نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس موافقت کردند که در صورت تصویب نهایی آن، انتخابات مجلس شورای اسلامی به صورت استانی – شهرستانی برگزار می شود. به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، نمایندگان در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس با ۱۵۵ رای موافق، ۶۴ رای مخالف و دو رای […]
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس موافقت کردند که در صورت تصویب نهایی آن، انتخابات مجلس شورای اسلامی به صورت استانی – شهرستانی برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، نمایندگان در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس با ۱۵۵ رای موافق، ۶۴ رای مخالف و دو رای ممتنع از مجموع ۲۳۱ نماینده حاضر کلیات طرح یک فوریتی اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی را تصویب کردند.
در صورت تصویب نهایی این طرح، انتخابات مجلس استانی – شهرستانی برگزار می شود.
علی لاریجانی رییس مجلس پس از تصویب کلیات این طرح گفت: محمد جواد کولیوند رییس کمیسیون شوراها نامه ای به هیات رییسه مجلس داده و خواستار ارجاع این طرح به این کمیسیون برای بررسی جزییات و ایجاد اصلاحات در این طرح شده است.
وی در ادامه از نمایندگان خواست که ارجاع یک هفته ای این طرح به کمیسیون شوراها را به رای بگذارد که نهایتا نمایندگان با ۱۸۶ رای موافق، ۲۴ رای مخالف و چهار رای ممتنع از ۲۳۰ نماینده حاضر با ارجاع این طرح به کمیسیون شوراها مجلس موافقت کردند.
علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی گفت: اعضای کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها طبق آیین نامه یک هفته فرصت دارند جزییات این طرح را در این کمیسیون بررسی کنند.
به گزارش ایرنا، این طرح پس از بررسی جزییات در کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها به صحن مجلس برای تصویب نهایی ارجاع می شود.
مخالفت با مسکوت ماندن سه ماهه طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس
نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیش از بررسی کلیات این طرح، به بررسی تقاضای مسکوت گذاشتن سه ماهه این طرح پرداختند اما با این تقاضا مخالفت کردند.
حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهینشهر به عنوان متقاضی مسکوت ماندن این طرح گفت: بررسی این موضوع در شرایط فعلی با این حجم از مشکلات اقتصادی کشور درست نیست، این گونه زمانی که مردم مذاکرات مجلس را از استماع می کنند، می گویند که نمایندگان مجلس شورای اسلامی دنبال انتخابات بعدی هستند تا این که به مشکلات رسیدگی کنند.
وی اظهار داشت: دولت لایحه جامع انتخابات را در حال بررسی دارد و این لایحه به زودی به مجلس ارائه می شود.
وی ادامه داد: با استانی شدن انتخابات توجه نمایندگان متمرکز مراکز استان شده و نقاط کم جمعیت و محروم به فراموشی سپرده میشوند از این رو انگیزه مردم برای مشارکت در انتخابات کم خواهد شد.
محمدعلی وکیلی نماینده تهران نیز در مخالف با مسکوت گذاشتتن این طرح یک فوریتی گفت:درست نیست که هر موضوعی را به معیشت مردم گره بزنیم نوعی عوامفریبی است.
وی با بیان این که نباید از معیشت مردم برای برخی خواستهها نردبان ساخت، یادآور شد: مطالبه و معیشت مردم به حق است ولی باید بررسی شود که کدام ساختار و روش به بهبود معیشت مردم کمک میکند.
دولت موافق کلیات طرح قانون انتخابات مجلس است
سید سلمان سامانی قائم مقام وزیر کشور درامور مجلس وهماهنگی استان ها در این جلسه با اعلام موافقت دولت با کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس گفت: موافقت دولت با کلیات این طرح، منوط به رسیدگی مجدد جزییات این طرح در کمیسیون شوراهای مجلس است.
وی افزود: انتخابات یک امر سیاسی است و هر چقدر بتوانیم فرآیندهای برگزاری انتخابات و نتایج آن را موثر از مولفه هایی از جنس سیاسی قرار دهیم یقینا به کیفیت و اثر بخشی نتایج حاصل از انتخابات در ادامه کشور کمک می کنیم.
قائم مقام وزیر درامور مجلس وهماهنگی استان ها تصریح کرد: هر چه بتوانیم سایر مولفه های تاثیرگذار در انتخابات را محدود و کم اثر کنیم نتیجه آن است که به هدفمند شدن و انطباق برآیند نهایی آرا با مصالح کشور کمک کرده ایم.
سامانی افزود: از ابتدای شروع دولت این دغدغه به صورت جدی از سوی دکتر روحانی مطرح شد، وزیر کشور دستور داد لایحه نظام جامع انتخابات در وزارت کشور تدوین شود این کار انجام شد، چهار انتخابات سراسری ریاست جمهوری، مجلس شورهای شهر و روستا و خبرگان رهبری در این لایحه دیده شد.
سخنگوی وزارت کشور ادامه داد: پیش نویس این لایحه آماده و در کمیسیون سیاسی دولت مصوب و در صحن دولت در حال رسیدگی است، اقدامات اساسی این لایحه در دولت انجام شده است.
وی گفت: با توجه به این که طرح اصلاح قانون انتخابات در مجلس با اولویت رسیدگی می شود این موضوع امروز در جلسه هیات وزیران مطرح می شود، قرار شده است هیات وزیران موافقت خود با کلیات این طرح را اعلام کند، منوط به این که در کمیسیون شوراها موضوعات مختلف از حیث ملزومات اجرایی و بودجه ای که باید برای این طرح دیده شود و مخالفت هایی که نمایندگان دارند باید در پیش نویس نهایی این طرح لحاظ و حتما این طرح بار دیگر در کمیسیون مجددا بررسی شود.