رییس هیات‌ مدیره و مدیرعامل بانک توسعه تعاون درچهارمین نشست رییس هیات‌ مدیره و اتحادیه سراسری بازرگانی و شرکت‌های تعاونی صاحبان حرفه (تولیدی) درودگران و مبل‌سازان سراسر کشور که در محل اتحادیه برگزار شد گفت: وظیفه بانک توسعه تعاون ارائه خدمات تخصصی و بانکی به تعاون‌گران است. حجت اله مهدیان بابیان اینکه برگزاری جلسات کاربردی […]

رییس هیات‌ مدیره و مدیرعامل بانک توسعه تعاون درچهارمین نشست رییس هیات‌ مدیره و اتحادیه سراسری بازرگانی و شرکت‌های تعاونی صاحبان حرفه (تولیدی) درودگران و مبل‌سازان سراسر کشور که در محل اتحادیه برگزار شد گفت: وظیفه بانک توسعه تعاون ارائه خدمات تخصصی و بانکی به تعاون‌گران است.
حجت اله مهدیان بابیان اینکه برگزاری جلسات کاربردی و تخصصی ویژه هر اتحادیه راهگشای فعالیت برای بانک و اتحادیه خواهد شد گفت: شنیدن صدای مشتریان و تبدیل کردن صدای مشتریان به خدمت مستلزم برقراری ارتباط منسجم و هدفمند می‌باشد و با برگزاری جلسات، زمینه تحقق منافع مشترک برای اتحادیه و بانک توسعه تعاون فراهم می‌شود.
مدیرعامل بانک توسعه تعاون گفت: عزم و اراده لازم در بانک توسعه تعاون برای تعامل بهتر و بیشتر با بخش تعاون وجود دارد و با وسیع شدن ارتباط و تعامل بهتر و بیشتر موجب تقویت و توانمندسازی هر دو گروه خواهد شد.
وی ضمن تاکید بر اینکه اشراف و آگاهی بر ظرفیت‌ها و توانمندی و نقاط قوت توام بااطلاع بر محدودیت‌ها، مضایق، انتظارات و درخواست‌ها، اثربخشی خدمات را بهتر و بیشتر می‌کند افزود: سرعت در ارائه خدمات و تسهیل و تسریع در خدمات کمی و کیفی مورد نیاز جامعه هدف به‌ ویژه اتحادیه‌ها سراسری مستلزم درک متقابل و تفاهم و تعامل در امر عملیات و اجرا است.
مهدیان خاطرنشان کرد: در حال حاضر، یکی از مشکلات موجود بر سر راه فعالیت بانک توسعه تعاون، محدودیت منابع و سرمایه این بانک دولتی، تخصصی و توسعه‌ای است که متاسفانه ظرفیت سرمایه‌ای موجود بانک، پاسخگوی همه نیازها و انتظارات تعاون گران نیست و برای بهبود این وضع لازم است علاوه بر افزایش سرمایه بانک توسعه تعاون و بالا بردن توان وام‌دهی بانک، منابع سپرده‌ای تعاون گران نیز به‌صورت منابع ارزان، پایدار و دیرپا در بانک توسعه تعاون تجمیع شود تا با تلفیق سرمایه و منابع سپرده‌ای، این بانک بتواند نقش توسعه‌ای و تخصصی خود را در بخش‌های مختلف اقتصادی به‌ ویژه در عرصه تولید و اشتغال به‌ درستی ایفا نماید.
وی در ادامه نقش اتحادیه بازرگانی شرکت‌های تعاونی درودگران و مبل‌سازان را در تامین مواد اولیه اعضاء و کمک به رونق تولید و اشتغال قابل‌توجه دانست و دراین‌باره اظهار داشت: طی سال جاری قریب به ۴۰ میلیارد ریال تسهیلات اعتباری در قالب خرید دین و حد اعتباری برای تأمین سرمایه در گردش این اتحادیه پرداخت شده که مسلماً این حمایت از سوی بانک اعمال خواهد شد.

 

رییس اداره مبارزه با پولشویی بانک تجارت عنوان کرد:
بانک تجارت پیشرو در مبارزه با پولشویی

مشکلات ایجاد شده در یکی از شعب بانک تجارت استان کرمان با بازتاب‌های مختلفی در رسانه‌ها همراه بود. فارغ از هرگونه جهت‌گیری مثبت یا منفی و هجمه‌هایی که در این گونه موارد متوجه بانکها می‌شود آنچه اهمیت دارد لزوم اتخاذ تمهیدات پیشگیرانه از سوی بانکها برای جلوگیری از تکرار یا به حداقل رساندن اینگونه موارد است . بابک دهقان رییس اداره مبارزه با پولشویی بانک تجارت در گفت و‌گویی به اقدامات صورت گرفته از سوی این بانک برای مواجهه با ریسک‌های احتمالی پیش رو اشاره کرد.
دهقان گفت: اداره مبارزه با پولشویی در مهر ماه ۹۱ شکل گرفت. نگارش دستورالعمل‌ها‌، تنظیم ساختار سازمانی و آماده‌سازی سامانه‌های متعدد برای برقراری ارتباط با مرکز اطلاعات مالی وزارت امور اقتصادی و دارایی (FIU) ، تهیه سیستم برای نظارت و پاسخگویی اداره مبارزه با پولشویی و … تا سال ۹۲ به طول انجامید. در همین سال وزارت اقتصاد مجددا با صدور بخشنامه بانکها را ملزم به داشتن یک سامانه جامع مبارزه با پولشویی کرد که این سامانه به AML معروف است. این سامانه اطلاعات تراکنش‌ های صورت گرفته را در کمترین زمان ممکن پردازش نموده‌، مسیر نقل و انتقال وجوه مورد نظر را ردیابی و ابزارهای پرداخت آن را شناسایی می‌کند. در حال حاضر اطلاعات بانک از سال ۸۸ در این سیستم ثبت شده است.
رییس اداره مبارزه با پولشویی بانک تجارت یکی دیگر از اقدامات این اداره را ایجاد واحد بازرسی تخصصی برای مبارزه با پولشویی عنوان کرد و افزود: نقل و انتقال وجوه در همه جای کشور وجود دارد ولی برخی مناطق همچون مناطق مرزی و آزاد در این زمینه به مناطق پرخطر معروف هستند که باید نظارت بیشتری روی آن داشت. واحد بازرسی تخصصی نظارت ویژه‌ای در این خصوص دارد و طی این مدت همکاری نزدیکی را با مدیریت‌‌های امور بازرسی و حراست بانک داشته‌ایم. بانک مرکزی و وزارت امور اقتصاد و دارایی هم همه ساله در چند نوبت و حسابرس مستقل بانک نیز حداقل یکبار در سال فعالیت‌های بانک در این بخش را بررسی می‌کنند که عملکرد ما در ابعاد نظارتی و کنترلی مورد تایید بوده است و امیدوار هستیم با تسریع فرآیندهای مبارزه با پولشویی دیگر شاهد اتفاقاتی مشابه آنچه در شعبه کرمان اتفاق افتاد نباشیم.