رییس اتحادیه مرغداران مرغ گوشتی با تاکید بر اینکه هزینههای مرغداری ۳۵ درصد افزایش یافته است، گفت: هزینه و درآمد مرغداران در حال حاضر با یکدیگر همخوانی ندارد و با توجه به افزایش قیمت سویا، ذرت و دارو، با ادامه این وضعیت مرغداران به مشکل خواهند خورد. وی ادامه داد: در گذشته فاصله قیمتی گوشت قرمز با گوشت مرغ دو […]
رییس اتحادیه مرغداران مرغ گوشتی با تاکید بر اینکه هزینههای مرغداری ۳۵ درصد افزایش یافته است، گفت: هزینه و درآمد مرغداران در حال حاضر با یکدیگر همخوانی ندارد و با توجه به افزایش قیمت سویا، ذرت و دارو، با ادامه این وضعیت مرغداران به مشکل خواهند خورد.
وی ادامه داد: در گذشته فاصله قیمتی گوشت قرمز با گوشت مرغ دو تا ۲.۵ برابر بود اما در حال حاضر این فاصله قیمتی به شش برابر افزایش یافته است.
کمالی سروستانی گفت: با توجه به جوجهریزی صورت گرفته پیشبینی میکنیم که قیمت گوشت مرغ تغییری نداشته باشد.
افزایش قیمت نهادههای دامی
مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور گرانی نهاده در بازار جهانی را یکی از عوامل افزایش قیمت مرغ طی روزهای اخیر اعلام کرد و گفت: در سه ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته قیمت جهانی کنجاله سویا ۳۱، ذرت ۳۳ و جو ۳۴ درصد افزایش یافت.
حمید ورناصری اظهار کرد: حدود ۷۵ درصد قیمت تمام شده مرغ هزینه تغذیه و از این مقدار ۹۰ درصد مربوط به ذرت و کنجاله سویا است.
وی گفت: ۹۵ درصد کنجاله سویا و بیش از ۵۰ درصد ذرت وارداتی و قیمت آن بر اساس قیمت جهانی مشخص میشود.
مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور با بیان اینکه این دو نهاده ۶۷ درصد قیمت تمام شده گوشت مرغ را تشکیل میدهند افزود: در سه ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته قیمت جهانی کنجاله سویا ۳۱، ذرت ۳۳ و جو ۳۴ درصد افزایش یافت.
ورناصری گفت: افزون بر قیمتهای بازار جهانی قیمت ارز اختصاص یافته نیز برای خرید نهادهها بر قیمت تمام شده گوشت مرغ تاثیر گذاشته است.
وی افزود: در فروردین سال ۹۶ ارز سه هزار و ۲۵۰ تومانی برای واردات این نهادهها اختصاص یافت، اما اکنون ارز سه هزار و ۸۰۰ تومانی در این زمینه اختصاص مییابد.
مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور گفت: این کالاها را نمیتوان مدت زیادی در انبار نگهداری کرد بنابراین خریدها جدید است و کالایی که به عنوان مثال در تیر ماه استفاده شده در اسفند گذشته خریداری شده است.
ورناصری افزود: قیمت ارز سه هزار و ۲۵۰ تومانی نیز قیمتی ثابت نبوده و همگام با افزایش قیمت ارز بالا رفته است.
وی گفت: در مجموع بازار داخلی و خارجی باید تورم ۲۳/۵ درصدی در قیمت تمام شده مرغ ایجاد میکرد، اما اینکه بانک مرکزی تورم ۱۵/۹ درصدی در این زمینه را اعلام کرده است به دلیل حمایتهای دولت از این بخش است.
مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور افزود: گوشت مرغ نسبت به تیر ماه سال گذشته یک درصد کاهش قیمت داشته است.
ورناصری گفت: وزارت جهاد کشاورزی از نیمه اردیبهشت امسال تا ۱۰ روز پیش ۴۰ هزار تن مرغ منجمد از تولید کنندگان برای حمایت از آنها خریداری کرده است.
وی افزود: در بخش گوشت مرغ میزان تولید بیش از نیاز داخلی است، اما در گوشت قرمز به دلیل شرایط خشکسالی و اینکه ۹۰ درصد دام کشور مرتعی است در برخی مواقع با کمبود این محصول روبرو میشویم.
مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور گفت:دولت در سال ۱۰۰ هزار تن گوشت قرمز وارد میکند که ۳۵ هزار تن آن گوشت گوسفند و مابقی گوشت گوساله است.
ورناصری افزود: روزانه ۱۵۰ تا ۱۶۰ تن گوشت تازه گوسفندی وارد و در تهران و برخی شهرها توزیع میشود.
وی گفت: برای تولید ۹۷۵ هزار تن گوشت قرمز تا پنج سال آینده برنامه ریزی کرده ایم.
مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور افزود: نسبت به تامین کالاهای اساسی اقدام کرده ایم و در این زمینه برخی کالاها وارد و برخی نیز در حال ورود به کشور است.
ور ناصری گفت: مردم از موجودی کالا و اینکه دولت برای کنترل قیمتها مصمم است اطمینان داشته باشد.
از حضور دلالان تا گرانی حمل و نقل
محمد یوسفی رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی ایران گفت: در سال ۹۷ اتفاقات متعددی باعث افزایش قیمت مرغ شده است. برای مثال افزایش هزینهها در حوزه حمل و نقل و باربری، افزایش قیمت نهاده و از همه مهمتر، تخصیص نیافتن به موقع ارز برای واردات اقلام مورد نیاز تولیدکنندهها در این حوزه است.
وی گفت: افزایش قیمتها در حوزه حمل و نقل جوجه یکروزه و نهاده، باعث شده تا بسیاری از تولیدکنندههای مرغ گوشتی، اوائل پاییز امسال مرغ خود را زودتر از موعد برداشت کنند و بعد از آن، با تاخیر محصول بعدی خود را در مرغداریها پرورش دهند که این باعث ایجاد یک فاصله زمانی یک ماهه شد و نبود مرغ در بازار، قیمت آن را بالا برد.
رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی ایران افزود: در حال حاضر، قیمت حمل و نقل تا دو و نیم برابر بالا رفته و هزینههای امروز تولید یک مرغ زنده دو کیلو و دویست گرمی تا دو کیلو و ۶۰۰ گرمی، به چیزی حدود هفت هزار و ۸۰۰ تا هشت هزار و ۲۰۰ تومان رسیده است که این هزینهها به علاوه هزینه کشتار و بسته بندی، قیمت محصول نهایی را بسیار بالاتر از حد انتظار برده است.
یوسفی تاکید کرد: متاسفانه صنعت مرغداری یک صنعت پیوسته نیست و در این بازار هرکس در بخش خود، به نوعی باعث افزایش قیمت مرغ میشود که بر این اساس، از فروشندگان جوجه یک روزه گرفته تا دلالها، مرغداریها و کشتارگاههایی که در مراحل تولید گوشت مرغ نقش دارند.
وی گفت: یکی از بزرگترین مشکلات صنعت مرغداری این است که مرغدار، خود محصول خود را به کشتارگاه تحویل نمیدهد و به دلیل اینکه کشتارگاهها بعضا مدت دار از مرغدار خرید میکنند، مرغدارها محصول خود را به یکسری افراد واسطه میفروشند و این واسطهها، مرغ را به کشتارگاه تحویل میدهند که این خود، باعث افزایش قیمت مرغ میشود.
رئیس هیات مدیره انجمن کارفرمایی پرورش دهندگان مرغ گوشتی ایران افزود: حالا در کنار همه این مشکلات، باید معضل تصمیم گیرانی را هم اضافه کرد که سعی در ایجاد نظم در این بازار دارند و با یارانه دولتی که در اختیار دارند قیمتهای غیرواقعی را برای این محصول تعیین میکنند که نتیجه اش میشود ضرر مضاعف تولیدکننده.
یوسفی گفت: از همین جا اعلام میکنم در حال حاضر ۴۰ درصد از مرغداریهای گوشتی کشور در سال ۹۷ تعطیل شده اند؛ چرا که افزایش هزینهها در کنار نبود سرمایه در گردش همچنین دلالیها و افزایش قیمت حمل و نقل توان تولیدکنندهها را گرفته است.
رییس اتحادیه مرغداران مرغ گوشتی ضمن اعلام اینکه باتوجه به جوجهریزی مناسب، برای ماه رمضان عرضه و قیمت مرغ مشکلی ندارد، گفت: واردکنندگان خوراک مرغ را که با دلار ۳۷۰۰ تومانی وارد کردهاند، براساس دلار ۴۲۰۰ تومانی به مرغداری میفروشند که باعث افزایش قیمت گوشت مرغ شده است.