یک منبع دیپلماتیک تائید کرد که نشست کمیسیون مشترک برجام در سطح مدیران سیاسی و معاونان وزرای خارجه ایران و ۱+۴ (آلمان،‌ انگلیس، فرانسه، روسیه و چین) امروز چهارشنبه در وین پایتخت اتریش برگزار می‌شود. به گزارش «جمله» به نقل از ایرنا، ریاست این نشست برعهده «هلگا اشمید» دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا خواهد […]

یک منبع دیپلماتیک تائید کرد که نشست کمیسیون مشترک برجام در سطح مدیران سیاسی و معاونان وزرای خارجه ایران و ۱+۴ (آلمان،‌ انگلیس، فرانسه، روسیه و چین) امروز چهارشنبه در وین پایتخت اتریش برگزار می‌شود. به گزارش «جمله» به نقل از ایرنا، ریاست این نشست برعهده «هلگا اشمید» دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا خواهد بود و از طرف ایران سیدعباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه کشورمان ریاست هیات ایرانی را برعهده دارد. از روز دوشنبه مذاکرات کارشناسی دوجانبه و چند جانبه بین هیات های کارشناسی ایران و سایر طرفها در خصوص موضوع مقابله با اثرات خروج غیرقانونی آمریکا از برجام و بازگشت تحریم های این کشور و نحوه عملیاتی کردن تعهدات اعضای باقی مانده در برجام در این ارتباط آغاز شده است. دکتر سیدعباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان صبح روزسه شنبه وارد وین شد تا ملاقاتهای دوجانبه ای با همتایان خود از جمله هلگا اشمید داشته باشد. ایران و اتحادیه اروپا بعد از خروج آمریکا از برجام گفت‌وگوهای فشرده‌ای برای تضمین منافع اقتصادی ایران از برجام داشتند تا اینکه سرانجام وزیران امور خارجه سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و انگلیس یازدهم بهمن‌ماه گذشته اعلام کردند کانال ویژه پرداخت اروپا و ایران تحت عنوان «سازوکار حمایت از مبادلات تجاری ایران و اروپا’ (اینستکس – INSTEX) به ثبت رسمی رسیده است. این سازوکار در گام نخست تجارت کالاهای اساسی (مواد غذایی و دارو) را تحت پوشش قرار می‌دهد، اما به‌تدریج دامنه‌اش گسترش خواهد یافت. میخائیل اولیانف نماینده دائمی روسیه در سازمان‌های بین‌المللی پیش‌تر با اشاره به برگزاری قریب‌الوقوع نشست کمیسیون مشترک برجام در وین گفته بود برای طرف روسی مهم است که در این نشست از تروئیکای اروپایی (فرانسه، انگلیس و آلمان) اطلاعاتی درخصوص کارکرد سازوکار حمایت از مبادلات تجاری ایران و اروپا (اینستکس – INSTEX) به دست آورد. وی ادامه داد: می‌خواهیم ببینیم استفاده از این سازوکار مالی تا چه اندازه در جهت منافع روسیه است و نحوه دور زدن تحریم‌های آمریکا چگونه سازمان‌دهی می‌شود. اولیانف با اشاره به اینکه هنوز وضعیت اینستکس روشن نیست ، تصریح کرد: به ‌احتمال‌زیاد نشست آتی کمیسیون مشترک برجام، ابهامات در این عرصه را برطرف خواهد کرد. بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه نیز روز گذشته اعلام کرد به‌زودی هیاتی از اتحادیه اروپا که در زمینه سازوکار ویژه مالی (ساحات) مسئولیت دارند به ایران سفر خواهند کرد. نشست کمیسیون مشترک برجام درحالی در وین برگزار می‌شود که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هفته گذشته برای چهاردهمین بار پایبندی ایران به برجام را مورد تائید قرار داد.

 

کیانوش راد: ریاست قوه قضاییه جایگاه سیاسی نیست

محمد کیانوش‎‎راد، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت درباره انتظارها از رئیس جدید قوه قضاییه به ایرناپلاس می‎گوید: استقلال واقعی قوه قضاییه و قرار نگرفتن تحت تأثیر فشارهای سیاسی، امنیتی و گرایش‌های سیاسی، از جمله مهم‎ترین مسائل قوه قضاییه در کشورهای توسعه یافته است. البته حتی اگر نخواهیم به کشورهای توسعه یافته هم اشاره کنیم، در دین اسلام و نگرش‎های امام علی(ع) نیز به این موضوعات اشاره شده است. کیانوش‌راد می‎افزاید: یکی از نقدهای سال‌های اخیر به دستگاه قضا این است که قوه قضاییه به همه شهروندان، نگاه برابر داشته و پست، این فعال سیاسی معتقد است اگر یک روز، شهروندی از رئیس قوه قضاییه شکایت کند و رئیس قوه قضاییه هم برای ادای توضیحات در دادگاه حاضر شود، می‎توان امیدوار بود به سیره امام علی(ع) توجه شده و قوه قضاییه نیز از نگرش‎های سیاسی و جانبدارانه به دور است. علاوه‎بر این رئیس جدید نباید قبل از این‎که جرم فردی ثابت شود، اتهام او را به صورت عمومی بیان کند. کیانوش‌راد درباره عملکرد قوه قضاییه در این سال‎ها تصریح می‎کند: در این چهل سال، استقلال قوه قضاییه از مسائلی بوده که کم‎تر به آن توجه شده است. اما یکی از مهم‎ترین راه‎ها برای اصلاح جامعه، بی‌توجهی به فشارهای گوناگون در صدور احکام، بهبود روندهای قضایی و جایگاه مستقل قضاوت است. این عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت درباره نحوه مواجهه با اعتراضات مردمی، می‎گوید: مسأله اصلی شناخت علل و ریشه‌های بروز این حوادث و بعد از آن تلاش برای رفع آن و در مرحله بعدی برخورد درست و سنجیده با چنین پدیده‎هایی است. اگر رئیس جدید می‎خواهد موفق باشد باید بداند که او مسئول قوه قضاییه است، نه یک کنشگر سیاسی.
کیانوش‌راد در ادامه بیان می‎کند رئیس قوه قضاییه به عنوان یک شهروند می‎تواند نظرات و دیدگاه‎های سیاسی خود را داشته باشد اما جایگاه قوه قضاییه، جایگاهی با کارکرد سیاسی نیست. انتقادی که به برخی رؤسای پیشین خصوصا آیت‎ا… آملی لاریجانی وارد می‌شد، این بود که در هر موضوعی حتی مسائلی که به جایگاه ایشان ارتباطی نداشت، اعلام نظر می‎کردند. در صورتی که مطالبه مردم از این قوه، پاسخگویی بموقع بدون هدر دادن وقت مردم، بهبود سرعت در دادرسی و روندهای اجرایی برای بررسی موضوع بود. آقای آملی لاریجانی هر روز راجع به مسائل مختلف اعلام نظر می‎کرد اما انتظار افکار عمومی از این قوه عمل به قانون اساسی بود. اگر رئیس جدید این موضوعات را اصلاح نکند دوباره همان آش و همان کاسه است.