نیلوفر منصوری بر طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، اگر در منطقه ای غلظت ذرات معلق در میانگین سالانه بالای ۲۲ میکروگرم باشد این وضعیت معادل آن است که گویی هر شهروندی که در این منطقه زندگی می کند روزی دو نخ سیگار مصرف نماید، حال جالب است بدانیم که در سال گذشته غلظت ذرات معلق […]

نیلوفر منصوری
بر طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، اگر در منطقه ای غلظت ذرات معلق در میانگین سالانه بالای ۲۲ میکروگرم باشد این وضعیت معادل آن است که گویی هر شهروندی که در این منطقه زندگی می کند روزی دو نخ سیگار مصرف نماید، حال جالب است بدانیم که در سال گذشته غلظت ذرات معلق در ایران به طور میانگین ۳۴ میکروگرم بوده است، بنابراین این رقم معادل آن خواهد بود که به گویی تمام افراد ساکن در تهران سیگاری باشند.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده اگر غلظت ذرات معلق در میانگین سالانه بالای ۲۲ میکروگرم باشد این وضعیت معادل آن است که گویی هر شهروند روزی دو نخ سیگار مصرف نماید، حال جالب است بدانیم که در سال گذشته غلظت ذرات معلق در ایران به طور میانگین ۳۴ میکروگرم بوده است، بنابراین این رقم معادل آن خواهد بود که به گویی تمام افراد ساکن در تهران سیگاری باشند، بنابراین باید توجهات انجام شده نسبت به کاهش الودگی هوا را بیشتر از اقداماتی که تا به حال صورت گرفته است، جدی بگیریم، البته ذکر این نکته لازم است که اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است و یکی از عواملی که نتایج حاصل مورد قبول نبوده است، موضوع تحریم ها می باشد، و اگر تحریم ها مطرح نبود، با روند کاهشی بیشتری رو به رو بودیم. رئیس گروه سلامت هوا و تغییرات اقلیم وزارت بهداشت، با بیان این مطالب گفت: هنوز با استاندارد های اعلام شده از سوی سازمان بهداشت جهانی فاصله بسیار داریم، به نحوی که در حال حاضر، غلظت ذرات معلق در ایران به طور میانگین سه برابر استاندارد اعلام شده از سوی سازمان بهداشت جهانی و استانداردهای ملی کشور است. دکتر عباس شاهسونی، با تاکید بر اینکه آلودگی هوا ششمین علت مرگ درمیان دیگر حوادث ممکن به حساب می‌آید، گفت: باید توجه داشت که آلودگی هوا تنها مختص کشور ایران نیست و ۹۰ درصد مردم دنیا به شکل‌های مختلف و با درجات متفاوت با آلودگی هوا و معضلات آن درگیر هستند. وی افزود: البته بر اساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی از هر ۱۰ مرگ یک مرگ به علت آلودگی هوا است و اگر به محاسبه بنشینم خواهیم دریافت، مرگ ناشی از آلودگی هوا در مقایسه با مرگ ناشی از سوانح ترافیکی عدد بالاتری را به خود اختصاص می دهد. شاهسونی با اشاره به بررسی‌ها و مطالعات وزارت بهداشت در حوزه آلودگی هوا در هشت کلانشهر ایران شامل تهران، کرج، مشهد، اهواز، تبریز، شیراز، اراک و اصفهان اظهارکرد: در طول سه سال گذشته یعنی طی سال‌های ۹۴ تا ۹۶، چهار درصد روزهای سال هوا پاک، ۲۸ درصد روزهای سال دارای هوای قابل قبول، ۱۲ درصد روزهای سال با شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس، ۲۲ درصد روزها ناسالم برای همه گروه‌ها، ۲۷ درصد روزها بسیار ناسالم و شش درصد روزها در وضعیت خطرناک بودند، البته در طول این سه سال با افزایش هوا پاک رو به رو بوده ایم اما همانطور که پیشتر ذکر شد با استاندارد اعلام شده از سوی سازمان جهانی فاصله بسیار داریم.
وی با بیان اینکه با وجود اقدامات انجام شده در حوزه آلودگی هوا هنوز با استانداردهای جهانی فاصله داریم، گفت: بر اساس بررسی‌های وزارت بهداشت در ۲۵ شهر کشور با جمعیت ۲۹ میلیون نفر هزینه مرگ ناشی از آلودگی هوا ۱.۳ میلیارد دلار است. همچنین تعداد سال‌های از دست رفته عمر که به عنوان یک شاخص محسوب میشود در ۲۵ شهر کشور ۲۲۸ هزار و ۱۰۸ سال بوده است، یعنی افراد این تعداد سال عمر خود را از دست داده اند.
معرفی ۱۳ واحد صنعتی و ۳ واحد خدماتی سبز
نماینده مقیم سازمان توسعه صنعتی ملل متحد با اشاره به اینکه در کشورها توسعه یافته به دلیل وجود مکانیسم و الگوهای مصرفی متناسب با اقلیم به مراتب الگوی مصرفی بهتری دارند گفت در کشور ما استفاده بی رویه از منابع و انرژی باید مورد بازبینی قرار بگیرد.
معاون محیط انسانی سازمان محیط زیست در بیستمین همایش ملی صنعت و خدمات سبز با اشاره به اینکه این نشست به منظور تشویق واحدهای صنعتی خدماتی برای فراهم آوری بستر مناسب فعالیت های سازگار محیط زیستی فراهم شده است، گفت: فرایندشرکت در این همایش به صورت خود اظهاری بوده است. مسعود تجریشی با اشاره به اینکه حوزه های صنعتی، غذایی، شیمیایی، فولادی و … که ارائه خدماتشان را با رعایت شرایط زیست محیطی داشته‌اند.
وی با اشاره به اینکه واحدهای صنعتی و خدماتی به شکل خود اظهاری شرکت کردند گفت: هدف نهایی برگزاری همایش رعایت ضوابط زیست محیطی در ارائه خدمات است.
معاون محیط انسانی سازمان محیط زیست اعلام کرد: ۲۵۳ واحد صنعتی و خدماتی در این همایش ثبت نام کردند و ۱۳ واحد صنعتی برگزیده سبز معرفی خواهند شد، همچنین سه واحد خدماتی سبز را معرفی خواهیم کرد. در ادامه مریم جوان شهرکی نماینده محترم مقیم سازمان توسعه صنعتی ملل متحد با اشاره به قیمت‌های صعودی مواد اولیه صنعتی در جهان گفت واحدهای صنعتی و خدماتی در کنار افزایش بهره‌وری و برخوردهای مقطعی با آشفتگی های اقتصادی باید به ترویج الگوهای سبز در حوزه کاری خود بپردازند. وی ادامه داد: این واحدها بهتر است از مواد و انرژی مناسب برای خدمات خود استفاده کنند.