میثاق زارع که این روزها در نمایش «پابرهنه، لخت، قلبی در مشت» در تماشاخانه «دیوار چهارم» بازی میکند، درباره این نمایش به ایسنا گفت: این نمایش یک اجرای تک پرسوناژ درباره فردی است که از کشور خود به کشور دیگری مهاجرت کرده و زندگیاش تحت تأثیر یک سری اتفاقات نژادپرستانه در آن کشور قرار میگیرد. […]
میثاق زارع که این روزها در نمایش «پابرهنه، لخت، قلبی در مشت» در تماشاخانه «دیوار چهارم» بازی میکند، درباره این نمایش به ایسنا گفت: این نمایش یک اجرای تک پرسوناژ درباره فردی است که از کشور خود به کشور دیگری مهاجرت کرده و زندگیاش تحت تأثیر یک سری اتفاقات نژادپرستانه در آن کشور قرار میگیرد.
او با اشاره به اینکه نویسنده، طراح و کارگردان این اثر علیرضا کوشک جلالی است و او تنها بازیگر این نمایش است، ادامه داد: نمایشنامه «پابرهنه، لخت، قلبی در مشت» بر اساس واقعیتی است که حدود ۲۰ سال پیش در آلمان رخ داده است و زاده تأثیری است که آقای جلالی از آن اتفاق گرفته است.
زارع در ادامه گفت: این نمایشنامه سال ۱۹۹۹ جایزه بهترین نمایشنامه مردمی آلمان را دریافت کرده است و بیش از ۷۵۰ بار در دنیا با زبانها، بازیگران کارگردانهای متفاوت اجرا شده است، همچنین اولین بار است که در تهران اجرا میشود.
این بازیگر تئاتر درباره استقبال مردم از این نمایش گفت: استقبال از این نمایش بسیار خوب بوده است و تقریباً ۹۹ درصد از آدمهایی که به تماشای این اجرا نشستند، کار را دوست داشتند.
او با بیان اینکه “از نظر من این کار مونولوگ نیست” افزود: مونولوگ اجرای دیالوگی طولانی است که ممکن است در مدت زمان طولانی تماشاگر را خسته کند اما این نمایش، یک کار تک پرسوناژ است و کاری ست که بازی دارد و در این نمایش فرد جای چندین شخصیت بازی میکند و میزانسنهای زیادی دارد که تماشاگر به هیچ عنوان به لحاظ بصری از دیدن آن خسته نمیشود.
زارع که در این نمایش با بازی متفاوتش تماشای این نمایش را برای مخاطب جذاب میکند، درباره اجرایش گفت: من با کمک و راهنماییهای کارگردان و تلاش خودم سعی کردم کار درست را در این نمایش انجام دهم. در همین راستا روزی هفت، هشت ساعت برای این کار تمرین میکردم تا بتوانم از عهده این کار برآیم.
او در ادامه توضیح داد: مهمترین موضوع برای من در این نمایش انتقال حس روحی و بیان درست لحظات شخصیت نمایش است. برای من خوشحال کنندهترین جمله از جانب تماشاگران که بارها در طول اجراهایم آن را شنیدم این است که یک لحظه هم تماشای این نمایش را از دست ندادند و حتی پلک هم نزدند. این موضوع خیلی برای من جذاب است که من یک ساعت به تنهایی روی صحنه هستم و تماشاگر حتی نتواند پلک بزند.
این بازیگر تصریح کرد: استقبال از این نمایش و جملههای خوبی که درباره آن شنیده میشود، نشانگر این است که آقای جلالی کارش را در نویسندگی و کارگردانی به خوبی بلد است و گویا من هم از عهده این کار بر آمدهام.
با توجه به اینکه علیرضا کوشک جلالی در آلمان زندگی میکند و اجرای این نمایش بر عهده گروه اجرایی آن است، این بازیگر درباره نحوه همکاری این کارگردان با گروه گفت: آقای جلالی در تمام کارهای خود یک مدتی به ایران میآیند و کار را با گروه خود تمرین میکنند، سپس زمانی که کار به نتیجه رسید با خیال راحت کار را به گروه اجرایی میسپارند.
زارع با بیان اینکه اجرای این نمایش بعداً قطعاً ادامه خواهد داشت، ادامه داد: اما با توجه به اینکه کار سختی است و من احتیاج به استراحت دارم، شاید سال بعد در شهرهای دیگر ایران یا کشورهای دیگر و یا در سالن دیگری درتهران اجرا داشته باشیم و همه اینها منوط بر این است که به توافقاتی که برای کار کردن است، برسیم.
این نمایش که پیش از جشنواره تئاتر فجر اجرای خود را در تماشاخانه «دیوار چهارم» آغاز کرده است، این روزها به اجرای خود همزمان با جشنواره در بخش تماشاخانههای خصوصی (به علاوه فجر) ادامه میدهد و چند اجرای محدود از آن باقی مانده است.
کوشک جلالی با نمایش دیگری از کشور آلمان در بخش بین الملل تئاتر فجر حضور دارد که در چند روز آینده برای اجرا به ایران میآید.