امید کرمانی‌ها هرچند از اوایل دهه هشتاد تابلو جناح راست به اصولگرایی تغییر کرد و مکانیزم کار تشکیلاتی دچار تغییر و تحولاتی شد اما همچنان رویه های سنتی تصمیم گیری پا برجا ماند. از شورای هماهنگی نیروهای انقلاب اسلامی تا جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی با یک پیش فرض مهم کار خود را آغاز کردند؛ […]

امید کرمانی‌ها
هرچند از اوایل دهه هشتاد تابلو جناح راست به اصولگرایی تغییر کرد و مکانیزم کار تشکیلاتی دچار تغییر و تحولاتی شد اما همچنان رویه های سنتی تصمیم گیری پا برجا ماند. از شورای هماهنگی نیروهای انقلاب اسلامی تا جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی با یک پیش فرض مهم کار خود را آغاز کردند؛ آن پیش فرض این بود که رهنمودهای جامعتین فصل الخطاب است.
اما از سال ۹۶ به بعد گویا نحله هایی همچون ایثارگران، رهپویان و پایداری سودای رنسانس در سر دارند و می خواهند پیش فرض یادشده را از مانیفست این جریان پاک کنند. البته تا پیش از این بارها آنها برای نیل به این مقصود تلاش کردند اما موفق نبودند. با این وجود به نظر می رسد عزم شان جدی است، بر همین اساس پیشقدم شدند و یک مدل جدید کار جمعی به نام شورای وحدت تعریف کردند. روز نهم مهر نیز ۲۴ تشکل اصول‌گرا اعم از جمنا، ۱۸ تشکل عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری، جبهه ایستادگی، جمعیت ایثارگران، جمعیت رهپویان، جبهه پایداری و جمعیت پیشرفت و عدالت در نخستین جلسه رسمی شورای وحدت گردهم آمدند و علیرضا زاکانی نیز مسئول اجرایی شورا شد.
از آن روز به بعد زاکانی خیلی در فضای مجازی و رسانه ای سعی کرد خود را نه تنها بلندگوی جریان اصولگرایی بلکه متر و معیار تشخیص عیار اصولگرایی نشان دهد. او آنقدر در این نقش خود فرو رفته است که در مناظره با مصطفی تاجزاده اعلام کرد «ناطق و لاریجانی دوستان اصلاح طلبان هستند».
این صحبت های زاکانی یادآور ایام بعد از انتخابات سال ۸۸ است که همفکرانش پرچم غربالگری به دست گرفتند و کافی بود کسی کوچکترین نقدی به دیدگاه های آنها وارد کند، بلافاصله حکم به طرد او از جمع اصولگرایان می دادند.
احمد کریمی اصفهانی در واکنش به اظهارات زاکانی به خبرآنلاین گفت: «کسی که خودش در بین اصولگرایان ماهیتا وضعیت مشخصی و جایگاه درستی ندارد، نمی تواند درباره افراد اظهارنظر کند که آنها اصولگرا هستند یا نیستند. من تعجب می کنم این نوع بیان اختلافات آب به آسیاب طرف مقابل ریختن است که با عقل همخوانی ندارد.»
وی افزود: «آن زمان که آقای زاکانی هنوز محلی از اعراب نداشت، آقایان لاریجانی و ناطق اصولگرا بودند بنابراین این حرف کاملا غلطی است که آقای زاکانی بیان کرد. کسی که به نظام، انقلاب، ولایت، امام و رهبری معتقد باشد ما او را اصولگرا می دانیم. آقایان ناطق نوری و علی لاریجانی مقلد ولایت و رهبری هستند. لذا حرف آقای زاکانی با منطق همخوانی ندارد و او فرد مناسبی در این کارها و مسائل نیست.»
کریمی اصفهانی درباره عاملان تضعیف گفتمان اصولگرایی در جامعه گفت: «تندروها، تمامیت خواهان و کسانی که محدود می اندیشند و جریان فکری را در خودشان خلاصه می کنند، به هر دو جناح های اصولگرا و اصلاح طلب لطمه زدند. هر دو جناح باید توجه کنند که اگر قرار است در جامعه آرامش باشد و تنشی به وجود نیاید، تندروها را از خود دور کنند چون آنچه فضای انتخابات را به هم می ریزد تندروی و ایجاد التهاب است.»