رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آمار صدور سند مالکیت املاک روستایی و شهری را در چهاردهه گذشته تشریح کرد و از صدور ۱۵۰ هزار و ۱۰۷ سند شهری از سال ۹۱ به بعد و ۳ میلیون و ۲۳۰ هزار و ۹۲۷ سند روستایی از سال ۷۴ تاکنون خبر داد. علیرضا تابش رئیس بنیاد مسکن انقلاب […]
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آمار صدور سند مالکیت املاک روستایی و شهری را در چهاردهه گذشته تشریح کرد و از صدور ۱۵۰ هزار و ۱۰۷ سند شهری از سال ۹۱ به بعد و ۳ میلیون و ۲۳۰ هزار و ۹۲۷ سند روستایی از سال ۷۴ تاکنون خبر داد.
علیرضا تابش رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی جزئیات صدور اسناد مالکیت املاک روستایی و شهری را در چهاردهه گذشته تشریح کرد و گفت: فعالیت صدور اسناد مالکیت املاک روستایی که در برنامه دوم توسعه مراحل ابتدایی خود را گذراند، به دلیل عدم هماهنگی لازم بین دستگاههای مجری از پیشرفت قابلملاحظهای برخوردار نبود. در برنامه دوم توسعه در مجموع ۱۳۰۷ جلد سند مالکیت املاک روستایی در سطح روستاهای کشور صادر شد. در برنامه سوم توسعه با رفع مسایل و مشکلات اجرایی بر گستره این فعالیت افزوده شد و در طول برنامه مذکور ۶۸۳ هزار و ۳۷۳ جلد سند روستایی صادر شد.
به گفته رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، در طول سالهای برنامه چهارم توسعه، این روند صعودی شتاب بیشتری گرفت. به طور کلی از شروع این فعالیت تا پایان آبان ۱۳۹۷ تعداد ۳۲۳۰۹۲۷ سند روستایی در سطح کشور صادر شده است.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی همچنین در رابطه با آمار صدور اسناد مالکیت شهری نیز به ارایه توضیح پرداخت و گفت: بر اساس ماده یک قانون الحاق موادی به قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن، مقرر شده تا بنیاد مسکن نسبت به نقشهبرداری ثبتی و صدور سند مالکیت املاک شهری با همکاری اداه ثبت اسناد و املاک کشور اقدام کند.
به گفته تابش، در سال ۱۳۹۱ که اولین سال شروع این فعالیت محسوب میشود، تعداد ۱۵۰۱۰۷ جلد سند شهری صادر شد. از ابتدای شروع این فعالیت تاکنون، در مجموع ۲۰۶هزار و ۴۹۲ جلد سند شهری توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی صادر و تحویل شهروندان شده است.
بنیاد مسکن تخلفات ساختمانی روستایی را پیگیری میکند
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در ادامه با اعلام این مطلب که در کنار وظایف قانونی متعدد، این نهاد نسبت به تهیه و ارایه گزارش تخلفات به مراجع و دستگاه های متولی همت گماشته است مهمترین اهداف گزارش دهی تخلفات ساختمانی توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی را آگاهی رسانی به مسئولان و آگاهی دادن به مردم برای مراقبت از تحولات طبیعت و محیط طبیعی به ویژه در روستاها برشمرد.
تابش در بیان آمار عملکرد بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در ارتباط با صدور پروانه فنی و همچنین گزارشی از تخلفات ساختمانی روستایی، اعلام کرد: برای تعداد دو میلیون و ۳۸۲ هزار و ۹۹۶ فقره خدمات فنی از ابتدای فعالیت بنیاد در این موضوع تا پایان ۹۷ پروانه صادر شده است. همچنین از نیمه دوم سال ۸۷ تا پایان آبان ۹۷ به یک میلیون و ۲۵۲ هزار و ۸۵۴ فقره، درخواست که شامل پاسخ استعلام جهت تاسیس واحدهای خدماتی، صنعتی و کارگاهی است پاسخ داده شد.
بنا بر اعلام بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، شناسایی و گزارش مصور و مکتوب تعداد ۱۰۷ هزار و ۲۲۰ فقره تخلفات ساختمانی روستایی از نیمه دوم سال ۱۳۸۷ تا پایان آبان ۱۳۹۷ با عناوین ساخت بر خلاف پروانه صادره، ساخت بدون پروانه و فاقد استعلام، صدور پروانه فاقد استعلام و صدور پروانه مغایر استعلام به مسئولین و دستگاههای مربوطه در سطح شهرستانها، استانها و مراجع ملی در طی این سال های انجام گرفته است. همچنین، گزارش مکتوب و مصور تفکیک های غیر مجاز اراضی کشاورزی و منابع طبیعی به مسئولین و دستگاههای مربوطه در سطح شهرستانها، استانها و مراجع ملی و ارائه خدمات فنی از طریق سامانه مدیریت ساخت و ساز روستایی در سطح کشور نیز از دیگر فعالیت هایی است که انجام شده است.
گفتنی است، ۹۰ ماموریت ویژه جهت ارزیابی کیفی و کمی خدمات فنی، میزان تحقق بخشنامه گردشکار خدمات فنی صدور پروانه ساختمان روستایی و گزارشگیری از تخلفات انبوه ساختمانی و تفکیک گسترده و غیر مجاز اراضی و در سطح کشورو انعکاس این گزارشها به مراجع مربوطه انجام شده است. در عین حال، تشکیل کمیته دهگردشی در سال ۱۳۹۱ در بنیاد مسکن استان گلستان با عضویت نمایندگان بنیاد استان، نیروی انتظامی، بخشداری، جهاد کشاورزی (امور اراضی یا منابع طبیعی) و بررسی و تهیه بیش از دهها گزارش مصور و مکتوب از تخلفات گسترده ساختمانی و ارسال گزارش به مراجع ذیربط از قبیل دبیرخانه کمیسیون ماده ۹۹، شورای حفاظت از حقوق بیت المال در امور اراضی، استانداری و فرمانداریها انجام شده است.