مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه خیرین ما کمتر وارد حیطه پیشگیری میشوند گفت: مهارت فرزند پروری در خانوادههای ایرانی ضعیف است و متولی مشخصی هم ندارد. عارف وهاب زاده با تاکید بر اقشار تحت پوشش نهادهای حمایتی مردم نهاد که در سازمان بهزیستی برگزار شد با بیان اینکه […]
مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه خیرین ما کمتر وارد حیطه پیشگیری میشوند گفت: مهارت فرزند پروری در خانوادههای ایرانی ضعیف است و متولی مشخصی هم ندارد.
عارف وهاب زاده با تاکید بر اقشار تحت پوشش نهادهای حمایتی مردم نهاد که در سازمان بهزیستی برگزار شد با بیان اینکه هیچ موضوعی مهمتر از پیشگیری و مصون سازی نیست گفت: وزیر کشور چند سال است که رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر را مطرح کرده که یک بعد مهم آن استفاده از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد است.
وی افزود: مشارکت مردم در حوزه پیشگیری از اعتیاد بسیار مهم است. بودجه ستاد در این امر در سال جاری برای پیشگیری محدود و در حد ۳۳ میلیارد تومان بوده است.
مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه خیرین ما کمتر وارد حیطه پیشگیری میشوند گفت: مهارت فرزند پروری در خانوادههای ایرانی ضعیف است و متولی مشخصی هم ندارد.
طلاق والدین عامل بروز اختلالات روانی
در فرزندان
مطالعات نشان میدهد جدایی و طلاق والدین رابطه مستقیم با بروز اختلالات روانی در فرزندان داشته و منجر به آسیب به سلامت روانی آن ها می شود.
بنابر مطالعات انجام شده در کشور انگلستان بر روی بیش از ۶ هزار کودک و نوجوان، جدایی والدین موجب آسیب روانی به کودکان به ویژه فرزندان ۷ سال به بالا شده و احتمال ابتلا به افسردگی و دیگر بیماری های سلامت روان در بزرگسالی را افزایش می دهد.
بر اساس تحقیقات، آمار اختلالات احساسی مانند اضطراب و افسردگی میان کودکان ۷ تا ۱۴ ساله ای که والدین آن ها از یکدیگر جدا شده اند، ۱۶ درصد و اختلالات رفتاری ۸ درصد بالاتر از دیگر کودکان است.
این درحالی است که این تاثیرات منفی بر روی کودکان ۳ تا ۷ کم تر دیده شده است.
به علاوه اثرات مخرب جدایی والدین بر روی دختران موثر تر بوده و مشکلات رفتاری یا افسردگی به دلیل عامل، میان پسران کم تر از دختران است.
اجرای پایلوت طرح پیشگیری اولیه از اعتیاد
معاون توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه قصد داریم طرحهای پیشگیری را با هماهنگی خیریهها و موسسات مردم نهاد در مناطق آسیب خیز پیش ببریم بر ضرورت ورود خیرین به حیطه پیشگیری تاکید کرد.
فرید براتی سده با تاکید بر اقشار تحت پوشش نهادهای حمایتی مردم نهاد که در سازمان بهزیستی برگزار شد، گفت: موضوع آسیب های اجتماعی و به طور مشخص مصرف مواد مخدر و روانگردان از هر نوعی بسیار حساس و پیچیده شده است.
وی افزود: در همه جلسات تاکید ما اهمیت پیشگیری بر درمان است. هرچند در تخصیص منابع انسانی و مالی در مییابیم که چندان به امر پیشگیری توجه نشده و دچار غفلت عملی هستیم.
معاون توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه بر روی پیشگیری سطح اول در کشور خیلی کار کردیم اما روی پیشگیری انتخابی و نشانگر برای افرادی که بیشتر در معرض خطرهستند چندان کار نکردهایم، گفت: در واقع به گروههای پرریسک چندان توجهی نکردهایم و در اینجا هم غفلت مشاهده میشود. گروههای پرخطر به علت شرایط زندگی و محیط اجتماعی پیرامونیشان بیشتر در معرض ابتلا هستند.
براتی سده با اشاره به پنج آسیب اولویت دار از جمله اعتیاد، طلاق، مفاسد اخلاقی و مسائل حاشیه شهرها که در جلسات مقام معظم رهبری با مسئولین کشور مطرح و بر ضرورت تمرکز بر روی آن تاکید شد، گفت: خود افراد در این مناطق دارای مشکل و آسیب نیستند اما می پذیریم که ممکن است افراد در این مناطق در شرایطی قرار بگیرند که بیشتر به سمت مسائلی چون اعتیاد و دیگر آسیب ها بروند. در این مناطق برنامه هایی بویژه از سوی سمن ها شروع شده است، این خدمات عموما خدمات حمایتی است.