مدیرعامل صندوق احیا و بهره‌برداری از بناها و اماکن تاریخی کشور از ایجاد موج احیای بناهای تاریخی در بوشهر خبر داد و گفت: به عنوان رابط بین بخش خصوصی و دولتی با ارائه تسهیلات تلاش گسترده‌ای برای احیای بناها و اماکن تاریخی داریم. پرهام جانفشان در نشست با مسؤولان استان بوشهر با اشاره به سیاست […]

مدیرعامل صندوق احیا و بهره‌برداری از بناها و اماکن تاریخی کشور از ایجاد موج احیای بناهای تاریخی در بوشهر خبر داد و گفت: به عنوان رابط بین بخش خصوصی و دولتی با ارائه تسهیلات تلاش گسترده‌ای برای احیای بناها و اماکن تاریخی داریم. پرهام جانفشان در نشست با مسؤولان استان بوشهر با اشاره به سیاست دولت برای استفاده بهینه از این بناها و اماکن، از وجود یک تحرک و مسؤولیت ویژه در صندوق احیا و افزایش مسئولیت‌های آن در ماه‌های اخیر خبر داد و با اشاره به تدوین اساسنامه جدید صندوق احیا و بهره‌برداری از بناها و اماکن تاریخی کشور گفت: حمایت از صنایع دستی و فرش دستباف نیز به وظایف این صندوق اضافه شده است. او دیدِ صندوق احیا را فرای بناهای تاریخی دانست و با تاکید بر در دستور کار بودن بحث اشتغال‌زایی و تولید فرش دستباف در استان‌های مختلف، بیان کرد: امروزه توجه به گردشگری باعث توسعه سریع‌تر در مناطق مختلف می‌شود و هرچقدر در بُعد ملی و سپس استانی و منطقه‌ای برنامه برای توسعه گردشگری داشته باشیم، قطعا آن مناطق ارزش افزوده بیشتر و رونق اقتصادی پیدا می‌کنند.
کشف سیستم پیچیده آبرسانی متعلق به قرون میانه اسلامی در نوش آباد
در ادامه کاوش‌های باستان شناسی فصل پنجم در شهرزیرزمینی نوش آباد سیستم پیچیده‌ای از نظام آبرسانی شهری متعلق به قرون میانه اسلامی به دست آمد.سرپرست هیأت باستان شناسی با اشاره به کشف سیستم پیچیده آبرسانی متعلق به قرون میانه اسلامی در نوش آباد گفت: این سیستم که دارای سازه‌های آبی تاریخی است در دو دوره تاریخی احتمالا ایلخانی و صفویه احداث شده است. به گفته زهرا ساروخانی، این که قدمت این آثاربه دوره قبل از اسلام و با کاربری ویژه برسد نیازمند ادامه کاوش‌های باستان شناسی و تکمیل مطالعات در این خصوص است. ساروخانی با بیان اینکه پنجمین فصل از کاوش‌های باستان شناسی شهرزیرزمینی نوش آباد کاشان با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در حال انجام است افزود: با ادامه کاوش‌های باستان شناسی در آینده نزدیک، سازه‌های آبی شهر نوش آباد در کنار سایت موزه شهر زیرزمینی، به موزه آب تبدیل خواهند شد.
مصر کتیبه باستانی قاچاق شده خود را از لندن پس گرفت
وزارت باستان شناسی مصر از بازگردانده شدن کتیبه باستانی خود متعلق به دوران پادشاهی «آمن هوتب اول» که غیر قانونی از کشور خارج و در مزایده ای در لندن به نمایش گذاشته شده بود، خبر داد.
وزارت آثار باستانی مصر به نقل از وزارت خارجه این کشور اعلام کرد که یک کتیبه باستانی گمشده پس از جست و جوهای مکرر در سایت‌های بین‌المللی مزایده آثار تاریخی پس گرفته شده است.
این اثر باستانی که سالها قبل در موزه باز معبد «کرنک» در مصر به نمایش گذاشته شده بود، دزیده و به خارج قاچاق شد، زمان و چگونگی قاچاق این اثر باستانی که کتیبه‌ای سنگی مربوط به دوران پادشاهی «‌آمن هوتب اول»‌ است، هنوز مشخص نیست.