رئیس سازمان مدیریت و برنامه و بودجه مازندران گفت: سهم بری بودجه استان در لایحه بودجه ۹۸ فرق چندانی نکرده و از نظر رتبه تنزل داشته ایم. مفید غلامی در جلسه شورای برنامه ریزی استان مازندران اظهار داشت: به دلیل شرایط موجود باید نسبت به بازخرید خدمت برخی کارکنان که کارایی لازم ندارند اقدام شود. […]

رئیس سازمان مدیریت و برنامه و بودجه مازندران گفت: سهم بری بودجه استان در لایحه بودجه ۹۸ فرق چندانی نکرده و از نظر رتبه تنزل داشته ایم.

مفید غلامی در جلسه شورای برنامه ریزی استان مازندران اظهار داشت: به دلیل شرایط موجود باید نسبت به بازخرید خدمت برخی کارکنان که کارایی لازم ندارند اقدام شود.

وی میزان درآمدهای مازندران را طبق لایحه بودجه سال ۹۷ هزار و ۶۶۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این میزان به هزار و ۸۴۰ میلیارد تومان در سال آینده خواهد رسید و اعتبارات هزینه ای نیز از ۵۶۶ میلیارد تومان به ۶۹۵ میلیارد تومان و اعتبارات عمرانی تملک استانی از ۲۵۵ میلیارد تومان به ۳۱۴ میلیارد تومان در سال آینده خواهد رسید.

غلامی افزود: بودجه مازندران ۲۲ درصد از نظر هزینه ای و ۲۲.۷ درصد در بودجه عمرانی در لایحه بودجه رشد یافته است و رتبه استان از نظر سهم بری بودجه یک درصد تنزل یافته است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه و بودجه استانداری مازندران ادامه داد: در حوزه تملک دارایی اعتبارات استان از ۹۳۰ میلیارد تومان به هزار و ۱۹۰ میلیارد تومان رسیده و رشد یافته است و سه درصد سهم نفت از ۴۰ میلیارد تومان به بیش از ۵۰ میلیارد تومان افزایش یافته است.

وی تکمیل طرح های نیمه تمام دارای پیشرفت های مناسب را جمله اقدامات بیان کرد و افزود: همچنین باید جلوی شروع پروژه های جدید گرفته شود و اولویت تکمیل پروژه های نیمه تمام است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در مازندران پنج هزار و ۵۰۰ پروژه نیمه تمام وجود دارد از دستگاه های اجرایی خواست تا نسبت به اولویت بندی پروژه ها و طرح ها اقدام کنند.

غلامی با اشاره به ویژگی های لایحه بودجه تصریح کرد: بخش شرکتی بیش از دو برابر دستگاه های دولتی منابع صرف می کنند وسرجمع درآمدها در سال ۹۸ کمتر شده است و در حوزه واگذاری پروژه های عمرانی، منابع افزایش یافته است.

وی یادآور شد: از نظر مصرف، هزار و ۷۰۳ هزار میلیارد تومان کل مصارف دولت در سال آینده خواهد بود که هزار میلیارد تومان مربوط به شرکت های دولتی است و کل هزینه های دولت ۳۲۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود.

 

 

تولید انواع بذر هیبریدی در گیلان

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان گفت:‌ انواع بذر هیبریدی توسط شرکت‌های دانش‌بنیان در گیلان تولید شد.

معرفت مصطفوی‌راد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در راستای افزایش بهره‌وری و ارتقاء تولید محصولات کشاورزی انواع بذرهای هیبریدی برنج،‌ سبزیجات، کدو‌ و سایر صیفی‌جات توسط شرکت‌های دانش‌بنیان فعال گیلان تولید شد.

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان تجاری‌سازی نتیجه تحقیقات شرکت‌های دانش‌بنیان را در ارتقاء سطح فعالیت‌های آینده آنان مؤثر دانست و عنوان کرد:‌ هم‌اکنون این دسته از شرکت‌ها محصولات خوبی را در عرصه محصولات کشاورزی و صنایع وابسته آن تولید کرده‌اند.

مصطفوی‌راد تولید نهاده‌های کشاورزی،‌ تولید ارقام جدید برنج که در مقابل خشکی مقاوم هستند را برخی از دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان اعلام کرد و گفت:‌ تولید بذرهای هیبریدی برنج،‌ سبزیجات، کدو و سایر ارقام صیفی‌جات از جمله برخی از فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان گیلان است.

وی همچنین به سایر محصولاتی که توسط این شرکت‌ها تولید شده‌اند نیز اشاره کرد و بیان داشت: ‌تولید نهال از طریق کشت بافت درون شیشه‌ای،‌ تولید زغال زیستی در درجه حرارت بالا و اکسیژن کم، ساخت دستگاه‌های خشک‌کن برنج و چای، و تولید خشک‌کن‌های پرتابل از جمله این دستاوردهای مهم هستند.

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و تجاری‌سازی تولیدات آنان را مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت:‌ در حال حاضر اینکه طرح‌ها و اختراعات شرکت‌ها‌ی دانش‌بنیان گیلان چقدر در مسیر توسعه بخش کشاورزی استان مؤثر بوده مشخص نیست.

مصطفوی‌راد در ادامه نحوه عرضه یافته‌های کشاورزی و عملی‌سازی آن در گذشته را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد:‌ در سنوات گذشته نتیجه تحقیقات و یافته‌های علمی حوزه کشاورزی از طریق بخش ترویج به صورت عملیاتی در می‌آمد اما این رویکرد در دولت تدبیر و امید کاملاً تغییر کرد.

وی تشکیل دفتر تجاری‌سازی و انتقال فناوری‌ها در سال ۸۸ که در راستای تجاری‌سازی تحقیقات علمی انجام شد را مورد تأکید قرار داد و افزود: ‌پس از ایجاد این دفتر در سطح کشور،‌ مراکز رشد واحدهای فناور در مرکز تحقیقات،‌ آموزش کشاورزی و منابع طبیعی هر کدام از استان‌ها تشکیل شد.

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان با بیان اینکه ۲۸ شرکت علمی در حوزه محصولات کشاورزی این استان فعالیت تحقیقاتی دارند ابراز داشت:‌ از میان این تعداد ۲۱ شرکت به صورت دانش‌بنیان و ۷ شرکت نیز در قالب هسته‌های فناور مشغول انجام کارهای تحقیقاتی هستند.

وی برخی از مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیانی که در عرصه محصولات کشاورزی گیلان فعالیت می‌کنند را برشمرد و گفت:‌ کمبود منابع مالی،‌ عدم بازاریابی محصولات و نبود محلی برای عرضه محصولات تولید شده از جمله موانعی است که شرکت‌های دانش‌بنیان گیلان با آن مواجه هستند.