معاون وزیر راه و شهرسازی در جمع مدیران معماری و شهرسازی استان‌های کشور، گفت: حتما برنامه‌های استان‌ها درخصوص رفع معضل حاشیه‌نشینی به معاونت معماری و شهرسازی ارایه شود تا در صورت لزوم با انجام اصلاحاتی در شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران برای بررسی و اخذ مصوبه مطرح شود. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه […]

معاون وزیر راه و شهرسازی در جمع مدیران معماری و شهرسازی استان‌های کشور، گفت: حتما برنامه‌های استان‌ها درخصوص رفع معضل حاشیه‌نشینی به معاونت معماری و شهرسازی ارایه شود تا در صورت لزوم با انجام اصلاحاتی در شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران برای بررسی و اخذ مصوبه مطرح شود.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، فرزانه صادق‌مالواجرد دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در همایش یک روزه معاونان معماری و شهرسازی استان‌های سراسر کشور، ضمن تبیین سیاست‌های شورای‌عالی شهرسازی و معماری در دوره جدید، گفت: بخشنامه‌ای از سوی معاونت مسکن و ساختمان برای تمامی استان‌های کشور ابلاغ شده است که در بند اول آن در خصوص بازنگری و تجدید نظر در طرح جامع مسکن تاکید شده است.
وی ادامه داد: از تمامی مدیران معماری و شهرسازی استان‌های سراسر کشور می‌خواهم که در خصوص بازنگری و تجدیدنظر در طرح جامع مسکن، مطالعات جامعی انجام دهند و نتایج را ظرف مدت زمان یک ماهه به ما اعلام کنند.
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، با تاکید بر اینکه بازنگری طرح جامع باید با نیازسنجی به مسکن انجام شود، افزود: برنامه ریزی در خصوص تامین مسکن از طریق نیازسنجی در طرح جامع مسکن انجام می‌شود.
صادق‌مالواجرد اعلام کرد: چهل سال از انقلاب اسلامی می‌گذرد. انتظار می‌رود در زمینه پاسخگویی به نیاز مسکن بلوغی حاصل شده باشد و به نیاز مسکن دهک یک و دو پاسخی در خور داده شود.
وی با تاکید بر اینکه تامین مسکن دهک یک و دو در نیازسنجی و بازنگری طرح جامع باید مدنظر مدیران معماری و شهرسازی استان‌های سراسر کشور باشد، خاطرنشان کرد: تلاش کنیم تا عقب‌ماندگی‌های بخش مسکن را بنابر این نیاز جبران کنیم.
معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی با اشاره به مساحت بافت فرسوده پایتخت و ضرورت ساماندهی آن تاکید کرد و گفت: در همه شهرهای کشور پاسخگویی مناسب به نیازواقعی مد نظر است. همچنین وی بر لزوم توجه ویژه به حاشیه نشینی و برنامه‌ریزی‌های مربوطه و ساماندهی و کنترل این معضل تاکید کرد.
وی تصریح کرد با نادیده گرفتن عوامل حاشیه‌نشینی و اعلام اینکه این نوع سکونت در خارج از محدوده‌های شهرها هستند، نمی‌توان صورت مسئله را پاک کرد و افزود: پاسخگویی لازم است و این مستلزم توجه به معضلات مبدا مهاجرت و جذابیت‌های مقصد است.
وی در بیان حاشیه نشینی های گسترده، چابهار را مثال زد و گفت: در چابهار شاهد هستیم که مساحت حاشیه از شهر بیشتر شده است. وقتی این اتفاق می‌افتد حتما مشکلاتی هم در عدم توجه در برنامه‌ریزی‌های آمایش سرزمین و هم عدم رعایت قوانین کنترلی و بازدارندگی‌های تصرف اراضی ملی و جود دارد که نیاز است به جد مورد بررسی قرار گیرد. مدیران معماری و شهرسازی در این قبیل موارد حساسیت ویژه داشته و پیشنهادهای اجرایی ارائه کنند.
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران از ابلاغ بخشنامه های مشترک معاونت معماری و شهرسازی و سازمان ملی زمین و مسکن در ارتباط با برنامه ریزی حوزه مسکن خبر داد و گفت: برنامه ریزی تا مقیاس طراحی شهری و طراحی الگوهای مسکن مطابق با اقلیم و بستر، ضروری است و باید از مشاوران ذی‌صلاح در این خصوص بهره گرفته شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی توجه به بافت‌های تاریخی و ارزشمند را از دیگر موارد مهم برشمرد و افزود: باید تعامل مناسبی بین مدیران معماری و شهرسازی با شهرداران و همچنین مدیران میراث فرهنگی در استان‌ها ایجاد شود تا بتوان مشکلات این بافت ها را به حداقل کاهش داد.
صادق‌مالواجرد با تاکید بر اینکه توجه ویژه شورایعالی شهرسازی و معماری ایرانی در سنوات اخیر مبنی بر لزوم صیانت از بافت‌های تاریخی و واجد ارزش در مصوبات شورایعالی مشهود است، افزود نحوه اقدام در این خصوص مبنی بر حفاظت توام با ایجاد سرزندگی است که به عنوان نکته حیاتی باید مورد توجه قرار گیرد؛ در این راه تعامل بین مدیران شهرسازی، شهرداری‌ها و میراث فرهنگی جهت تهیه طرحهای پاسخگو به نیازهای ساکنین ضروری
است.
گفتنی است در این همایش تمامی معاونان معماری و شهرسازی استان‌های سراسر کشور حضور داشتند و موضوعاتی همچون تهیه طرح جامع اصفهان با رویکرد نوین، عملیاتی شدن سامانه کمیسیون ماده ۵ در شهر شیراز، سیاست‌های ابلاغی شورای‌عالی جهت تهیه و تصویب طرح‌های جامع شهرها- (موضوع ماده ۳۱ قانون احکام دائمی برنامه توسعه کشور) و اطلاعات مربوط به برنامه‌ریزی مسکن استان‌ها مورد بحث و تبادل‌نظر اعضای شرکت کننده و مسئولان قرار گرفت.
شایان ذکر است در این جلسه علاوه بر دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران، مدیرکل دفتر نظارت بر طرح‌های توسعه و عمران، مدیرکل دبیرخانه شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران، سرپرست دفتر طرحهای کالبدی و سرپرست دفتر ترویج معماری، طراحی شهری و بافت‌های واجد ارزش حضور به هم رساندند و به ارایه نقطه نظرات خود پیرامون اقداماتی که دفاتر فوق انجام داده‌اند، پرداختند.

پردیس برترین شهر جدید کشور شد
با رای مردم پردیس به عنوان برترین شهر جدید کشور انتخاب شد.
در جشنواره مردمی که از ۷ اسفند آغاز و ۱۵ ماه جاری به پایان رسید برترین‌های شش گروه شهرهای جدید کشور، مدیران وزارت راه و شهرسازی، شهرداران کل کشور، شهرداران مناطق ۲۲ گانه تهران، سازمان‌های نظام‌مهندسی و ادارات کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای انتخاب شدند.
در بخش شهرهای جدید، پردیس با ۲۳۴۱۴ رای به عنوان برترین شهر معرفی شد و اندیشه و هشتگرد به ترتیب با ۱۴۰۹۰ و ۹۳۸۱ رای در رده‌های بعدی قرار گرفتند. در مجموع آرای ارسالی نیز پردیس موفق به کسب بیشترین رای در تمامی گروه‌های شش گانه شد.