سلیم غفوری مدیر شبکه مستند درباره مستندهایی که این شبها با نگاه مغرصانه نسبت به تحولات انقلاب اسلامی ایران در سال ۵۷ از شبکه «من و تو» پخش میشود و برخی مدعی تولید این آثار با اتکا بر آرشیو موجود در صداوسیمای ایران هستند، گفت: همه این مستندها مربوط به آرشیو صداوسیما نیست و این […]
سلیم غفوری مدیر شبکه مستند درباره مستندهایی که این شبها با نگاه مغرصانه نسبت به تحولات انقلاب اسلامی ایران در سال ۵۷ از شبکه «من و تو» پخش میشود و برخی مدعی تولید این آثار با اتکا بر آرشیو موجود در صداوسیمای ایران هستند، گفت: همه این مستندها مربوط به آرشیو صداوسیما نیست و این تصور درست نیست که بگوییم همه این تصاویر مستند از آرشیو تلویزیون ایران گرفته شده است. بخش عمدهای از این تصاویر از طرف بنگاههای خبری دنیا و حتی توسط خبرنگارهای غیرایرانی ثبت و ضبط شده است.
وی ادامه داد: همین الان رسانههای خارجی در نشستها و رویدادهای خبری ایران حضور دارند و آنها هم دست به تهیه اخبار میزنند. در آن زمان هم بیبیسی و رسانههای خارجی در کشور حضور داشتند و خبرنگارانشان به مصاحبه میپرداختند و مستندهایی که در این سالها شبکههایی مانند «من و تو» پخش میکند با بهرهگیری از همین بنگاههای خبری است و باعث شده اینها آرشیوی داشته باشند که ما هم به بخشی از آن دسترسی نداریم. بنابراین این تصور غلط است که فکر میکنند همه این آرشیو متعلق به صداوسیمای ایران بوده است. اگر به تیتراژ این مستندها هم نگاه کنید متوجه میشوید که از بنگاههای خبری مختلف در آن دخیل بودهاند.
مدیر شبکه مستند درباره اینکه چه عملکردی باید در واکنش به پخش این قبیل مستندها داشت، اظهار کرد: نباید منفعلانه برخورد کرد و بخواهیم به آنها جواب بدهیم، اگر همیشه چشم ما به این باشد که آنها چه گفتند و ما چه باید جواب بدهیم برخوردی منفعلانه است. ما باید ببینیم نیاز مخاطب امروز چیست و درصدد رفع نیارمندیها باشیم. البته گاهی شبهاتی پیش میآید که باید آنها را رفع کنیم.
مدیر شبکه مستند درباره وضعیت مستندسازی در صداوسیما طی چهار دهه بعد از انقلاب عنوان کرد: امسال چهلمین سال پیروزی انقلاب است و ما در چهلمین سال باید آنچه را که در ۴۰ سال گذشته به دست آوردهایم به درستی به مخاطبان منتقل کنیم. ما در نقاطی آنقدر تحت تاثیر شبکههای اجتماعی و رسانههای معاند هستیم که داشتههای خود را به درستی قدر نمیدانیم.
غفوری با اشاره به تاثیر مستندسازی برای رفع این بیتوجهیها متذکر شد: ما نتوانستهایم آنچه را که داریم به درستی منتقل کنیم ما باید درصدد رفع کاستیها باشیم اما باید داشتههای خود را معرفی کنیم. اگر میخواهیم این مسایل حل شود یک راه حل معرفی دستآوردهای انقلاب است. وی تأکید کرد: در سالهای پس از انقلاب مستندهای بسیاری تولید شد که آثار متفاوتی در نوع بودند اما ما درباره تاریخ تحلیلی دوره پهلوی و اتفاقاتی که در آن مقطع گذشته کارهایی را تولید نکرده بودیم که در این دو سه سال تلاش شد این خلا هم جبران شود.