بر اساس طرح وام اشتغال خودروستایی قرار است معادل ریالی ۱.۵ میلیارد دلار (حدود ۶ هزار میلیارد تومان) از محل صندوق توسعه ملی نزد موسسات عامل (بانک های کشاورزی، پست بانک، توسعه تعاون، صندوق کارآفرینی امید و صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی) سپرده‌گذاری شود و با تلفیق منابع هر موسسه برابر […]

بر اساس طرح وام اشتغال خودروستایی قرار است معادل ریالی ۱.۵ میلیارد دلار (حدود ۶ هزار میلیارد تومان) از محل صندوق توسعه ملی نزد موسسات عامل (بانک های کشاورزی، پست بانک، توسعه تعاون، صندوق کارآفرینی امید و صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی) سپرده‌گذاری شود و با تلفیق منابع هر موسسه برابر با سهم صندوق توسعه ملی به متقاضیان پرداخت شود.در این زمینه با روح‌الله خدارحمی مدیرعامل بانک کشاورزی مصاحبه‌ای انجام شده که در این مصاحبه از آخرین اخبار درباره وام اشتغال خودروستایی که بانک کشاورزی هم یکی از عاملان اجرای این پروژه بود جویا شدیم.
مشکلی که بیشتر کشاورزان دارند، ضمانت وام و تسهیلات دریافتی‌شان است، زمانی که کشاورز به بانک مراجعه می‌کند به مشکل برمی‌خورند، بانک حاضر است سند ۲ متری شهری را قبول کند، اما سند زمین ۴۰ هکتاری یک روستایی را قبول نمی‌کند!
در حال حاضر ارتباط بسیار خوب و نزدیکی با کشاورزان داریم و آنها را از نزدیک می‌شناسیم تا جایی که املاک و مستغلات و حتی املاک روستایی کشاورزان، سند قابل ترهین در دفترخانه‌ها را داشته باشد، می‌پذیریم. در بانک‌های غیرکشاورزی مرسوم این است که املاک تجاری، مسکونی شهری و تجاری شهری را می‌پذیرند، ما به تبع رسالتمان و مسئولیتی که در قبال بخش کشاورزی داریم اسناد زمین‌های روستایی را می‌پذیریم، ضامن از بین کشاورزان را می‌پذیریم و این نیست که فقط کارمند دولت به عنوان ضمانت بخواهیم، لذا تا حد امکان سعی می‌کنیم متناسب با حجم تسهیلاتی که کشاورز دریافت می‌کند ترکیبی از تضامین مختلف اعم از املاک، مستغلاتی که در روستا است استفاده کنیم.

آخرین آماری که شما درباره وام خوداشتغال روستایی دارید؟
نزدیک به ۹۵ درصد اعتبار مرحله اول را جذب کردیم، یعنی از نظر ما مرحله اول یک ماه است که به اتمام رسیده، قسط اول از مرحله سوم هم واریز شده و کماکان طرح‌های اشتغالزا در مناطق روستایی و عشایری را پذیرش می‌کنیم تا ان شاءالله تا پایان سال اجرای این طرح خوب ادامه دارد. در این مرحله بیش از ۵۰ هزار شغل جدید ایجاد شده و همین میزان هم تا پایان سال با پرداخت این تسهیلات مشاغل جدید در حوزه روستا و مناطق عشایری ایجاد خواهد شد.

بانک کشاورزی برای حمایت از جوانان ایده‌پرداز و مبتکران بخش کشاورزی چه برنامه‌هایی دارد؟
ما به عنوان بانک کشاورزی و بانک تخصصی بانک کشاورزی باید پشتیبان نوآوری در فعالیت‌های کشاورزی باشیم، امروزه باید هر چه بیشتر به استفاده از فناوری‌ها در تولید، ساماندهی بازار و مدیریت زنجیره فرآورده‌های کشاورزی توجه کنیم. بر همین اساس گروهی از شرکت‌هایی که عمدتاً شرکت‌های جوان و نوپایی هستند را دعوت کردیم در، رویداد استارت‌آپی بانک کشاورزی، شرکت کنند و استقبال بسیار خوبی شد.

جزئیات حمایت‌های بانک کشاورزی را از این ایده‌پردازان و مبتکران بفرمایید؟
در وهله اول شرکت‌ها نیاز به بازار دارند و نیاز به کسی دارند که ایده‌ها و محصولات آنها را عرضه کنند، هدف این رویداد این بود که آنها را به مشتریان بزرگ بخش کشاورزی معرفی کنیم، ما ارتباطی بین آنها برقرار کردیم تا آنها ایده‌های این جوانان را ببینند. بسیاری از مشتریان ما تولیدکنندگان عمده بخش کشاورزی هستند که فرصت ایجاد شد تا در این رویداد ایده‌های جدید جوانان را هم از نزدیک ببینند. یکی از ایده‌هایی که امروز اینجا عرضه شده هوشمندسازی آبیاری است که می‌تواند ۳۰ درصد در کاهش مصرف آب کمک کند. در عین حال آمادگی داریم که از این جوانان حمایت مالی کنیم، گرچه این جوانان سرمایه زیادی برای توسعه کارشان نمی‌خواهند، اما اگر نیاز به عقد قرارداد و حمایت مالی برای اجرای پروژه‌هایشان داشته باشند، تسهیلات مالی بانک را در اختیارشان می‌گذاریم.

تا چه سقفی کمک مالی می‌کنید و با چه سودی به آنها پرداخت می‌کنید؟
از محل صندوق توسعه ملی الان به اینها در زمینه اشتغال روستایی اختصاص پیدا شده تا در محدوده روستا کارشان را عرضه بکنند و برای اجرای آن پروژه تسهیلات ۶ درصدی می‌دهیم و در عین حال از تسهیلات توسعه صندوق ملی هم با نرخ‌های بهتر نسبت به نرخ مصوب شورای پول و اعتبار، نرخ‌های ترجیحی بهتری دارد که در محدوده ۱۰ درصد و ۱۴ درصد می‌توانیم در اختیار آنها بگذاریم. بنابراین همه گونه آمادگی برای حمایت از این شرکت‌ها وجود دارد که تسهیلات مورد نیازشان را هم در اختیارشان بگذاریم.