وزیر راه و شهرسازی ضمن بازدید از بزرگترین محله هدف بازآفرینی شهری استان هرمزگان، از اهالی این محله به دلیل همکاری‌های مستمر و مفید خود با ستاد ملی بازآفرینی استان هرمزگان تقدیر و تشکر کرد. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی در سفر یک‌روزه خود، همزمان […]

وزیر راه و شهرسازی ضمن بازدید از بزرگترین محله هدف بازآفرینی شهری استان هرمزگان، از اهالی این محله به دلیل همکاری‌های مستمر و مفید خود با ستاد ملی بازآفرینی استان هرمزگان تقدیر و تشکر کرد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی در سفر یک‌روزه خود، همزمان با سفر هیات دولت به استان هرمزگان، ضمن بازدید از محله چاهستانی‌ها گفت: این محله که بزرگترین محله هدف بازآفرینی شهری این استان محسوب می‌شود، باید هرچه سریع‌تر بازآفرینی شده و دگرگونی‌های مشهودی در آن دیده شود.
وی با بیان اینکه مدیران تا بازآفرینی محلات هدف نباید آرامش داشته باشند، افزود: نکته مهم در بازآفرینی توسعه‌گران هستند که باید امکانات خود را همراه با مشارکت به صورت سرمایه در گردش در این محلات به کار گیرند.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه در جمع صمیمی اهالی محله چاهستانی‌ها حضور یافت و با شنیدن نقطه نظرات اهالی، در پاسخ به آن‌ها گفت: از نظر بنده اهالی محله خود باید پیش قدم بازآفرینی محله خود باشند، با این حال بنده متوجه صحبت‌ها و گله‌های شما شده‌ام و قول می‌دهم پیگیری‌های ویژه‌ای برای حل مشکلات شما داشته باشیم. امیدوارم هرچه سریع‌تر مسائل موجود در محله چاهستانی‌ها با اولویت ویژه‌ای که به آن اختصاص یافته است، حل شود.
لازم به ذکر است محله چاهستانی‌ها بزرگترین بافت فرسوده و محله هدف بازآفرینی استان هرمزگان در مرکز این استان، در شهرستان بندرعباس واقع شده است که ۱۱۰ هکتار مساحت دارد و ۴۰۰۰ واحد مسکن فرسوده با بیش از چند هزار خانوار ساکن در این محله واقع شده است.

طی نامه‌ای از سوی شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران انجام شد
ممنوعیت ساخت و ساز در مناطق چهارگانه حفاظتی محیط‌زیستی
فرزانه صادق مال واجرددبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران طی نامه‌ای به استانداران سراسر کشور، مصوبه شورای‌عالی را در خصوص شناسایی محدوده‌های مستعد احداث شهرک‌های گردشگری موضوع مصوبه مورخ ۹۷.۶.۱۴ هیات وزیران ابلاغ کرد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، فرزانه صادق‌مالواجرد دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران طی نامه‌ای به استانداران استان‌های سراسر کشور، مصوبه شورای‌عالی را در ارتباط با شناسایی محدوده‌های مستعد احداث شهرک‌های گردشگری موضوع مصوبه مورخ ۹۷.۶.۱۴ هیات‌وزیران ابلاغ کرد.
در نامه‌ای که به امضای دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران رسیده، آمده است: شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ ۹۷.۹.۱۲ خود و به دنبال گزارش‌های ارایه شده در جلسه مورخ ۹۷.۸.۲۸ پیرامون اقدامات وزارت راه و شهرسازی با موضوع شناسایی محدوده‌های مستعد احداث شهرک‌های گردشگری در راستای مصوبه مورخ ۹۷.۶.۱۴ هیات محترم وزیران، ضمن تاکید مجدد بر مفاد مصوبه مورخ ۹۴.۴.۲۹ شورای عالی، به شرح زیر اتخاذ تصمیم نمود:
۱. در شناسایی اراضی مستعد احداث شهرک‌های گردشگری رعایت موارد زیر الزامی است:
– عدم قرار گیری در مناطق چهارگانه حفاظتی محیط زیست، عرصه‌ها و ذخیره‌گاه‌های جنگلی و مراتعی که واگذاری آنها قانونا ممنوع است.
– عدم قرارگیری در عرصه‌های زراعی و باغی، خصوصا در حاشیه شهرها و سکونتگاه‌های روستایی
– امکان تامین آب بر اساس اعلام نظر وزارت نیرو با عنایت به بند ۷ مصوبه مورخ ۹۲.۸.۷ شورای‌عالی آب
– عدم قرارگیری در حوزه آبریز سدهای تامین‌کننده آب شرب کلانشهرها و شهرهای کشور و عدم تعارض با کارکردهای طبیعی حوزه بر اساس تایید سازمان حفاظت محیط‌زیست
– امکان تامین زیرساخت‌های موردنیاز بر اساس اعلام دستگاه‌های بخشی مرتبط
– عدم قرارگیری در عرصه و حرائم آثار تاریخی و باستانی کشور
– عدم قرارگیری روی آبخوان‌ها و سفره‌های آب زیرزمینی و عرصه‌های تغذبه کننده آنها
– انطباق با کلیات احکام طرح‌های فرادست ملاک‌عمل منطقه
در ادامه این مصوبه آمده است: همچنین لازم است تهدید ایجاد راه‌های دسترسی به شهرک برای جنگل‌ها و اراضی بکر منابع‌طبیعی موجود و چگونگی موضوع دفع فاضلاب شهرک موردتوجه جدی قرار گیرد.
در بند دوم این مصوبه توضیح داده شده است: بررسی و تایید اولیه اراضی مذکور پس از دریافت پیشنهاد از سوی شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان، در ستاد شهرک‌سازی (موضوع مصوبه مورخ ۸۶.۱۲.۲۷) و در چهارچوب سیاست‌های فوق‌الذکر انجام گرفته و نتیجه برای تصویب نهایی به شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران ارایه شود. در همین راستا، نمایندگان وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان حفاظت محیط‌زیست نیز به اعضای ستاد شهرک‌سازی افزوده می‌شوند.
در بند سوم مصوبه آمده است: در فرآیند بازنگری دستورالعمل شهرک‌سازی، تفاوت‌های بین گردشگری مبدا شهری با مبدا فراشهری، ساز و کار حقوقی لازم و نظام مالکیت عرصه و اعیان، بررسی اهلیت سرمایه‌گذار، میزان و نوع بارگذاری، نحوه مدیریت شهرک و چگونگی امکان استفاده عمومی از ظرفیت‌های شهرک برای شهرک‌های موضوع این مصوبه موردتوجه قرار گیرد.
در بند چهارم این مصوبه نیز تصریح شده است: تدابیر لازم به منظور بالابردن توان گردشگری منطقه از راه ساماندهی شهرک‌های غیررسمی در بستر قانونی موجود توسط دبیرخانه به شورایعالی ارایه شود. در انتها آمده است: مراتب در راستای مصوبه هیات محترم وزیران ابلاغ می‌شود و خواهشمند است دستور فرمایید به نحو شایسته به آگاهی کلیه مراجع ذیربط استانی رسانده شود.