با توجه به اینکه سن بلوغ جنسی دختران در کشور ایران، حدود ۱۰ سالگی تعریف شده است، لذا دخترانی که قبل از سن ۹ سالگی، علائم بلوغ را نشان دهند، از آن، تحت عنوان بلوغ زودرس نام می برند، این مساله، علاوه بر چاقی و کوتاهی قد، ممکن است باعث پیامدهایی همچون اضطراب، احساس حقارت، […]

با توجه به اینکه سن بلوغ جنسی دختران در کشور ایران، حدود ۱۰ سالگی تعریف شده است، لذا دخترانی که قبل از سن ۹ سالگی، علائم بلوغ را نشان دهند، از آن، تحت عنوان بلوغ زودرس نام می برند، این مساله، علاوه بر چاقی و کوتاهی قد، ممکن است باعث پیامدهایی همچون اضطراب، احساس حقارت، کاهش اعتماد به نفس، افت تحصیلی و حتی گرایش به ارتباط با جنس مخالف شود. از جمله عللی که میتواند منجر به بلوغ زودرس شود میتوان به عامل ژنتیک (سن بلوغ جنسی مادر و پدر)، تغذیه، چاقی و اضافه وزن، عدم تحرک کافی، دیدن فیلمها و خواندن رمانهای عاشقانه و صحنه های جنسی اشاره کرد.
در صورت مشاهده علائم بلوغ زودرس، بویژه زیر ٨ سال، نیاز است که به یک متخصص غدد جهت تزریق آمپول مخصوص تاخیر و کند کردن روند بلوغ جنسی و به یک روانشناس، جهت مدیریت مساله بلوغ به منظور پیشگیری از پیامدهای منفی بلوغ زودرس، مراجعه کنند.
یکی از عوامل بلوغ زودرس، ارتباط فرزندان با انسان های بزرگتر است و تک فرزند ها دائما با پدر و مادر خود در ارتباط هستند.بلوغ های زودهنگام آسیب هایی را به دنبال دارد.
بلوغ جنسی را بلوغ عقلی کنترل می کند و اگر بلوغ جنسی زودتر از بلوغ عقلی حاصل شود؛ آسیب هایی را به دنبال خواهد داشت و باعث اختلالات جنسی خواهد شد. در خانواده های چند فرزندی فرزندان در دوران کودکی خود خواهند بود.
ولی در خانواده های تک فرزندی،کودک همواره به کارهای پدر و مادر نگاه می کند و رفتارهای بزرگ ترها باعث این بلوغ زودرس خواهد شد.

 

بزرگ‌ترین کمک والدین به نوجوان در حال بلوغ!!

یکی از مهم‌ترین کارهایی که پدر و مادر باید برای فرزندشان از کودکی و به ویژه در نوجوانی انجام بدهند، بالا بردن اعتماد به نفس و عزت نفس نوجوان است. عزت نفس به معنای دوست داشتن خود است. والدین باید کاری کنند تا نوجوانشان خودش را دوست داشته باشد و در نهایت به اعتماد به نفس یعنی جرات ورزی، برسد. راهکارهای زیر می‌توانند در بالا بردن اعتماد به نفس نوجوانان کمک کننده باشد:
به فرزندتان بگویید همه‌ی افراد، تغییرات دوران بلوغ راتجربه می‌کنند؛ تا آن‌ها کمتر از ظاهرشان ناراحت باشند.
۱. در زمانی که نوجوانتان قصد صحبت کردن با شما را دارد، حتما با او تماس چشمی برقرار کنید.
۲. هیچ گاه از ظاهر نوجوانتان، منفی نگویید. به او آرامش بدهید و بگویید که شما هم در دوران بلوغ چه تغییرات ظاهری را تجربه کرده اید. نشان دادن عکس هایتان در دوران بلوغ می‌تواند برای نوجوانتان خوشایند باشد.
۳. محبت کردن را فراموش نکنید. با توجه به جنسیت فرزندتان و همچنین با توجه به نوع محبتی که فرزندتان نیاز دارد، حتما به او محبت کنید.
۴. فراهم کردن امنیت نیز بسیار مهم است. هر زوجی ممکن است در زندگیشان با یکدیگر مشکلاتی را داشته باشند. اما مراقب باشید که مشکلات و تعارض هایتان را در حضور فرزندان مطرح نکنید و در مکانی به صورت خصوصی با یکدیگر راجع به تعارضتان صحبت کنید.
۵. تشویق کردن، اصل دیگری است. حتما نوجوانتان را به دلایل مختلف، و با توجه به موفقیت‌هایی که به دست آورده است، تشویق کنید و به او انگیزه پیشرفت بدهید.
۶٫ به فرزندانتان مسئولیت‌های با توجه به تواناییشان بدهید. این کار می‌تواند اعتماد به نفس آن‌ها را بسیار بالا ببرد.
۷. اگر نوجوانتان کار نامناسبی را انجام داد، هیچ گاه نگویید که دوستش ندارید و یا از دستش ناراحت هستید، بهتر است به او بگویید که از کار یا رفتاری که انجام داده است ناراحت شده‌اید.