مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهرایران با اشاره به گامهاي موثر برداشته شده در مسير ايفاي شکوفاهي و رونق اقتصادي كشور بيان داشت: اين بانك طي يازده سال فعاليت مطلوب در حوزه قرض‌الحسنه بالغ بر ۴ ميليون و ۱۰۰ هزار فقره تسهيلات قرض‌الحسنه به ارزش بيش از ۳۱۹ هزار ميليارد ريال پرداخت نموده كه ۳۸ درصد […]

مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهرایران با اشاره به گامهاي موثر برداشته شده در مسير ايفاي شکوفاهي و رونق اقتصادي كشور بيان داشت: اين بانك طي يازده سال فعاليت مطلوب در حوزه قرض‌الحسنه بالغ بر ۴ ميليون و ۱۰۰ هزار فقره تسهيلات قرض‌الحسنه به ارزش بيش از ۳۱۹ هزار ميليارد ريال پرداخت نموده كه ۳۸ درصد تعداد پرداختي در دو سال اخير، شامل ۷۵۲ هزار فقره در سال ۹۶ و بيش از ۸۵۰ هزار فقره از ابتداي سال ۹۷ تا كنون صورت گرفته شده است.

دکتر مرتضی اکبری در ادامه افزود: همچنين ۵۳ درصد مبالغ پرداختي در ۲ سال اخير، شامل ۸۲ هزار ميليارد ريال در سال ۹۶ و ۸۹ هزار ميليارد ريال در ۹ ماه ابتدايي سال انجام شده است.

مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهرایران ضمن تاکید بر استقبال مردم از خدمات و طرح‌های تسهيلاتي بانک اظهارداشت: از ابتداي تاسيس تا پايان آذر ماه سال جاري بيش از ۶ ميليون و ۳۳۱ هزار سپرده گذار جذب شده که سهم آن در سال هاي ۹۶ و ۹۷ جمعاً به ميزان يك ميليون و ۷۵۸ هزار نفر معادل ۲۸ درصد است.

وی درباره مانده منابع قرض‌الحسنه این بانک نیز گفت: مانده منابع بانک قرض‌الحسنه مهرایران در پايان سال ۹۵ بالغ بر ۶۰ هزار ميليارد ريال بوده که طي ۲ سال اخير با رشد ۲۴۵ درصدي مواجه و در حال حاضر بالغ بر ۱۴۷ هزار ميليارد ريال مي‌باشد.

دکتر اکبری نسبت مطالبات به مصارف بانک را حدوداً یک درصد عنوان كرد و گفت: این میزان مطالبات، از نسبت استانداردهاي جهاني هم مطلوب‌تر است و در شبكه بانكي كشور يك استثناء محسوب مي‌شود.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهرایران در رابطه با برنامه و اهداف تدوین شده در سال جاری بيان داشت: پرداخت تسهيلات قرض‌الحسنه به يک ميليون نفر با اعتباري بالغ بر يکصد هزار ميليارد ريال از برنامه‌هاي بانک قرض‌الحسنه مهر ايران در سال ۱۳۹۷ است كه تا كنون به بيش از ۸۵۰ هزار نفر وام قرض الحسنه معادل ۸۹ هزار ميليارد ريال اعطا شده است.

دکتر اکبری تصریح کرد: بانک قرض الحسنه مهرایران امسال نیز با معطوف ساختن توجهات خود به دانشجويان و آموزش عالي كشور به عنوان نيروي مولد، متخصص و ماهر و همچنين پتانسيل ذاتي براي آباداني ايران عزيز اسلامي طي تفاهمنامه هايي گام موثري براي توانمندسازي دانشجويان شهريه پرداز از طريق پرداخت تسهيلات قرض الحسنه دانشجويي برداشته است.

تأمین مالی ساخت نیروگاه برق توسط بانک صنعت و معدن

عضو هیأت مدیره بانک صنعت و معدن گفت: این بانک با رویکرد ورود به طرح‌های زیرساختی و سرمایه بر که بخش خصوصی قادر به اجرای آنها نیست، تاکنون طرح‌های بزرگ نیروگاهی با ظرفیت تولید ۶ هزار و ۵۰۰ مگاوات را تأمین مالی کرده است.”
حسین عسکری افزود: تأمین مالی نیروگاه‌های برق، کمک به ایجاد صنایع در مناطقی است که به دلیل مشکلات پیش‌بینی نشده در بهره‌برداری از برخی نیروگاه‌ها قادر به توسعه واحدهای صنعتی یا استفاده از ظرفیت کامل واحدهای موجود نبودند.
به گفته این مقام مسئول، با شروع تحریم‌ها ساخت نیروگاه‌های تولید برق با توجه به فناوری بالا و انحصاری و نیز تأمین مالی آنها به چالش ‌برانگیزترین کار مدیران و متخصصان صنعت کشور تبدیل شد.
وی خاطرنشان کرد: با این حال در این دوره، عاملیت تأمین مالی نیروگاه های با ظرفیت بیش از سه هزار مگاوات ساعت با تسهیلات ارزی یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون یورویی از محل صندوق توسعه ملی توسط بانک صنعت و معدن انجام شد.
وی گفت: برای حفظ رابطه بانک به عنوان سرمایه‌گذار با نیروگاه‌ها باید بازپرداخت تسهیلات به موقع انجام شود؛ پیش شرط این کار هم این است که نیروگاه‌ها قادر به وصول مطالبات خود از بخش های مصرف کننده و خریداران محصول نهایی یعنی شرکت‌های برق منطقه‌ای باشند.
در واقع زنجیره تسویه بدهی بین بانک، نیروگاه‌ها و مصرف‌کنندگان باید ایجاد شود تا این بانک قادر به سرمایه‌گذاری جدید در این حوزه باشد.
عضو هیأت مدیره بانک صنعت و معدن بیان داشت: همزمان با ساخت نیروگاه ها، سیاست های دولت در تأمین برق با استفاده از نیروگاه های مقیاس کوچک با مزیت های زیست محیطی، سرمایه‌گذاری کمتر، دسترسی آسان به مصرف ‌کنندگان و استقلال از شبکه برق سراسری با تأمین مالی ۲۴ طرح با تولید بیش از ۴۴۴ مگاوات برق توسط این بانک محقق شد.
وی گفت: رویکرد بانک صنعت و معدن حمایت از صنایع و تولیدات داخلی است و در این زمینه با توجه به رویکرد اقتصاد مقاومتی، استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل های داخلی در اولویت قرار گرفت.
وی تأکید کرد: تکمیل این نیروگاه ها نیازمند یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو اعتبار است که در مجموع سه هزار و ۵۰۰ مگاوات به توان تولید برق کشور خواهند افزود که معادل ۱۰ درصد از کل تولید برق کشور در افق سال ۱۴۰۰ است.