌دهند، در کشور ما که امروز درگیر یک جنگ تمام‌عیار اقتصادی است و دشمنان یک اتاق جنگ منظم برای فرماندهی این نبرد فراگیر مهیا کردند، اوضاع به‌مراتب حساس‌تر است بنابراین افرادی که در این سنگر فعال هستند باید به شکلی خاص گرامی داشته شوند و به‌عنوان «افسران جنگ اقتصادی» از آنان قدردانی شود اما در عمل اینگونه نیست، بسیاری از واحدها به ورشکستگی رسیدند و بسیاری با کمتر از ظرفیت خود کار می‌کنند به شکلی که بیراه نیست اگر بگوییم این افسران، عمیقاً احساس بی‌پناهی می‌کنند. .

 

آخرین روز هفته گذشته، اتاق بازرگانی استان با همراهی اداره کل صنعت، معدن و تجارت مازندران و همچنین با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران و مدیران مختلف حوزه صنعت و تولید، اقدام به برگزاری همایش تجلیل از صادرکنندگان نمونه کردند، زحمتی که البته جای خرسندی داشت اما دل تولیدکنندگان، خون بود از مشکلات متعددی که در این راه پیش پایشان انداخته می‌شود و هیچ حمایتی هم صورت نمی‌گیرد. شاید همین موضوع موجب شد استقبال شایسته‌ای از این جشن به‌عمل نیامد و علیرغم حضور پررنگ مدیران مربوط به این حوزه، بسیاری از صندلی‌ها خالی بود. مصاحبه «جمله» با آنان‌که آمده بودند حکایت از آن داشت که موانع ومشکلات تولید و صادرات بسیار زیاد است و با اعمال تحریم‌های ظالمانه هر روز به آن افزوده می‌شود. مشکلاتی که ایجاد و کنترل آن خارج از قدرت و اختیار صاحبان صنایع و تولیدکنندگان بود هرچند دود آن مستقیماً به چشم آنان می‌رود و دکتر محمدپور عمران مدیرکل صنعت، معدن و تجارت مازندران به برخی از آن اشاره کرد.
دبیرکارگروه صادرات مازندران با اشاره به افزایش صادرات این استان در سال جاری به رغم اقسام مشکلات، نوسانات غیرمنطقی نرخ ارز را مهمترین مشکل بر سر راه صادرات عنوان کرد.
محمد محمدپورعمران در این همایش گفت: باید نرخ ارز نیز همراه با تورم به صورت منطقی رشد داشته باشد تا با جبران بخشی از زیان تولید، راهکار برای صادرات این محصولات فراهم شود.
وی از تولید محصولات آبزی و خاویاری یکی دیگر از این واحدهای تاثیرگذار صادراتی برشمرد و اظهار داشت: پیش بینی می‌شود تا واحدهای آبزی‌پروری خاویاری تا ۱۴۰۰ به پنج واحد برسد که در صورت تحقق حدود ۲٫۵ میلیارد دلار به ارزش صادراتی مازندران افزوده می شود.

پیوستن کشور به اوراسیا
مدیرکل صمت مازندران از پیوستن ایران به سازمان اقتصادی اوراسیا تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: براساس آخرین گزارش تمام کشورهای عضو این سازمان اقتصادی از ورود ایران استقبال کردند و برنامه عملیاتی این طرح نیز تا پایان سال اجرایی می‌شود.
محمدپور خاطرنشان کرد: با پیوستن ایران به این سازمان اقتصادی منطقه‌ای که دور از دسترس تحریم ظالمانه نیز قرار دارد، تعرفه ترجیحی حدود ۷۰۰ قلم کالا صادراتی و وارداتی کاهش خواهد یافت و صادرات ما به این کشورها سودآور خواهد شد.

دولت حمایت می‌کند
خیریانپور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران نیز در این همایش گفت: استان مازندران بیش از ۳ هزار واحد تولیدی و صنعتی دارد که حدود ۶۰ هزار نفر در این واحدها اشتغال دارند.
وی افزود: امسال سی و دو هزار تن صادرات مرکبات داشتیم ضمن اینکه هلو و شلیل نیز امسال برای نخستین بار صادر شد و بیش از هفتاد درصد از کیوی کشور در استان تولید می‌شود این در حالی است که بخشی از محصولاتی که در استان تولید می‌شوند از خارج استان به کشورهای همسایه صادر می‌شوند.
خیریانپور در ادامه به دیگر ظرفیت‌های مازندران اشاره کرد و گفت: بوچارف رییس اتاق بازرگانی روسیه در سفر به مازندران گفته بود ما به تمام تولیدات مرکبات و کیوی شما نیاز داریم.
معاون استاندار مازندران در خاتمه تأکید کرد: باید بپذیریم در شرایط موجود نیاز به وحدت و انسجام داریم و بخش خصوصی جایگاه ویژه‌ای دارند و نگاه استاندار هم این است که به تولید و اقتصاد توجه ویژه‌ای بشود.
در حاشیه این همایش و درحالی که مدیران دولتی و مسئولان اتاق بازرگانی امید می‌دادند تولیدکنندگان و صادرکنندگان استان، عنوان کردند که از مشکلات بی‌شماری رنج می‌برند و حتی یکی از سخنرانان اصلی جلسه گفت: همه مدیران می‌دانند که پنجاه درصد صادرات مازندران در دست شرکت «کاله» است و مدیر کاله اخیراً به‌طور جدی اعلام کرد اگر این وضعیت استمرار داشته باشد، تولید خود را متوقف خواهد کرد.