سرپرست سازمان توسعه تجارت گفت: از حدود ۳۳میلیارد دلار صادرات غیرنفتی کشور تنها ۱۰ونیم میلیارد دلار یعنی حدود یک‌سوم ارز حاصل از صادرات کالاهای غیرنفتی به کشور برگشته است. محمدرضا مودودی اظهار کرد: تا تاریخ ۲۴ دی ماه سال جاری ۱۰ و نیم میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات کالاهای غیرنفتی به کشور برگشته است. […]

سرپرست سازمان توسعه تجارت گفت: از حدود ۳۳میلیارد دلار صادرات غیرنفتی کشور تنها ۱۰ونیم میلیارد دلار یعنی حدود یک‌سوم ارز حاصل از صادرات کالاهای غیرنفتی به کشور برگشته است. محمدرضا مودودی اظهار کرد: تا تاریخ ۲۴ دی ماه سال جاری ۱۰ و نیم میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات کالاهای غیرنفتی به کشور برگشته است. وی افزود: در صورتی که فاصله ارز بازار آزاد با ارز نیمایی به حداقل برسد، این مشکل به‌صورت خودکار برطرف می‌شود، در غیر این صورت راهکاری به‌کار خواهیم بست تا بخش خصوصی و حتی دولتی را متقاعد کنیم که ارز حاصل از صادرات را به کشور برگردانند. وی گفت: در این شرایط سخت باید بتوانیم حداقل برای بخش تولید از محل بازگشت ارز حاصل از صادرات، به‌موقع تأمین ارز داشته باشیم.

 

صادرات کفش ۴۶ درصد افزایش یافت

عضو هیات‌مدیره جامعه صنعت کفش ایران، از افزایش ۴۶ درصدی صادرات و کاهش ۷۲ درصدی واردات کفش در ۹ ماهه امسال خبر داد و عراق و افغانستان را از مقاصد اصلی صادرات کفش ایران اعلام کرد. علی لشکری اظهار کرد: صادرات انواع کفش در ۹ ماهه سال جاری، معادل ۹۱.۷ میلیون دلار بوده که در مقایسه با ۶۲.۷ میلیون دلار صادرات کفش در سال ۱۳۹۶، حدود ۴۶.۲ درصد افزایش داشته است. این عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، با اشاره به افزایش ۶۹ درصدی وزن صادرات انواع کفش در سال جاری، گفت: این در حالی است که میزان صادرات انواع کفش در ۹ ماهه نخست سال ۱۳۹۶، از نظر ارزشی و وزنی به ترتیب ۱۱.۷ و ۷.۲ درصد نسبت به مدت مشابه در سال ۱۳۹۵ کاهش یافته بود.

یک میلیون و ۱۱۳ هزارتن برنج وارد شد

مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج، با اشاره به اینکه نیمی از مشکلات اختصاص ارز به واردات برنج مرتفع شده است، اظهار کرد: صدور مجوز از سرگیری واردات برنج پس از پایان فصل برداشت یکی از تصمیم‌های درست وزارت جهاد کشاورزی بود که مشکلات انتقال ارز از سوی بانک مرکزی آثار آن را خنثی کرد. وی افزود: بنا بر آخرین آمار از ابتدای سال تا کنون یک میلیون و ۱۱۳ هزارتن برنج وارد کشور شده است و این امر بدان معناست که نسبت به برنامه ۲۰۰ هزار تن عقب هستیم. کشاورز با تأکید بر اینکه باید ۳۰۰ هزار تن برنج برای تأمین نیاز شب عید وارد شود، تصریح کرد: بانک مرکزی باید هر چه سریع‌تر ارز مورد نیاز به واردات برنج را تأمین کند تا شب عید به سبب کمبود، قیمت برنج خارجی در بازار افزایش نیابد.

نرخ خرید تضمینی گندم به ۱۷۰۰ تومان افزایش یافت

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، از افزایش نرخ خرید تضمینی گندم خبر داد و گفت: اگرچه شورای اقتصاد در ابتدا نرخ خرید تضمینی هر کیلو گندم را برای سال زراعی ۹۸-۹۷، ۱۴۷۰ تومان اعلام کرد، اما مجدد با اعتراض کشاورزان و کمیسیون کشاورزی نرخ به ۱۶۰۰ تومان اصلاح شد. عباس پاپی‌زاده افزود: با توجه به افزایش هزینه‌های تولید و ثبات نرخ گندم در دو سال گذشته، نمایندگان مجلس به نرخ ۱۶۰۰ تومانی در راستای حمایت از حقوق کشاورزان گلایه‌هایی داشتند و همواره پیگیر بودند تا این نرخ را افزایش دهند. عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امروز در کمیسیون تلفیق نرخ خرید تضمینی هر کیلو گندم برای سال زراعی ۹۸-۹۷ به ۱۷۰۰ تومان افزایش یافت که این افزایش می‌تواند حداقل‌های هزینه کشاورزان را تامین کند.

 

کیفیت خودروهای داخلی قابل قبول نیست

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه کیفیت بسیاری از خودروهای ساخت داخل قابل قبول نیست، گفت: صنعت خودروسازی ایران ۱۰ هزار میلیارد دلار برای کشور صرفه اقتصادی به همراه دارد. رضا رحمانی در پاسخ به اینکه علت مشکلات متعدد در خودروسازی، علی‌رغم حمایت‌های بسیار از این صنعت چیست؟ گفت: اگر چه در سال‌های گذشته حمایت‌های خوبی از این صنعت انجام گرفت، اما پس از تحریم‌های جدید، حمایت جدی مانند پرداخت تسهیلات به آنان اتفاق نیافتاد. وی افزود: در صورتی که صنعت خودروسازی در کشور وجود نداشت، برای واردات خودروهای موردنیاز باید سالانه ۱۵ هزار میلیارد دلار هزینه می‌شد؛ اما در حال حاضر حدود ۵ هزار میلیارد دلار برای واردات قطعات مورد نیاز خودروسازی هزینه می‌شود.