عضو انجمن روانکاوی ایران تاکید کرد: اعضای خانواده ابتدا باید به این درک برسند که این فرد یک بیمار است و با اراده خودش به طور مستقیم این اعمال را انجام نمیدهد و ثانیا باید از هر گونه بدرفتاری، پرخاشگری و خدای ناکرده مشاجره و دعوا پرهیز کنند. دکتر گلنوش صفاریه، در گفت وگو با […]
عضو انجمن روانکاوی ایران تاکید کرد: اعضای خانواده ابتدا باید به این درک برسند که این فرد یک بیمار است و با اراده خودش به طور مستقیم این اعمال را انجام نمیدهد و ثانیا باید از هر گونه بدرفتاری، پرخاشگری و خدای ناکرده مشاجره و دعوا پرهیز کنند.
دکتر گلنوش صفاریه، در گفت وگو با خبرنگار جمله، به تفاوت بین علاقه زیاد و وسواس در بین خانمها اشاره کرد و گفت: علاقه داشتن ممکن است در برخی از جهات به مرور تکرار شود که نمیتوان گفت که این نوع علاقه صرفا وسواس ایجاد میکند چرا که وسواس یک نوع بیماری است که زیر بنای آن اضطراب است که با اشتغال ذهنی مفرط در مورد نظم و ترتیب و امور جزئی کمال طلبی همراه است. عضو انجمن روانکاوی ایران، به موارد جزئی تر بیماری وسواس اشاره کرد و گفت: شایع ترین رفتارها در بیماران وسواسی معطوف به شست وشویهای مکرر، چک کردن شیر گاز و قفل درب منزل و افکار ممنوعه است که بیشتر در خانمها به دلیل اینکه به مسائل جزئی تر نگاه میکنند نیز اتفاق میافتد. عضو انجمن سازمان نظام روانشناسی ایران، به نقش ارثی بودن در این بیماری اشاره کرد و گفت: برخی از بیماران وسواسی در پاسخ به سوالات ما من باب گرفتن شرح حال بیمار به این نکته اشاره میکنند که پدر و مادر ما هم دچار این بیماری هستند یا یکی از اقوام این بیماری را همانند من دارد این نشان از آن دارد که بیماری وسواس به خصوص وسواس فکری جنبه ارثی نیز دارد و بچهها با مشاهده رفتارهای والدین ناخودآگاه این نوع بیماری هم در آنها سرایت میکند. دکتر صفاریه نسبت به درمان این بیماری تصریح کرد: یکی از مهمترین مراحل درمانی تکنیکهای شناختی رفتاری یا همان cvt است که افراد در این نوع درمان مجهز میشوند به یکسری مهارتها که میتوانند با این افکار مزاحم مقابله کنند و این بسیار در بیماران وسواسی تاثیرگذار بوده است. مهمترین درمان از سوی ما این است که ما نوع تفکر بیمار وسواس را تغییر میدهیم و تا تفکر بیمار اصلاح نشود این بیماری ریشه کن نمیشود. این روانشناس نمونه، وسواس را در خانمهای ایرانی بیشتر از آقایان دانست و گفت: خانمها به دلیل اینکه به جزئیات بیشتر توجه دارند و از دید روانشناسی جزئی نگه تر نسبت به آقایان هستند بنابراین ریسک ابتلاء به این بیماری در خانمها تشدید مییابد. وی نقش همسر و دیگر اعضای خانواده را در کمک به روند درمان بیمار وسواسی بسیار مهم برشمرد و گفت: یکی از وظایف اصلی اعضای خانواده کمک کردن به بیمار وسواسی است. ابتدا باید به این درک برسند که این فرد یک بیمار است و با اراده خودش به طور مستقیم این اعمال را انجام نمیدهد و ثانیا باید از هر گونه بدرفتاری، پرخاشگری و خدای ناکرده مشاجره و دعوا پرهیز کنند و هر چه سریع تر از فرد دچار وسواس بخواهند که به مشاوره مراجعه نماید. این مشاور در پایان در توصیه ای به بیماران وسواسی گفت: بهترین راه درمان بیماری وسواس مراجعه به مشاور برای کمک گرفتن برای درمان است. مشاور با روشهای مختلف اعم از مشاوره نظری و ارائه راهکارهای عملی میتواند در روند بهبود بیماری وسواس بسیار نقش مهمی را ایفاء کند.
برگزاری دومین کنگره بینالمللی مددکاری اجتماعی در فروردین ۹۸
رئیس انجمن مددکاری اجتماعی از برگزاری دومین کنگره بینالمللی مددکاری اجتماعی و سی چهارمین همایش مددکاری اجتماعی با موضوع «مددکاری و تاب آوری اجتماعی» در فروردین ماه سال آینده خبر داد. سید حسن موسوی چلک با اشاره به برگزاری دومین کنگره بینالمللی مددکاری اجتماعی و سی چهارمین همایش مددکاری اجتماعی با موضوع «مددکاری و تاب آوری اجتماعی» در فروردین ماه سال آینده افزود: هر سال به مناسبت روز ملی مددکاری اجتماعی همایشی برگزار میشود که امسال با ۲۹ اسفند ماه و روز جهانی مددکاری اجتماعی مصادف شده است، به همین دلیل همایش مذکور ۲۹ فروردین ماه، با همکاری فدراسیون جهانی مددکاری اجتماعی، انجمن بینالمللی، دانشگاههای مددکاری اجتماعی و فدراسیون منطقه آسیا-اقیانوسیه برگزار میشود. وی با اشاره به محورهای اصلی حوزه مددکاری اجتماعی در سال ٢٠١٩ اظهار کرد: حدود ١٠ کشور در این همایش بینالمللی با موضوع مددکاری و تابآوری اجتماعی شرکت میکنند. همچنین شعار امسال این روز «ترویج اهمیت روابط انسانی» است. رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران تصریح کرد: در همین راستا ایران نیز شعار امسال را «تاب آوری اجتماعی» انتخاب کرد، زیرا براساس شرایط پیش روی کشور است به این جمعبندی رسیدیم که مهارت تاب آوری اجتماعی میتواند به مردم در شرایط فشارهای اقتصادی و روانی کمک کند. موسوی چلک ادامه داد: میدانیم که موضوع تاب آوری اجتماعی باید از سالها قبل آموزش داده میشد؛ از سوی دیگر ترویج فرهنگ گفتوگو و روابط انسانی میتواند زندگی لذتبخشتری را در کنار مولفههای آموزشی، اقتصادی و اجتماعی فراهم کند. وی با بیان اینکه رابطه انسانی و تاب آوری اجتماعی هر دو در یک راستا هستند افزود: در سال ۹۸ موضوع کار انجمن مددکاری اجتماعی ایران بر روی نهادینه شدن تاب آوری و مدیریت بهتر در شرایط نامناسب قرار داده شد و به همین دلیل این شعار را انتخاب کردهایم. امیدواریم پایان نامههای دانشجویان مقطع دکترا و ارشد نیز به همین بخش سوق داده شود تا بستههای حمایتی خوبی در اختیار مردم قرار بگیرد.