شاید خیلی‌ها ندانند که اقداماتی چون اقدام این زوج جوان شاهرودی در ساختن پناهگاهی برای سگ‌های ولگرد و اسکان و تغذیه آن‌ها در زمستان سبب شده تا زندگی دوباره‌ای به این موجودات داده شود. آنچه که این زوج ساختند فراتر از یک پناهگاه است. اینجا شهری برای حیواناتی است که از دیرباز، به وفاداری و […]

شاید خیلی‌ها ندانند که اقداماتی چون اقدام این زوج جوان شاهرودی در ساختن پناهگاهی برای سگ‌های ولگرد و اسکان و تغذیه آن‌ها در زمستان سبب شده تا زندگی دوباره‌ای به این موجودات داده شود. آنچه که این زوج ساختند فراتر از یک پناهگاه است. اینجا شهری برای حیواناتی است که از دیرباز، به وفاداری و حراست از اموال انسان معروف بودند. در این شهر که غرق در وفا و دوستی است هر سگی نام مخصوص به خود دارد و هرچند سگ داخل فنس کوچکی هستند تا با یکدیگر دعوا نکنند هرچند آن‌ها که بیرون‌اند با چرخ زدن به دور نیلوفر صاحب پناهگاه به سایرین انگار فخرفروشی می‌کنند و «نیلوفر» نیز دستی بر روی آن‌ها می‌کشد و او دست دیگرش را از بیرون داخل فنس برده و سگ‌ها سرو دست می‌شکنند تا وی آن‌ها را نیز مورد محبت خود قرار دهد.

شهری پر از سگ
اینجا مانند یک شهرک است و سگ‌های هر فنس به‌نوبت آزاد می‌شوند تا با یکدیگر زدوخورد نکنند سگ‌ها اینجا آزادانه بازی می‌کنند دور می‌زنند و نهایت به داخل فنس باز می‌کردند هیچ‌کدامشان از نقاهتگاه خارج نمی‌شوند زیرا اینجا دلی هست از جنس نیلوفرانه که تنها وفای آن‌ها او را مشتاق به انجام این کار سخت می‌کند.
«نیلوفر فرج نژاد» اهل تهران و ساکن شاهرود است که در اقدامی خیرخواهانه به سگ‌های آسیب‌دیده کمک می‌کند، او می‌گوید: شش سال پیش ازدواج‌کرده و به شاهرود آمدم کلاً از سگ هم می‌ترسیدیم، همسرم به سگ‌های خیابانی همیشه کمک می‌کرد و در این معدن همیشه سگ داشت من نیز به همین واسطه علاقه‌مند شده و دوتایی کار را شروع کردیم، هرکجا سگ آسیب‌دیده می‌دیدیم با خودمان آورده درمان می‌کردیم و نگه می‌داشتیم این کار یک‌ذره که گذشت جدی‌تر شد.
وی می گوید: شغل همسرم معدن داری و تحصیلات من نیز گرافیک است و تقریباً ربطی به این کار ندارد اما او فوق‌العاده به حیوانات علاقه دارد و سال‌ها این کار را تنهایی در اینجا انجام می‌داد، حدود ۱۷۰ قلاده سگ در اینجا نگه‌داری می‌شود.
این بانوی دوست‌دار محیط زیست و حیات وحش می‌گوید: هزینه‌های نگهداری آن‌ها از کمک‌های مردمی به اشتراک گذاشته‌شده در فضای مجازی تأمین می‌شود، برخی‌ها ثابت و برخی هرازگاهی کمک می‌کنند ولی اگر درخواستی ندیم پولی نیز در کار نخواهد بود و باید پذیرفت که وضع اقتصادی مردم چندان خوب نیست و حتی ۱۰ هزار تومان نیز کمک بزرگی است و روی‌هم مبلغ زیادی می‌شود.

هزینه تأمین غذای سگ‌ها
فرج نژاد از سختی‌های کارش هم می‌گوید و می‌افزاید: هزینه‌های نگهداری این تعداد سگ زیاد و نزدیک ۲۵۰ هزار تومان غذا و دستمزد کارگر است، همسرم کمردرد شدید دارد و نمی‌تواند مرتب در اینجا حضور داشته باشد و دونفری کار را اداره می‌کنیم، تولید مرغ کم و غذا گیر نمی‌آید، معمولاً از ساعت ۱۰ و یازده‌تا تاریکی هوا در اینجا هستیم، به نظر من بهتر است که در مدیریت شهری شهرداری فرمانداری‌ها کار اصولی انجام دهند.
این بانو از خاطرات تلخ و اخبار مربوط به کشتار سگ ها هم می گوید: پارسال سر کشتار سگ‌های شاهرود با همسرم به‌قصد بردن سگ تصادفی رفتیم که گفتند شهرداری او را برده به محل دفن زباله، رفتیم در آنجا سگ‌ها را با وضعیت اسفناکی می‌کشتند و روی آن‌ها آهک می‌ریختند که با ورود ما این سروصداها خوابید اما باز همان کار تکرار می‌شود، شهرداری با پیمانکار قرارداد می‌بندد اما در حقیقت کاری که پیمانکار انجام می‌دهد عقیم‌سازی و رهاسازی نیست بلکه کشتار آن‌ها است زیرا هزینه عقیم‌سازی آن‌ها زیاد است و در حالت دوم برای کشتن ۵۰۰ سگ سه میلیون پرداخت می‌کنند، با عقیم‌سازی و هزینه دستمزد دکتر می‌توان جمعیت آن‌ها را کنترل کرد، اگر کار اصولی انجام شود در پروسه چندساله این اقدام کاری ماندگار خواهد شد. وی درخصوص چرخ مخصوص سگ های فلج گفت: شرکت آمریکایی نمایندگی واردات این ویلچرها را در ایران انجام می‌دهد ولی متأسفانه به خاطر اوضاع گرانی دلار ویلچر ۹۰۰ میلیون تومانی به پنج میلیون تومان رسیده است و خرید آن دیگر در توان ما نیست. سگ‌ها حیوانات باوفایی هستند، نمی‌دانم چه طور برخی‌ها دلشان می‌آید آن‌ها را با فجیع‌ترین شکل ممکن بکشند و از بین ببرد و ما حتی حاضریم برای کمک به سگ‌های داخل منازل هم به آن‌ها سر بزنیم و قطعاً در این مورد اگر کسی کمکی بخواهد انجام می‌دهیم.