محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در نامه‌ای به رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی خواستار اعلام موافقت آن فرهنگستان با استفاده از کلمه لجستیک در نام شرکت‌ها و متون رسمی به نهاد‌های مربوطه علی‌الخصوص اداره کل ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور شد. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت […]

محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در نامه‌ای به رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی خواستار اعلام موافقت آن فرهنگستان با استفاده از کلمه لجستیک در نام شرکت‌ها و متون رسمی به نهاد‌های مربوطه علی‌الخصوص اداره کل ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی محمد اسلامی در نامه‌ای به غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی نوشت: امروزه بهبود و ارتقای عملکرد لجستیک به‌عنوان یکی از محورهای مهم توسعه کشورها شناخته می‌شود، به‌طوری‌که از میان کشورهای با درآمد سرانه هم‌سطح، آن کشورهایی که عملکرد لجستیکی بهتری داشته‌اند شاهد یک درصد رشد بیشتر در تولید ناخالص داخلی ﴿GDP﴾ و دو درصد رشد بیشتر در حوزه تجارت بوده‌اند. وی افزود: ایران نیز با توجه به موقعیت خاص جغرافیایی و زیرساخت‌های موجود، استعداد قابل‌توجهی برای توسعه فعالیت‌های لجستیکی داراست که در این‌ زمینه ایجاد شرکت‌های تخصصی برای ارائه خدمات لجستیک به‌عنوان یکی از پیش‌نیازهای بالفعل شدن استعداد‌های ملی موجود همراه مورد توجه بوده است. اسلامی خاطرنشان کرد: لیکن به دلیل عدم وجود واژه متناظر مناسب و فراگیر برای کلمه لجستیک در زبان فارسی از یک سو و لاتین محسوب شدن واژه لجستیک از دیگر سو، این شرکت‌ها حتی برای ثبت‌نام خود با عنوانی که معرف فعالیت لجستیکی آن‌ها باشد با مشکل مواجه هستند.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه بیان داشت: بر اساس تعریف ستاد مراکز لجستیک کشور، لجستیک مدیریت جریان کالاها از محل موجودی به محل مصرف شامل فرآیند مطالعه، برنامه‌ریزی، نظارت بر خدمات، عملیات و اطلاعات مرتبط با حمل کالا، نگهداری و فعالیت‌های ارزش افزوده ﴿ همچون بیمه، مدیریت مالی، کنترل کیفیت، بسته‌بندی و …﴾ است که با هدف تأمین نیاز مشتریان و کاهش هزینه‌ها انجام می‌پذیرد. لغت لجستیک ریشه یونانی دارد اما به دلیل ماهیت چندوجهی بودن مفهوم آن، در قریب به اتفاق کشورهای پیشروی لجستیک در دنیا مانند آمریکا، آلمان،‌اسپانیا، ترکیه و غیره برای کلمه لجستیک معادلی در نظر گرفته نشده و صرفاً با رسم‌الخط آن کشور بازنویسی شده است.  وی در ادامه یادآور شد: کلمه‌های استفاده شده در فارسی همچون آماد، پشتیبانی و تدارکات نیز یا دربرگیرنده حوزه پوشش لجستیک به‌طور کامل نیستند ﴿همچون تدارکات﴾ و یا متبادر کننده مفهوم دیگری به ذهن هستند ﴿همچون آماد که هیچ‌یک از فعالان لجستیک به دلیل استفاده نظامی از این کلمه استفاده نمی‌کنند﴾.  اسلامی در پایان این نامه خطاب به رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی نوشت: با عنایت به موارد فوق‌الذکر مستدعی است دستور فرمایید در راستای تسهیل در امور ثبت شرکت‌های لجستیک، نسبت به اعلام موافقت آن فرهنگستان با استفاده از کلمه لجستیک در نام شرکت‌ها و متون رسمی به نهاد‌های مربوطه علی‌الخصوص اداره کل ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اقدام مقتضی مبذول فرمایند.

افزایش آلاینده‌ها و کاهش کیفیت هوا در شهرهای صنعتی

هواشناسی طبق آخرین نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی، بیشتر مناطق کشور آسمانی صاف و جوی آرام خواهند داشت.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، پیش‌بینی کلی براساس نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری و همچنین مطابق آخرین نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی، اکثر مناطق کشور آسمانی صاف و جوی آرام خواهند داشت. این شرایط سبب می‌شود که در شهرهای صنعتی انباشت آلاینده‌های جوی و کاهش کیفیت هوا ایجاد شود؛ در حالی که در نواحی شمال غرب کشور به ویژه در استان اردبیل وزش باد دور از انتظار نیست. براین اساس با ورود سامانه بارشی در نواحی غرب، جنوب غرب، بخش‌هایی از شمال غرب و همچنین دامنه‌های البرز مرکزی در استان‌های قزوین، البرز و تهران بارش باران، وزش باد و برف در ارتفاعات پیش‌بینی می‌شود. فعالیت این سامانه در مناطق ذکر شده ادامه خواهد داشت و شدت آن در نواحی جنوب غرب کشور افزایش می‌یابد از این رو، در بخش‌هایی از استان کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، فارس و شمال بوشهر باران به صورت رگبار و رعدوبرق و وزش باد شدید مشاهده خواهد شد و علاوه بر این ابرناکی، وزش باد و بارش پراکنده در سواحل دریای خزر، برخی از نواحی شمال شرق، شرق و مرکز کشور پیش‌بینی می‌شود.   برای تهران آسمانی نیمه‌ابری همراه با غبارصبحگاهی پیش‌بینی شد که در اواخر روز احتمال افزایش ابر می‌رود. این شرایط برای فردا یکشنبه هم در پایتخت ایران برقرار است و همراه با آسمان ابری تا نیمه‌ابری با وزش باد، ریزش باران دور از انتظار نیست.

برقراری پروازهای مشهد-زنجان-مشهد 

مدیر فرودگاه زنجان از برقراری پروازهای مشهد-زنجان-مشهد در این فرودگاه خبر داد و گفت: فرودگاه زنجان از منظر تجهیزات، از آمادگی کامل برای استقبال از فصل زمستان برخوردار است.

محمد قاسمی، مدیر فرودگاه زنجان در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، با اعلام خبر برقراری پروازهای زنجان-مشهد در این فرودگاه گفت: پروازهای برنامه‌ای فرودگاه زنجان در چند ماه گذشته، به علت نبود چارتر کننده در استان زنجان قطع شده بود و هیچ پرواز داخلی در این فرودگاه دایر نبود. وی ادامه داد: به منظور پاسخ به درخواست‌های مکرر مردم استان، با همکاری رییس سازمان هواپیمایی کشوری، مسوولان فرودگاه و نمایندگان زنجان و طارم در  مجلس شورای اسلامی، پروازهای زنجان-مشهد در روزهای شنبه و چهارشنبه هر هفته توسط شرکت هواپیمایی ایران ایرتور با هواپیمای MD داير شد.قاسمی با اشاره به اینکه این پرواز از ۲۲ دی ماه۱۳۹۷ آغاز خواهد شد، افزود: طبق برنامه پروازی اعلام شده ، پرواز ایرتور با شماره ۸۰۱۶ مسیر مشهد- زنجان ساعت ۱۵:۰۰ فرودگاه مشهد را به مقصد زنجان ترک می‌كند و ساعت ۱۶:۳۰ در فرودگاه زنجان به زمین می‌نشيند. پرواز برگشت نيز با شماره ۸۰۱۷ ساعت ۱۷:۳۰، فرودگاه زنجان را ترک می‌كند و ساعت ۱۹:۰۰ در فرودگاه مشهد به زمين می‌نشيند.