مدیر کل منابع طبیعی استان اصفهان گفت: وجود نخاله‌های ساختمانی و آب‌های راکد در شرق اصفهان از دلایل شیوع سالک در این منطقه است. محمدحسین شاملی اظهار داشت: برخی شیوع سالک در شرق اصفهان را به وجود تاغزارها ارتباط می‌دهند و این در حالی است که وجود تاغزارها در این منطقه به ۴۰ سال […]

 

مدیر کل منابع طبیعی استان اصفهان گفت: وجود نخاله‌های ساختمانی و آب‌های راکد در شرق اصفهان از دلایل شیوع سالک در این منطقه است.

محمدحسین شاملی اظهار داشت: برخی شیوع سالک در شرق اصفهان را به وجود تاغزارها ارتباط می‌دهند و این در حالی است که وجود تاغزارها در این منطقه به ۴۰ سال گذشته بر می‌گردد اما شیوع سالک صدها سال قبل بر می‌گردد.

وی بیان داشت: وجود موش‌ها در شرق اصفهان به دلیل وجود درخت‌های تاغ تنها یکی از دلایل بروز سالک است و وجود نخاله‌های ساختمانی و آب‌های راکد از دیگر دلایل این امر محسوب می‌شود. مدیر کل منابع طبیعی استان اصفهان تصریح کرد: برای مبارزه و کنترل سالک لازم است مکان‌هایی که موش وجود دار د پاکسازی شود اما اگر تاغ‌ها قطع شود در آینده‌ای نه چندان دور با بحران گرد و غبار مواجه می‌شویم، در سال گذشته بیماری سالک با مالچ پاشی و مدیریت آب‌های راکد مدیریت شد؛ خانه‌های مردم هم باید از مناطق درختکاری شده فاصله داشته باشد.وی با بیان اینکه ۴۳۵ هزار هکتار وسعت حوضه آبریز زاینده‌رود است که ۲۹۰ هزار هکتار در حوزه استان اصفهان و ۱۴۵ هزار هکتار در حوزه چهارمحال و بختیاری است، ابراز داشت: در حوضه استان اصفهان هیچ طرح بزرگ آبخیزداری اجرا نشده و طرح‌های اجرا شده برای جلوگیری از سیلاب و نفوذ رسوبات به رودخانه بوده است.

شاملی با اشاره به اینکه هیچ توسعه باغی در اصفهان نداشتیم، ادامه داد: پنج پروژه آبخیزداری در خور و بیابانک به منظور شرب مردم به اجرا درآمد.مدیرکل منابع طبیعی استان اصفهان با اشاره به اینکه یکی از چالش‌ها در شرق اصفهان به واسطه معادن گچ بود که ۹ معدن تعطیل شده است، ادامه داد: دو معدن دیگر در سال ۹۸ تعطیل خواهد شد.

وی با بیان اینکه با چالش گرد و غبار در استان اصفهان مواجه هستیم که اگر مدیریت نشود با مشکلی مانند خوزستان در این رابطه روبرو خواهیم شد، بیان داشت: در طول ۴۰ سال گذشته با جنگل‌کاری این مشکل را حل کرده‌ایم.

قطع برق در برخی روستاهای فریدونشهر

با توجه به بارش سنگین برف در هفته گذشته، برق در برخی روستاهای فریدونشهر از چند روز تا یک هفته است که قطع شده و اقدامات لازم برای راه‌اندازی مجدد شبکه برق ادامه دارد.

بر اساس گزارش‌های مردمی از فریدونشهر، با توجه به بارش شدید برف در این منطقه در طول هفته گذشته، برق در برخی روستاهای این شهرستان قطع شده است و برخی روستاها بیش از یک هفته است که برق ندارند، در این ارتباط مسئولان معتقد هستند که بدون باز کردن راه‌ها تخمین خسارات وارده و رفع خسارات ممکن است، برخی تیرهای برق قطع شده مجدداً نصب شده و شبکه برق در حال راه اندازی است اما ممکن است در امتداد مسیر چند کیلومتری تا روستاها شبکه برق مجدداً آسیب دیده باشد که رفع این مشکل نیازمند بررسی بیشتر و همچنین مساعدت مسئولان استانی است.

در این ارتباط ناصر اسعدی در ارتباط با اقداماتی که به منظور رفع قطعی برق در برخی روستاهایفریدونشهر انجام شده است، اظهار داشت: روستاهای کمران و گوکان بیش از هشت شبانه روز است که در محاصره برف هستند، بارش برف در این منطقه یک ونیم متر بوده و با وجود کولاک به ۵ متر رسیده است.

وی افزود: در اولین اقدام ماشین برف پیما توسط اداره برق و تکنسین‌های فنی برای برآورد خسارت به منطقه اعزام شد و شکستگی ۵ ستون برق و افتادن کابل‌های برق گزارش شد.

فرماندار فریدونشهر بیان داشت: با توجه به حجم برف موجود در منطقه برای رفع خسارت وارد شده تا باز شدن راه، انجام هیچ اقدامی امکان پذیر نبود. وی با اشاره به این که ماشین آلات برف روبی اداره راهداری فریدونشهر به خاطر حجم زیاد برف و فرسوده بودن ماشین آلات برف روبی فقط توانستند تا نقطه اول خرابی را باز کنند، ابراز داشت: بر این اساس فوراً نامه‌ای از فرمانداریفریدونشهر به اداره برق استان اصفهان مخابره شده است تا اقدامات لازم صورت گیرد. وی اضافه کرد: با مکاتباتی که با اداره از طرف فرمانداری با اداره کل راهداری استان انجام شد اعزام ماشین آلات برفروبی کمکی از شهرستان‌های معین در دستور کار قرار گرفت. اسعدی با اشاره به این مطلب که در حال حاضر نیروی اداره برق در منطقه مستقر هستند و بولدوزر در نزدیکی کمران در حال فعالیت است، تصریح کرد: تیرهای برق افتاده نصب شده‌اند و شبکه برق در حال نصب است ولی ممکن است در امتداد مسیر تا روستا که چندین کیلومتر است شبکه برق مجدداً آسیب دیده باشد.

وی بابیان این مطلب که شبکه مخابراتی این منطقه هم به خاطر وابسته بودن به برق مشکل پیدا کرده است، افزود: در روستای گوکان برق به صورت خورشیدی است و آسیب کمتری را متحمل می‌شوند اما مشکل روستای کمران وخیم‌تر است.

فرماندار فریدونشهر گفت: با وجود بارندگی پنج شنبه که تا امروز ادامه دارد بولدوزر به روستای کمران نرسیده است و مردم روستا شبهای گذشته را نیز بدون برق سپری کردند.

مین ضد نفر در روستای «گرویس» سردشت 

خنثی شد

بخشدار مرکزی شهرستان مرزی سردشت گفت: یک قبضه مین ضد نفر عمل نکرده از دوران جنگ تحمیلی در روستای «گرویس» این شهرستان کشف و خنثی شد. ناصر یوسفی در این خصوص افزود: یکی از اهالی روستای گرویس در منطقه موسوم به «باسکی گه رماو» در ۵۰۰ متری روستا برای اولین بار متوجه وجود این مین شد. وی بیان کرد: این فرد با هوشیاری کامل و کشیدن حصار سنگی به دور آن، دهیار روستا را آگاه کرده و پس از آن گروه مین زدایی سپاه برای خنثی سازی به منطقه اعزام شده بود.

یوسفی تصریح کرد: با وجود پاکسازی این بخش از شهرستان در سال‌های گذشته، شواهد نشان می‌دهد که هنوز مین‌هایی از دوران جنگ تحمیلی در منطقه جامانده است و نیاز به بررسی و مین زدایی مجدد احساس می‌شود. روستای گرویس با جمعیت ۱۴۲ نفر و ۴۲ خانوار در بخش مرکزی سردشت قرار گرفته است و با شهر سردشت ۲۸ کیلومتر فاصله دارد. بر اساس آمار سال گذشته وسعت مناطق آلوده به مین در سردشت حدود یکهزار و ۹۳۵ هکتار و متوسط میزان تلفات انسانی از سال ۱۳۹۲ شمسی تاکنون سه مجروح و یک نفر فوتی است.