حشمت بهمنی در آیین بهره‌برداری از ۵۰۰ طرح اشتغالزایی اجتماع‌محور، تسهیلات‌محور و عملیات اجرایی ۱۱۰ پروژه عمرانی برکت در استان لرستان اظهار داشت: شهرستان دلفان با مساحتی حدود ۲هزار و ۷۰۰ کیلومتر با جمعیت ۱۴۵ هزار نفر در شمال غربی لرستان واقع است، این شهرستان  متشکل از دو نقطه شهری، ده دهستان سه بخش و ۴۳۵ روستا دارای سکنه […]

حشمت بهمنی در آیین بهره‌برداری از ۵۰۰ طرح اشتغالزایی اجتماع‌محور، تسهیلات‌محور و عملیات اجرایی ۱۱۰ پروژه عمرانی برکت در استان لرستان اظهار داشت: شهرستان دلفان با مساحتی حدود ۲هزار و ۷۰۰ کیلومتر با جمعیت ۱۴۵ هزار نفر در شمال غربی لرستان واقع است، این شهرستان  متشکل از دو نقطه شهری، ده دهستان سه بخش و ۴۳۵ روستا دارای سکنه و ۷۰ روستای خالی از سکنه است که به‌دلیل محرومیت و کمبود امکانات مجبور به مهاجرت شدند.
وی در ادامه افزود: شهرستان دلفان دارای ظرفیت‌های بی‌نظیری در بخش‌های‌ مختلف از جمله اراضی کشاورزی معادن، آب‌وهوای مناسب و گردشگری است که با وجود تلاش‌های انجام‌شده ظرف سال‌های اخیر اما از محروم‌ترین شهرهای استان و کشور محسوب می‌شود.
فرماندار دلفان عنوان کرد:  بر اساس مستندات و آمار ارائه‌شده این شهرستان بالاترین آمار بیکاری را در استان و حتی شاید در کشور به‌خود اختصاص داده‌است‌.
وی نبود زمینه‌های اشتغال و سرمایه‌گذاری، نبود فضای کسب‌وکار را از علل محرومیت شهرستان دانست و بیان کرد: فقر و محرومیت سبب‌شده مردم این شهرستان با آسیب‌های اجتماعی مانند طلاق، مهاجرت، قاچاق موادمخدر، قاچاق کالا و حاشیه نشینی دست‌به‌گریبان باشند؛ هم‌چنین نکته قابل تأمل دیگری که سبب نگرانی شده آمار بالای خودکشی در این شهرستان است که میان بانوان نیز گسترش پیدا کرده‌است.
بهمنی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه سال ۱۳۹۵ شهرستان دلفان پایلوت اقتصادی انتخاب و به‌عنوان ده شهر محروم کشورمعرفی شد، گفت: بنیاد برکت ظرف این مدت اقدامات خوبی انجام داد، یعنی از روزی که بنیاد برکت در ۲۳۹ روستای هدف تسهیلات ارائه داد شادی، دلگرمی وامید به زندگی روبه‌افزایش است، امیدواریم این خدمات تداوم داشته باشد، از مسئولان تقاضا داریم نسبت به دلفان نگاه ویژه‌ای داشته باشند تا شاهد کاهش آسیب‌های اجتماعی در این شهرستان باشیم.
فرماندار دلفان در ادامه به برخی مشکلات این شهرستان در حوزه روستایی نیز اشاره کرد و خاطرنشان کرد: در حوزه روستایی ۴۶ مدرسه دارای کد تخریبی است و ۴۶ مدرسه کانکسی داریم؛ هم‌چنین ۲۳مدرسه نیاز به مقاوم‌سازی دارند، مشکل دیگر بحث جاده‌هاست به‌طوری که ۴۳۵ روستا دارای راه دسترسی شوسه و مالرو است و تردد در این راه‌ها به‌سختی انجام می‌گیرد، کارهای انجام‌شده جوابگوی نیاز مردم نیست.
بهمنی اظهار داشت: درحوزه بهداشت نیز با مشکلاتی مواجه هستیم که نیازمند توجه مسئولان در ایجاد و توسعه خانه‌های بهداشت هستیم. وی با اشاره به ظرفیت کشاورزی شهرستان افزود: شهرستان دلفان به‌عنوان قطب تولید حبوبات و بزرگ‌ترین تولیدکننده نخود در ایران است، اما در بحث بازاریابی و بسته‌بندی محصولات با مشکلاتی مواجه روبه‌رو بوده، هم‌چنین این شهرستان ظرفیت خوبی در بخش باغات دامداری و زنبور عسل دارد.
فرماندار پلدختر به ظرفیت‌های گردشگری شهرستان دلفان نیز اشاره کرد و عنوان کرد: وجود مراکز تفریحی بی‌نظیر، مکان زیارتی امام‌زاده بابابزرگ و چشمه آب گرم از ظرفیت‌هایی هستند که فرصت خوبی برای اشتغال و سرمایه گذاری به‌شمار می‌روند.
وی با بیان اینکه از بنیاد برکت تقاضای ایجاد شرکت‌های پشنیبان تولید مواد اولیه، خرید تضمینی و بازاریابی را داریم بیان کرد: ۱۰هزار خانوار شهرستان دلفان تحت‌پوشش نهاد های حمایتی هستند، بالغ بر۱۵۰۰ خانوار بدسرپرست در این شهرستان شناسایی‌شده که تحت هیچ پوشش حمایتی نیستند و تقاضا داریم درصورت امکان و با توجه به نزدیک‌شدن به ایام عید به‌لحاظ معیشیتی حمایت‌هایی از آن‌ها صورت بگیرد.
احسان شیخی تسهیل‌گر بنیاد برکت شهرستان دلفان نیز با اشاره به اقدامات انجام‌شده در روستای حیدرآباد مرالی اظهار داشت: در روستای حیدرآباد ۲۴ متقاضی طرح‌های اشتغال‌زایی وجود داشت که از همه این طرح‌ها بازدید شد.
وی افزود: از ۲۴ طرح اشتغال‌زایی ۱۲نفر متقاضی دارای اهلیت فنی و اعتباری ثبت‌نام کردند که تاکنون ۹ طرح به‌سرانجام رسیده و ۳طرح دیگر نیز در شرف اجراست.
تسهیل‌گر بنیاد برکت شهرستان دلفان عنوان کرد: طرح‌های ارائه‌شده شامل پرورش دام سبک و خیاطی است و سهم پرورش دام سبک در این میان بیشتر بود.
درپایان لازم است با کمک گرفتن از مشارکت بخش خصوصی، ظرفیتهای بالقوه این منطقه به فعلیت برسد و با ایجاد فرصتهای شغلی جدید ضمن تزریق امید در جامعه، جلوی مهاجرتهای کور و بی هدف گرفته شود.