به گزارش عصر دوشنبه پایگاه خبری الیوم السابع، «زاهی حواس » افزود: جسد مومیایی شده «کلئوپاترا » ملکه مصر وژنرال رومی «مارک انتونیو» که احتمالا با یکدیگر در یک قبر دفن شده اند به زودی یافت شود. وی گفت: چیزی نمانده که به محل قبر کلئوپاترا دست بیابیم چراکه در مسیر درستی حرکت می […]
به گزارش عصر دوشنبه پایگاه خبری الیوم السابع، «زاهی حواس » افزود: جسد مومیایی شده «کلئوپاترا » ملکه مصر وژنرال رومی «مارک انتونیو» که احتمالا با یکدیگر در یک قبر دفن شده اند به زودی یافت شود.
وی گفت: چیزی نمانده که به محل قبر کلئوپاترا دست بیابیم چراکه در مسیر درستی حرکت می کنیم لذا امیدواریم به زودی قبر آن دو را شناسایی کنیم.
وی تاکید کرد: در حال حاضر به خوبی می دانیم کجا را باید حفاری کنیم.
«کلئوپاترا »ملکه مصر که ۶۹ سال قبل از میلاد در خانواده سلطنتی فراعنه بطالمه در شهر اسکندریه متولد شد از فرزندان بطلمیوس سردار اسکندر مقدونی بوده است.
«حواس» باستانشناسی مصری که مسؤولیت کاوش قبر کلئوپاترا ومارک آنتونیو را برعهده دارد پیش از این گفته بود: ابتدا تئوری دفن شدن آنها در یک مکان بررسی میشود.
وی افزود: این افسانهی مصری حاکی از آن است که ملکه مصر و عاشق رومی او، در مقبرهای در ۳۰ کیلومتری بندر الکسندریا در شمال مصر دفن شدهاند.
تاکنون دسترسی به این مقبره بهدلیل آن که زیر آب بود، امکان نداشت اما باستان شناسان بازه کشی منطقه ،کاوش را در ماه نوامبر/ آبان آغاز کردند.
کارشناسان معتقدند که ممکن است، در این مقبره تعداد زیادی سکه که چهره ملکه روی آنها حک شده باشد، کشف شوند.
۳ بنای تاریخی ایلام در اولویت واگذاری
معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان ایلام از واگذاری بناهای تاریخی استان از طریق ماده ۲۷ به سرمایهگذاران بخش خصوصی خبر داد.
به گزارش ایسنا، «رویا ارجمندی» اظهار کرد: با توجه به سیاستهای دولت در خصوص توسعه مشارکت بخش خصوصی و اجرای تبصره(۱۹) قانون بودجه سال ۹۸ در راستای تسریع و تسهیل فرآیند واگذاری، اطلاعات مربوط به پروژههای قابل واگذاری و دارای جاذبه بهمنظور جذب سرمایهگذاران بخش خصوصی در حوزه میراثفرهنگی برای ۳ بنای تاریخی عمارت والی کهره واقع در بخش هلیلان شهرستان چرداول ، قلعه و حمام پوراشرف واقع در شهرستان درهشهر و قلعه کنجانچم واقع در ۱۵ کیلومتری شهرستان مهران تکمیل و به سازمان مرکزی ارسال شده است.
وی با بیان اینکه واگذاری بهمنظور ایجاد اقامتگاههای سنتی، واحدهای پذیرایی و رفاهی به سرمایهگذاران بخش خصوصی است، تصریح کرد: با بررسی و اعلام شرایط سازمان مرکزی در خصوص نحوه واگذاری این بناها با کاربری تعریف شده، به بخش خصوصی واگذار میشوند.
چرا بازدید از قلعه حسن صباح میسر نیست؟
مدیر پایگاه میراث فرهنگی الموت اعلام کرد: به علت شرایط نامساعد جوی و لغزنده بودن مسیر راه دسترسی به دژ حسن صباح واقع در منطقه الموت شرقی بازدید از این اثر تاریخی تا اطلاع ثانوی امکانپذیر نخواهد بود.
به گزارش ایسنا، حمیده چوبک مدیر پایگاه میراث فرهنگی الموت با اعلام این خطر ضمن اشاره به خطرات احتمالی بازدید از دژ تاریخی حسن صباح برای گردشگران اظهار کرد: با توجه به بارش برف و باران، یخزدگی و لغزنده بودن مسیر دسترسی به قلعه تاریخی حسن صباح و لزوم حفظ امنیت گردشگران امکان بازدید عمومی از این سایت تاریخی تا اطلاع ثانوی وجود ندارد و تاریخ شروع مجدد بازدید قلعه از طریق سایت میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان قزوین اعلام خواهد شد.
دژ تاریخی حسن صباح واقع در شمال روستای گازرخان منطقه الموت شرقی در سال ۸۱ به شماره ۷۲۵۲ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. این اثر تاریخی به سال ۲۲۶ هـ. ق به دست حسن بن زید علوی بناشده و ششم رجب سال ۴۸۳ به تصرف حسن صباح درآمد و تا زمان سقوط اسماعیلیان ایران به سال ۶۵۴ مرکز فرمانروایی آنان بوده است.