دبیر انجمن برنج، با انتقاد از تفاوت چشمگیر قیمت برنج در بازار اظهار کرد: هم اکنون در خرده فروشی استان‌های گیلان و مازندران با کیفیت‌ترین برنج با حداکثر ۲ تا ۳ درصد خرده و بدون ناخالصی ۱۳ تا ۱۴ هزار تومان است. علی زاده شایق افزود: براساس بررسی‌های میدانی همان برندی که در استان‌های […]

 

دبیر انجمن برنج، با انتقاد از تفاوت چشمگیر قیمت برنج در بازار اظهار کرد: هم اکنون در خرده فروشی استان‌های گیلان و مازندران با کیفیت‌ترین برنج با حداکثر ۲ تا ۳ درصد خرده و بدون ناخالصی ۱۳ تا ۱۴ هزار تومان است.

علی زاده شایق افزود: براساس بررسی‌های میدانی همان برندی که در استان‌های شمالی با نرخ ۱۳ و حداکثر ۱۴ هزار تومان عرضه می‌شود، در فروشگاه‌ها با اعمال تخفیف ۱۷ تا ۱۸ هزار تومان به فروش می‌رسد و این امر بدان معناست که در بازار برنج همانند سایر کالا‌ها نظارتی نیست.

وی با اشاره به اینکه فروش هر کیلو برنج با نرخ ۲۰ هزار تومان منطقی نیست، بیان کرد: از مردم تقاضا داریم که از خرید برنج با این نرخ اجتناب کنند چرا که با این قیمت امکان خرید ۱.۵ برنج از استان‌های شمالی وجود دارد.

 

 

کالا‌ها به هیچ عنوان نباید در انبار‌ها بماند

رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان در خصوص طرح ویژه نظارت بازار تصریح کرد: شکر به اندازه کافی به تمام استان‌ها تخصیص داده شده است و اگر استان‌ها به شکر مازاد هم نیاز داشته باشند، شرکت بازرگانی دولتی ایران و وزارت جهاد کشاورزی آمادگی تخصیص مجدد را به این استان‌ها دارند.

تابش اظهار کرد: هیچ محدودیتی در عرضه شکر با قیمت مصوب نداریم و انتظار ما از اصناف این است که با توجه به این عرضه سریعا نسبت به عرضه در فرایند و براساس مصوبات قیمت اقدام کنند.

وی ادامه داد: همکاران ما در گشت‌های مشترک بازرسی و گشت‌های نظارتی، موجودی کالا‌های اساسی در انبار‌های اصناف را هم کنترل می‌کنند. کالا‌هایی که برای توزیع پایان سال تخصیص داده شده به هیچ عنوان نباید در انبار‌ها بماند.

 

 

تأمین ۸۳ درصد کالری مورد نیاز کشور در داخل

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه ۱۲۲ میلیون تن محصول کشاورزی در کشور تولید می‌شود، گفت: ۸۳ درصد کالری و انرژی مورد نیاز مردم در داخل تأمین می‌شود.

عبدالمهدی بخشنده اظهار داشت: آنچه که در چهار دهه گذشته در بخش کشاورزی اتفاق افتاده است، باعث شده ما امروز به امنیت غذایی به عنوان یکی از مؤلفه‌های اصلی امنیت ملی دست پیدا کنیم.

وی با اشاره به اینکه ۸۲ تا ۸۳ درصد انرژی و کالری مورد نیاز مردم در داخل کشور تأمین می‌شود، گفت: در این زمینه کمتر از ۱۵ درصد نیاز به واردات داریم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: بر اساس اعلام فائو، ایران یکی از کشورهایی است که از امنیت غذایی برخوردار است و این مسئله پشتوانه محکمی برای امنیت ملی است.

 

 

کالا برگ الکترونیکی روشی برای توزیع کالاهای اساسی

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس می گوید از آنجایی که کارت الکترونیکی قابلیت رصد وجود دارد تا حدودی چالش های روش کوپنی و رانت‌ها برطرف می شود.

محمد حسینی با اشاره به مصوبه مجلس برای تهیه کالاهای اساسی در سال ۹۸ در سند مالی سال آینده، گفت: با توجه به شرایط و تجربه‌ای که در سال ۹۷  داشتیم و با وجود اینکه کالاهای اساسی را با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومان تهیه کردیم اما به علت عدم جامع و کامل بودن شبکه توزیع کالاهای اساسی به قیمت مناسب در دسترس جامعه هدف قرار نگرفت.

وی ادامه داد: بنابراین مجلس در مصوبه خود دولت را مکلف کرد ابتدا کالاهای اساسی با ارز ترجیحی تهیه کند و در خصوص شبکه توزیع هم توصیه کرد از کالا برگ یا کارت الکترونیکی استفاده کند.

 

 

۱۰ درصد بورس کالا به محصولات کشاورزی اختصاص دارد

مدیرعامل بورس کالا گفت: ۱۰ درصد تابلوی فروش بورس کالا مختص محصولات کشاورزی است که رشد خوبی نسبت به سال‌های قبل داشته، اما کافی نیست.

حامد سلطانی نژاد، مدیرعامل بورس کالا در مراسم راه‌اندازی معاملات قرارداد اختیار معامله زعفران  اظهار کرد: راه‌اندازی بازار محصولات کشاورزی باتوجه به تلاش‌های مسئولان وزارت جهاد و سازمان بورس، موفقیت چندانی کسب نکرده است.

وی افزود: به همین دلیل در نحوه عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا آسیب شناسی کردیم تا ابزار‌های جدید راه‌‎اندازی شود و صرفا به دنبال تغییر روش سنتی به سیستماتیک نیستیم، همچنین به دنبال ایجاد جذابیت برای خریداران محصولات کشاورزی هستیم.

سلطانی‌نژاد با اشاره به رشد جایگاه محصولات کشاورزی در بورس کالا گفت: ۱۰ درصد تابلوی فروش بورس کالا مختص محصولات کشاورزی است که رشد خوبی نسبت به سال‌های قبل داشته، اما کافی نیست.