شانزدهمین گردهمایی سالانه باستان شناسی ایران با حضور باستان شناسان ایرانی و خارجی از کشورهای ژاپن، دانمارک، ایتالیا، آلمان، اتریش، فرانسه، چین، گرجستان و کانادا برگزار می شود. نتایج فعالیت های میدانی باستان شناسان ایرانی و خارجی در سال های ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶، درشانزدهمین گردهمایی سالانه باستان شناسی ایران در قالب هشت نشست تخصصی مورد […]
شانزدهمین گردهمایی سالانه باستان شناسی ایران با حضور باستان شناسان ایرانی و خارجی از کشورهای ژاپن، دانمارک، ایتالیا، آلمان، اتریش، فرانسه، چین، گرجستان و کانادا برگزار می شود. نتایج فعالیت های میدانی باستان شناسان ایرانی و خارجی در سال های ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶، درشانزدهمین گردهمایی سالانه باستان شناسی ایران در قالب هشت نشست تخصصی مورد بررسی قرار می گیرد. در شانزدهمین گردهمایی سالانه باستان شناسی ایران که از ۱۴ اسفندماه به مدت سه روز برگزار می شود باستان شناسانی از کشورهای ژاپن، دانمارک، ایتالیا، آلمان، اتریش، فرانسه، چین، گرجستان و کانادا حضور دارند.
«گزارش کاوش فصل دوم و سوم در محوطه پارینه سنگی میرک استان سمنان»، «گزارش فصل اول گمانه زنی باستان شناختی درغار انجیری مرودشت استان فارس انجام گرفته توسط هیات مشترک ایران و ژاپن»، «گزارش فصل دوم کاوش در پناهگاه صخره ای باوه یوان استان کرمانشاه»و «گزارش فصل چهارم کاوش غار بوف استان فارس» در نخستین نشست علمی این همایش بررسی می شود.
پیوند و دوستی ایران و تاجیکستان
شب تاجیکستان از مجموعه «شبهای فرهنگی اکو»، همراه با رونمایی از کتاب ساتم الغزاده با مشارکت بنیاد آفرینشهای هنری نیاوران شامگاه یکشنبه ۱۲ اسفندماه در موسسه فرهنگی اکو برگزار شد. رئیس موسسه فرهنگی اکو گفت: مردمان سرزمینهای منطقه بزرگ اکو، مردمانی رودکی دوست و وارث تمدن غنی و پرورنده ادیبان و اندیشمندانی هستند که منطقه بزرگ اکو به همه آنها افتخار میکند. مفاخری همچون رودکی، ناصرخسرو، ابوعلی سینا، حافظ، سعدی، مولانا و … محمدمهدی مظاهری در ادامه افزود: تاجیکستان و ایران همبستگیهای تاریخی، فرهنگی، ادبی بسیاری با هم دارند که تعاملات فرهنگی فعالی را میان این دو کشور رقم زده است. مردمان این منطقه صلح دوست، رسوم و جشنهایی همچون نوروز و یلدا را زنده نگه داشتهاند. ما در موسسه فرهنگی و بین المللی اکو همواره تلاش کردهایم با تاکید بر اشتراکات فرهنگی کشورهای عضو برنامههایی را در حوزه فرهنگی، هنری، گردشگری و … برگزار و بر تعمیق روابط میان ملتها و همگرایی بیشتر فرهنگی تاکید کنیم.
مراسم روز درختکاری
در تهران
موزه فرش ایران با همکاری شهرداری منطقه ۶ و جمعی از دوستان و علاقهمندان موزه و طبیعت مراسم روز درختکاری را برگزار می کند. پریسا بیضایی گفت: «همواره در فرهنگ های گوناگون جهان درخت مظهر زندگی و رویش بوده درختکاری در ایران دارای پیشینه ای از علایق ملی و سنت تاریخی است تاریخ نشان می دهد که ایرانیان باستان به برگزاری آیین های خاص و نیکو علاقه فراوانی داشته اند و در این بین در پایان هر سال بنا به ارج نهادن به تقدس طبیعت و رویش از اهمیت ویژه ای برخوردار است.»