کارشناسان معتقدند صندوق مسکن یکم با ادامه روند فعلی، امکان حیات خود را از دست داده و حتی در صورت ادامه فعالیت، اثری در افزایش قدرت خرید مسکن خانوار نخواهد داشت. مدیرعامل بانک عامل بخش مسکن در نشست خبری خود درباره صندوق پس انداز مسکن یکم با بیان اینکه منابع این صندوق به طور کامل […]

کارشناسان معتقدند صندوق مسکن یکم با ادامه روند فعلی، امکان حیات خود را از دست داده و حتی در صورت ادامه فعالیت، اثری در افزایش قدرت خرید مسکن خانوار نخواهد داشت.
مدیرعامل بانک عامل بخش مسکن در نشست خبری خود درباره صندوق پس انداز مسکن یکم با بیان اینکه منابع این صندوق به طور کامل به پایان رسیده و از کمک‌های صندوق توسعه ملی برای سر پا نگه داشتن این صندوق دیگر خبری نیست، به نوعی زنگ خطر ورشکستگی این صندوق را به صدا درآورد.
به گفته ابوالقاسم رحیمی انارکی، تنها منبع باقی مانده برای ادامه فعالیت صندوق پس انداز مسکن یکم، اقساط بازگشتی مسکن مهر است.
وی همچنین تعداد حساب‌های افتتاح شده در صندوق مسکن یکم را ۵۵۴ هزار فقره اعلام کرد که تنها ۳۷۰ هزار فقره از آن حساب‌های زنده و فعال محسوب می‌شوند. مجموع مانده حساب افراد در این صندوق نیز حدودا ۶ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان است. به عبارت دیگر ۱۸۴ هزار نفر از متقاضیان دریافت تسهیلات صندوق مسکن یکم یا انصراف داده‌اند یا حساب خود را غیر فعال کرده‌اند که به نظر می‌رسد علت آن افزایش قیمت مسکن و بی‌اثر شدن نقش تسهیلات صندوق مسکن یکم در افزایش قدرت خرید مسکن دارندگان این نوع حساب باشد.
با توجه به اینکه صندوق مسکن یکم از ابتدای سال ۹۴ آغاز به کار کرد این اظهار نظر مدیرعامل بانک عامل بخش مسکن به این معناست که با گذشت حدود ۴ سال از راه‌اندازی صندوق مسکن یکم، به طور میانگین سالانه فقط بیش از ۳۴ هزار نفر توانسته‌اند از تسهیلات صندوق یکم برای خرید مسکن استفاده کنند.