مدیرعامل بانک صادرات ایران با تأکید بر اینکه در اصلاح زیرساخت‌های اقتصادی و عبور از تنگناهای مرتبط با تهدیدات داخلی و خارجی غیر از توجه به فرهنگ و ادب راه‌حلی پیدا نمی‌شود، گفت: بالندگی و پرنور شدن چراغ فرهنگ رفتارهای اقتصادی را اصلاح می‌کند. حجت‌اله صیدی در نشست درس گفتارهایی درباره عبید زاکانی در مرکز […]

مدیرعامل بانک صادرات ایران با تأکید بر اینکه در اصلاح زیرساخت‌های اقتصادی و عبور از تنگناهای مرتبط با تهدیدات داخلی و خارجی غیر از توجه به فرهنگ و ادب راه‌حلی پیدا نمی‌شود، گفت: بالندگی و پرنور شدن چراغ فرهنگ رفتارهای اقتصادی را اصلاح می‌کند.
حجت‌اله صیدی در نشست درس گفتارهایی درباره عبید زاکانی در مرکز فرهنگی شهر کتاب افزود: دوران زندگی عبید زاکانی با تهدیدات سخت‌افزاری و حملات مغولان و ایلخانان همراه بود. امروزه شکل ظاهری تهدیدات نسبت به آن دوره تغییر کرده است و تهدیدها با بهره‌مندی از ابزارهای ارتباطی جدید تأثیرگذارتر و البته برنده‌تر در پی تشدید احساس درد و گسترش آن در جامعه است و از این رو توجه به فرهنگ باید در اولویت باشد و در این راستا استفاده از گنجینه ادبیات فارسی برای مقابله با این تهدیدات از هر سلاحی قوی‌تر عمل می‌کند.
صیدی با بیان این نکته که در آثار روشنفکران، روانشناسان و متفکرین غربی به جمله‌ای برنخورده‌ایم که در آثار ادبی نویسندگان و شعرای ما صریح‌تر، دقیق‌تر و روشن‌تر به آن اشاره نشده باشد، گفت: آثار عبید زاکانی نیز همچون دیگر آثار بزرگان ادبی و فرهنگی کشور در قله‌های افتخار قرار دارد. تا پیش از عبید، طنز ایرانی به این اندازه منسجم و قدرتمند نبوده است. درس‌گفتارهایی که در مرکز فرهنگی شهر کتاب در این خصوص برپاست بیش از هر زمان دیگری مورد نیاز جامعه ماست تا درس بگیریم و به این حکمت‌ها اشراف پیدا کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در همین راستا، بانک صادرات ایران که امسال شصت و هفتمین سال تاسیس خود را سپری می‌کند، به عنوان یک درخت تنومند سعی کرده همیشه در خدمت جامعه و مردم باشد و از این رو وظیفه اولیه خود می‌داند که به بالنده‌تر شدن فرهنگ یاری رساند تا با پرنور شدن چراغ آن، رفتارهای اقتصادی نیز اصلاح شود.
در ابتدای این نشست، مهدی فیروزان مدیرعامل مرکز فرهنگی شهر کتاب با تقدیر از حمایت بانک صادرات ایران از حوزه فرهنگ و ادب گفت: توسعه تنها راه نجات ایران است و این تنها به معنی رشد ارقام در شاخص‌ها نیست بلکه باید ارتقای کیفیت زندگی انسان‌ها را به همراه داشته باشد و توسعه در حوزه اقتصاد ناگزیر است که توسعه در حوزه فرهنگ را زیرساخت خود بداند و در این راستا اقدام بانک صادرات ایران قابل تقدیر است و سایر نهادهای اقتصادی باید از این نگرش الگو بگیرند.

 

مدیرعامل بانک ملی:
افزایش تقاضای وام بانک‌ها را دچار مضیقه کرده است

مدیرعامل بانک ملی در نشست استانی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی اردبیل گفت: میزان تقاضای تسهیلات سرمایه در گردش واحدهای صنعتی و تولیدی نسبت به سال قبل سه برابر شده و این موضوع بانک‌ها را که تکالیف زیادی را بر دوش دارد دچار مضیقه کرده است.
محمدرضا حسین زاده افزود: فعالان بخش خصوصی به واسطه سال‌ها فعالیت در امور تجاری و اقتصادی دارای تجارب ارزنده‌ای در ارتباط با تولید، صادرات و مراوده با کشورهای مختلف بوده و به خوبی می‌توانند راه خود را برای گذر از شرایط تحریم پیدا کنند.
وی اظهارداشت: هرچند کشور به واسطه تحریم ها در شرایط خاص قرار دارد اما با کمک به بخش خصوصی می‌توان تحریم‌ها و تهدیدها را به فرصت مناسب برای رونق تولید، کسب و کار و صادرات تبدیل کرد. او با بیان اینکه دراین شرایط کشورهای همسایه از گزینه‌های مناسب برای انجام صادرات می‌باشند، افزود: مناطق مرزی در کنار داشتن ظرفیت‌های مناسب برای ورود گردشگران خارجی از امتیاز ویژه ای نیز جهت صادرات برخوردارند.
مدیرعامل بانک ملی ایران در قسمت دیگری از سخنان خود مشکل اساسی واحدهای تولیدی کشور در شرایط کنونی را نیاز به دریافت تسهیلات سرمایه در گردش ذکر و یادآوری کرد: به همین خاطر فشار زیادی روی بانک‌ها و به خصوص روی بانک ملی ایران وجود دارد.
حسین زاده افزود: میزان تقاضای تسهیلات سرمایه در گردش واحدهای صنعتی و تولیدی نسبت به سال قبل سه برابر شده و این موضوع بانک‌ها و به ویژه بانک ملی را که تکالیف زیادی را بر دوش دارد دچار مضیقه کرده است.
او گفت: با اینکه بانک ملی در تابستان امسال حجم زیادی از منابع مالی خود را برای خرید گندم از کشاورزان اختصاص داد ولی همه تلاش خود را برای رفع مشکل نقدینگی واحدهای صنعتی و تولیدی به کار گرفته است.
وی اظهار داشت: اولویت پرداخت تسهیلات به آن گروه از واحدهای صنعتی است که در زمان حاضر کالا و محصولاتشان دارای بازار فروش داخلی و خارجی خوبی باشند. حسین زاده با اشاره به اینکه در چنین شرایطی باید از حداقل منابع بیشترین استفاده را در فضای کسب و کار برد، خاطرنشان کرد: باید به واسطه مدیریت صحیح و افزایش کیفیت، قیمت تمام شده تولید کالاها و محصولات را به میزان مطلوب پایین آورد تا تولیدکننده توان رقابت در فضای کسب و کار و صادرات را داشته باشد.