علیرضا تابش رییس بنیاد مسکن در مراسم امضای تفاهم‌نامه با شورای عالی استان‌‌ها برای اجرای طرح‌‌های هادی در روستاها گفت: تلقی ما از شوراها طبق قانون اساسی این است که شورا یکی از مظاهر جمهوریت نظام محسوب می‌‌شود و از جایگاه با اهمیتی برخوردار است. وی ادامه داد: همچنان که در اصل یکصدم قانون اساسی […]

علیرضا تابش رییس بنیاد مسکن در مراسم امضای تفاهم‌نامه با شورای عالی استان‌‌ها برای اجرای طرح‌‌های هادی در روستاها گفت: تلقی ما از شوراها طبق قانون اساسی این است که شورا یکی از مظاهر جمهوریت نظام محسوب می‌‌شود و از جایگاه با اهمیتی برخوردار است.

وی ادامه داد: همچنان که در اصل یکصدم قانون اساسی به آن اشاره شده هدف از تشکیل شورا پیشبرد سریع برنامه‌‌های اقتصادی، اجتماعی، عمرانی، فرهنگی، درمانی، آموزشی و… در روستاها با توجه به مقتضیات محلی است.

رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه شوراها حلقه‌‌‌ای واسط میان مردم دولت و نظام هستند، اظهار داشت: شورای اسلامی روستاها نقش بی‌‌بدیل در اهداف انقلاب اسلامی دارند و دهیاری‌‌‌ها به مثابه بازوی شوراها مجری اجرای برنامه‌‌های مصوب هستند و از ارکان توسعه ملی شورای استان‌‌ها محسوب می‌‌شود.

تابش با بیان اینکه بنیاد مسکن از بنیانگذاران انقلاب و امام راحل به یادگار مانده است، تصریح کرد: بنیاد مسکن بخشی اعظمی از فعالیت خود را در روستاها انجام می‌‌دهد، متکی به مشارکت مردم و نهادهای محلی است و در سه دهه اخیر منشا تحولات روستاها طرح‌‌های هادی بوده است که برنامه‌‌های توسعه روستاها را در ۱۰ سال آینده مشخص می‌‌کند. اینکه در روستاها ساخت و ساز به چه نحوی باشد و فعالیت‌‌های اقتصادی در محدوده روستاها تعریف شود.

وی افزود: از ۳۹ هزار و ۴۰۵ روستای بالای ۲۰ خانوار ۳۷ هزار و ۲۲۲ روستا یعنی ۹۴ درصد روستاها دارای طرح‌‌های هادی هستند و از مجموعه روستاهای دارای طرح هادی در ۱۷ هزار و ۷۷۰ روستا پروژه‌‌های طرح هادی در حال اجرا هستند که بخشی از قابل توجه آنها هنوز نیم تمام مانده است.

رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه ضعف چند سال آینده طرح هادی باید در روستاها به اجرا برسد،‌ خاطرنشان کرد: نیازمند اعتبارات هستیم تا تمام طرح هادی در روستاهای هدف اجرایی شوند. یکی از اهداف و ماموریت‌‌های طرح‌‌های هادی افزایش مقاومت ساختمان‌‌های روستایی است که تاکنون توانسته‌‌ایم یک میلیون و ۶۶۸ هزار واحد مسکونی را مقاوم‌‌سازی کنیم.

تابش با بیان اینکه از پنج میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسکونی از سال ۸۴ تا به امروز بیش از دو میلیون واحد در قالب طرح هادی نوسازی و بهسازی شده‌‌اند که این یک اقدام قابل توجهی است، ابراز داشت: اگر در شهرها این طرح به اجرا می‌‌رسید امروز با دغدغه خسارت در بافت‌‌های فرسوده شهری مواجه نبودیم.

وی با بیان اینکه تاکنون ۱۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد هزار تومان از منابع اختصاصی بانک‌‌ها صرف ارایه تسهیلات کم‌‌بهره برای مقاوم‌‌سازی واحدهای مسکونی روستایی کرده‌‌ایم، عنوان کرد: مابه‌‌التفاوت سود این تسهیلات را دولت می‌‌پردازد و از این طریق توانستیم بخش عمده‌‌ای از خانه‌‌های روستایی را مقاوم کنیم.

رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به نوسازی واحدهای مسکونی روستایی پس از زلزله رودبار یادآور شد: چیزی حدود ۲۷۰ هزار واحد مسکونی روستایی در زلزله رودبار و منجیل ویران شده‌‌اند و توانستیم در یک برنامه وسیعی نسبت به بازسازی تمام مناطق اقدام کنیم.

تابش اضافه کرد: تاکنون ۷۰۰ هزار واحد مسکونی تخریب شده پس از حوادث طبیعی مانند زلزله و سیل و… را بازسازی کردیم.

وی با اشاره به اقدامات بنیاد مسکن در کرمانشاه پس از وقوع زلزله بیان کرد: علاوه بر اینکه به واحدهای تخریبی وام‌‌های کم‌‌‌بهره و بلاعوض ارائه کردیم بلکه حتی واحدهایی که سازه نداشتند، شناسایی و وام‌‌های ارزان‌‌قیمت هم در اختیار آنها قرار دادیم. رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه تاکنون برای سه میلیون و ۲۳۰ هزار واحد روستایی سند صادر کردیم، گفت: همانطور که می‌‌دانید پروسه ارائه سند به واحدهای مسکونی روستایی بسیار طولانی بود اما با تفاهمی بین ثبت اسناد، دادگستری و تصویب قوانین در مراجع ذیصلاح توانستیم این پروسه به حداقل برسانیم و مردم به راحتی بتوانند برای ملک خود سند دریافت کنند.

تابش با اشاره به اقدامات انجام شده در مناطق زلزله زده کرمانشاه اظهار داشت: ۱۰۰ هزار واحد مسکونی آسیب دیده بودند که  تعمیر یا احداث می‌‌شدند. از این تعداد، تعمیر ۵۷ هزار واحدی که در اولویت قرار داشتند، به اتمام رسیده است و در حال حاضر عملیات اجرایی در روستاها به پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصد و در شهر به پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصد رسیده است.

وی افزود: در یک مدت زمان کوتاهی توانستیم نسبت به ارائه وام کم‌‌بهره و وام بلاعوض برای واحدهای مسکونی زلزله‌‌زده در کرمانشاه اقدام کنیم. ۳۵ هزار واحد باقی مانده که ۲۵ هزار واحد آن در روستاها هستند و ۱۰ هزار واحد هم در شهرها.

رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اضافه کرد: در شهرها برای بهسازی و نوسازی واحدهای تخریبی و تعمیری نیاز به رعایت مقررات نظام مهندسی است و باید برای دریافت پروانه نقشه‌‌ها تهیه و تصویب شوند و طی این پروسه کمی زمان‌بر است.

تابش با بیان اینکه در پروسه بازسازی و نوسازی مناطق زلزله‌‌‌زده کرمانشاه در شهر پل ذهاب دو الی سه دهم درصد به سطح شهر اضافه شده و تعداد پروانه‌‌ها افزایش پیدا کرده است، تصریح کرد: در حال حاضر مردم برای یک واحد تخریبی در کرمانشاه پس از زلزله درخواست پروانه برای ساخت دو الی سه طبقه را دارند به همین دلیل تراکم افزایش پیدا کرده است.

وی با اشاره به سقف وام ارزان قیمت و بلاعوض به مردم کرمانشاه برای نوسازی و بهسازی واحدهای مسکونی پس از زلزله خاطرنشان کرد: زلزله‌‌زده می‌‌توانند برای یک طبقه، ۵۰ میلیون وام ارزان‌‌قیمت چهار درصد، ۱۱ میلیون وام بلاعوض، ۱۰ میلیون وام معیشتی و دو میلیون وام بلاعوض معیشتی دریافت کنند. در مجموع برای یک واحد مسکونی ۷۳ میلیون وام ارزان قیمت و بلاعوض دریافت می‌‌کنند که این سوای دریافت مصالح رایگان است.