مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری یزد گفت: بانک توسعه صادرات به عنوان یک بانک پیشرو و تخصصی در حمایت از تولید صادرات محور در نوک پیکان حمایت از واحدهای کوچک و متوسط قرار دارد. در حاشیه سی و چهارمین نشست تخصصی معرفی خدمات بانک توسعه صادرات ایران که در یزد برگزار شد، […]
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری یزد گفت: بانک توسعه صادرات به عنوان یک بانک پیشرو و تخصصی در حمایت از تولید صادرات محور در نوک پیکان حمایت از واحدهای کوچک و متوسط قرار دارد.
در حاشیه سی و چهارمین نشست تخصصی معرفی خدمات بانک توسعه صادرات ایران که در یزد برگزار شد، سیدکمالالدین نورالدینی تصریح کرد: توسعه بازارهای خارجی ضامن پایداری تولید و اشتغال در کل کشور است لذا نقش بانکها، به خصوص بانک توسعه صادرات بعنوان نقش واسط و تسهیل کننده ارائه خدمات به صادرکنندگان است و می تواند نقش محوری و مهمی در این میان ایفا کند.
به گفته نورالدینی، از آنجاییکه تکانه های اقتصادی تاثیر آنی برفعالیت شرکت SME ها دارد، ضروری است دولت تدابیری برای ارتقا پایداری اقتصادی و حمایت از واحدهای کوچک و متوسط بیاندیشد
به گفته وی، ۲۵ سال متوالی استان یزد رتبه های برتر کنکور را به خود اختصاص داده و این دستاورد ایجاب می کند که سرمایه گذاری در بخش های دانش بنیان و فناورانه در اولویت قرار بگیرد.
وی ادامه داد: استان یزد با ۱٫۴ درصد سهم جمعیتی بالغ بر ۲٫۱ درصد از سهم تولیدات کشور را به خود اختصاص داده است که عمده این تولیدات توسط شرکت های کوچک و متوسط انجام می شود.
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری یزد از آمادگی این استان برای تبدیل شدن به پایلوت به منظور اجرای دستورالعمل های جدید بانک توسعه صادرات و سایر بانکها برای حمایت از حوزه دانش بنیان و تولیدات آن خبر داد و گفت: با توجه به ظرفیت های بالقوه استان در حوزه دانش بنیان و قرار گرفتن در میان پنج استان برتر این حوزه، یزد آماده است تا اجرایی شدن دستورالعمل های بانکی را در این زمینه به عهده بگیرد تا نتیجه حاصل از این طرح در توسعه تولید و صادرات محصولات دانش بنیان به سراسر کشور تسری پیدا کند.
نورالدینی کشورهای صادراتی یزد، عراق، ترکیه، پاکستان، افغانستان و هلند را از عمده مقاصد صادراتی کالای یزد معرفی کرد و گفت: غالب محصولات صادراتی کاشی، نایلون، شیشه و محصولات فولادی بوده و واردات استان را مواداولیه، کالای واسطه ای و ماشین آلات تولیدی مورد نیاز خطوط تولید، تشکیل می دهند
استان یزد با ۱٫۴ درصد سهم جمعیتی بالغ بر ۲٫۱ درصد از سهم تولیدات کشور را به خود اختصاص داده است که عمده این تولیدات توسط شرکت های کوچک و متوسط انجام می شود.
بانک صنعت و معدن اصلیترین تأمینکننده منابع مالی صنعت و معدن کشور
محمود بهمني نماينده مجلس گفت: بانكهاي توسعهاي، بانكهايي هستند كه صرفاً به دنبال سودآوري نيستند و فلسفه وجودي آنها تأمين مالي طرحهاي عامالمنفعه است. با توجه به نقش مهم بانك صنعت و معدن به عنوان يك بانك توسعهاي در تأمين مالي بخش صنعت و معدن كشور در مجلس به دنبال راهكارهايي براي افزايش سرمايه اين بانك هستيم كه در كوتاه مدت قابل اجرا و دستيابي باشند.
وي معتقد است كه در واقع اين بانكها زمينهساز و مشوق بخش خصوصي براي سرمايهگذاري هستند به نحوي كه با ارايه مشاوره و خدمات كارشناسي فني، اقتصادي و مالي بستر سرمايهگذاري براي پروژههاي عامالمنفعه با ريسك بالاتر كه بخش خصوصي رغبتي به سرمايهگذاري در آنها ندارد را فراهم ميكنند.
وی افزود: بانك صنعت و معدن به عنوان بزرگترين بانك توسعهاي فعال در بخش صنعت و معدن كشور بيشترين نقش را در حوزه توسعه همه جانبه اقتصادي كشور داراست به خصوص در شرايط كنوني كه اكثر واحدها به دليل نوسانات بازارهاي مالي و سرمايهاي دچار مشكلات عديده هستند نقش اين بانك پر رنگ تر خواهد بود در اين شرايط بانك بايد به سراغ واحدهايي برود كه نيمه تمام هستند و البته اولويت در اين ميان با طرحهايي خواهد بود كه پيشرفت فيزيكي بالاتري دارند همچنين واحدهايي كه به لحاظ سرمايه در گردش دچار مخاطره شدهاند و قادر به تامين هزينههاي جاري خود براي تامين مواد اوليه و ادامه توليد نيستند به عبارتي از ظرفيتهاي موجود نهايت استفاده را ببرد.
بهمنی گفت: در حال حاضر نسبت كفايت سرمايه در بانكها خصوصاً بانكهاي تخصصي و توسعه اي كه براي تأمين منابع خود به بخش دولتي وابسته هستند بسيار كاهش يافته و باعث شده بانكها بسيار شكننده شده و با ريسكهاي متعددي مواجه باشند و بيم آن ميرود كه در آينده قادر نباشند وظايف و مسؤليتهايي كه به عهده دارند را به نحو احسن به انجام برسانند چرا كه اين ريسكها مستقيماً اعتبار و توان مالي بانك براي اعطاي تسهيلات را هدف قرار ميدهد.
در وضعيت حاضر افزايش سرمايه بانك صنعت و معدن لازم و اجتناب ناپذير است و به دليل اينكه اين بانك يك بانك توسعهاي است و براي افزايش سرمايه به منابع دولتي وابسته است دولت بايد بلافاصله وارد عمل شده و براي افزايش سرمايه اين نوع بانكها اقدام كند.
بانكي مثل بانك صنعت و معدن كه در تأمين مالي پروژههاي صنعتي بسيار خوب عمل كرده سرمايه نامحدود ندارد و ما در مجلس به دنبال پيدا كردن راههاي عملياتي و اثربخش براي افزايش سرمايه اينگونه بانكها هستيم.