ابوالقاسم رحیمی انارکی با تاکید بر الزامات اتحاد استراتژیک بانک‌ها گفت: خیلی به موضوع اتحاد استراتژیک از سوی بانک ها توجه نشده است و پیش از اتحاد سرمایه ای باید زمینه اتحاد غیرسرمایه ای بانک ها فراهم شود. پنل «میزگرد اتحاد استراتژیک بانک‌ها» در حاشیه هشتمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت در برج […]

ابوالقاسم رحیمی انارکی با تاکید بر الزامات اتحاد استراتژیک بانک‌ها گفت: خیلی به موضوع اتحاد استراتژیک از سوی بانک ها توجه نشده است و پیش از اتحاد سرمایه ای باید زمینه اتحاد غیرسرمایه ای بانک ها فراهم شود.
پنل «میزگرد اتحاد استراتژیک بانک‌ها» در حاشیه هشتمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت در برج میلاد با حضور مدیران عامل بانک مسکن، بانک ملت، بانک آینده و رییس پژوهشکده پولی و بانکی و دبیر همایش برگزار شد.
ابوالقاسم رحیمی انارکی مدیرعامل بانک مسکن در این میزگرد در پاسخ به سوالی درباره ضرورت اتحاد استراتژیک بانک‌ها در حوزه فناوری اظهار داشت: من فکر می‌کنم خیلی به موضوع اتحاد استراتژیک از سوی بانک‌ها توجه نشده است اما باتوجه به وضعیت حاکم بر شبکه بانکی و هزینه‌های قابل توجه در بخش‌های مختلف می‌توان از طریق اتحاد استراتژیک بانکها، بنیه مالی و عملکرد بهتر و روبه رشدی برای بانکها ایجاد کرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر اتحاد استراتژیک بانک‌ها انتخاب نیست بلکه به یک ضرورت تبدیل می‌شود، افزود: اینکه این موضوع در دستور کار همایش قرار گرفته بسیار جای خرسندی دارند. اتحاد استراتژیک برای تمام بانک ها اعم از تخصصی و تجاری ضرورت دارد و ما موارد مشترکی داریم که می‌توانیم در خصوص آنها حتی با بانک های تجاری یک اتحاد استراتژیک داشته باشیم.
مدیرعامل بانک مسکن ادامه داد: بانک‌های تجاری و تخصصی به صورت عام در بسیاری از موارد با یکدیگر حوزه های کاری مشترک دارند و فقط در یکسری امور تخصصی اشتراک منافع ندارند.
رحیمی انارکی با بیان اینکه در شرایط فعلی قطعا اتحاد استراتژیک بانک‌ها به صورت گسترده قابل اجرا نیست، به لزوم یک فرهنگ مشترک بین شبکه بانکی اشاره کرد و گفت: حتی با وجود الگوبرداری از این موضوع از کشورهای دیگر، ما باید برای اجرای این الگوها در داخل فرهنگ سازی کنیم، بنابراین ابتدا به اتحاد بین بانک ها نیاز داریم.
مدیرعامل بانک مسکن تاکید کرد: بنابراین برای تحقق اتحاد استراتژیک بانک ها، پیش از اتحاد سرمایه ای به اتحاد غیرسرمایه ای توجه شده که ما نیز باید ابتدا به این موضوع توجه کنیم تا زمینه اتحاد سرمایه ای بانک ها فراهم شود.

 

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهرایران عنوان کرد:
پرداخت بیش از ۴ میلیون فقره تسهیلات به نيازمندان

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهرایران بيان داشت: اين بانک طي يازده سال فعاليت مطلوب در حوزه قرض‌الحسنه بالغ بر ۴ ميليون و ۱۹۰ هزار فقره تسهيلات قرض‌الحسنه به ارزش بيش از ۳۲۸ هزار ميليارد ريال پرداخت نموده كه ۴۲ درصد تعداد پرداختي در دو سال اخير، شامل ۷۵۲ هزار فقره در سال ۹۶ و نزديك به يك ميليون فقره از ابتداي سال ۹۷ تا‌كنون صورت گرفته شده است. دکتر مرتضی اکبری در ادامه افزود: همچنين ۵۷ درصد مبالغ پرداختي در ۲ سال اخير، شامل ۸۲ هزار ميليارد ريال در سال ۹۶ و ۱۰۵ هزار ميليارد ريال از ابتداي سال تاکنون انجام شده است.
مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهرایران با تاکید بر استقبال مردم از خدمات این بانک به ويژه در سال‌هاي اخير اظهارداشت: از ابتداي تاسيس تا‌کنون بيش از ۶ ميليون و ۱۵۰ هزار سپرده‌گذار جذب شده كه سهم آن در سال‌هاي ۹۶ و ۹۷ جمعاً به ميزان ۲ ميليون و ۳۵۰ هزار نفر معادل ۳۸ درصد است.
وی تصریح کرد: مانده منابع بانک قرض‌الحسنه مهرایران در پایان سال ۹۵ بالغ بر ۶۰ هزار ميليارد ريال بوده که طي ۲ سال اخير با رشد ۲۴۵ درصدي مواجه و در حال حاضر بالغ بر ۱۵۴ هزار ميليارد ريال مي‌باشد. دکتر اکبری با اشاره به پایین بودن میزان مطالبات اين بانک به عنوان يکي از شاخص‌هاي برتر آن، خاطرنشان كرد: نسبت مطالبات بانك از ابتداي تاسيس تا‌كنون حدوداً يك درصد بوده كه اين نسبت در شبكه بانكي استثناء است. مرتضی اکبری با اشاره به مقبولیت عملکرد بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در ميان اهل سنت نيز بيان داشت: تنها در استان سيستان و بلوچستان نزديک به ۴۵ درصد از منابع بانك متعلق به عزيزان اهل سنت مي‌باشد. مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهرایران خاطرنشان کرد: ایــن بانــک بــا انعقــاد تفاهنامه‌هــای حمايتــي بــا نهادهايــي ماننــد وزارت بهداشــت، ســازمان بهزيســتي و … نقــش بســزايي را در تقويــت و توانمند ســازي اقشــار آســيب پذيــر جامعــه، حمايت از كارآفريني و اشتغالزايي ايفــا نمــوده اســت. دکتر اکبری تصریح کرد: بانک قرض‌الحسنه مهرایران امسال نیز با معطوف ساختن توجهات خود به دانشجويان و آموزش عالي كشور به عنوان نيروي مولد، متخصص و ماهر و همچنين پتانسيل ذاتي براي آباداني ايران عزيز اسلامي طي تفاهمنامه‌هايي با وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، دانشگاه آزاد اسلامي، دانشگاه علمي و كاربردي، مراكز فني و حرفه‌اي گام موثري براي توانمندسازي دانشجويان شهريه‌پرداز از طريق پرداخت تسهيلات قرض‌الحسنه دانشجويي برداشته است.