معاون عملیات فرمانده انتظامی استان مرکزی گفت: ۴۰ هزار عدد انواع مواد محترقه غیرمجاز در عملیات پلیس استان مرکزی طی دو روز گذشته کشف شد. سرهنگ شهرام امیریان در این باره اظهار داشت: در تداوم طرح‌های ارتقای امنیت اجتماعی و به منظور ایجاد امنیت در روزهای پایانی سال و به ویژه پیشگیری از بروز حوادث […]

معاون عملیات فرمانده انتظامی استان مرکزی گفت: ۴۰ هزار عدد انواع مواد محترقه غیرمجاز در عملیات پلیس استان مرکزی طی دو روز گذشته کشف شد.

سرهنگ شهرام امیریان در این باره اظهار داشت: در تداوم طرح‌های ارتقای امنیت اجتماعی و به منظور ایجاد امنیت در روزهای پایانی سال و به ویژه پیشگیری از بروز حوادث ناگوار در استفاده ناصحیح از مواد محترقه، طرح برخورد با تهیه و توزیع کنندگان مواد محترقه غیر مجاز از سوی پلیس استان با جدیت دنبال می‌شود.

وی ادامه داد: در مأموریت‌های پلیس استان در ۲ روز گذشته، مأموران انتظامی موفق شدند ۴۰ هزار عدد انواع مواد محترقه غیرمجاز را کشف کنند که در این عملیات‌ها ۶ نفر دستگیر و پس از تشکیل پرونده برای سیر مراحل قانونی به دستگاه قضائی معرفی شدند.

امیریان با اشاره به برخورد قاطع پلیس با توزیع کنندگان مواد محترقه افزود: به استناد قانون مجازات اسلامی، هر گونه قاچاق، خرید و فروش مواد منفجره و محترقه به صورت غیر مجاز جرم محسوب شده و مرتکبان آن به مجازات مندرج در قانون محکوم خواهند شد.

 

عرضه لاک پشت و سمندر لرستانی غیرقانونی است

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست همدان بابیان اینکه خرید و فروش مار آبی، لاک پشت و سمندر لرستانی جرم است، گفت: مجوزی برای خرید و فروش جانورانی که خطر انقراض آن‌ها وجود دارد صادر نمی شود.
جواد نوری اظهر تاکید کرد: متأسفانه در ایام قبل از سال نو، مارهای آبی، سمندر لرستانی و لاک‌پشت‌ها در میادین تره‌بار برای فروش عرضه می‌شوند که به فروشندگان این گونه‌ها اعلام می‌کنیم این کار جرم است و اگر از دست هر فردی سمندر لرستانی، لاک پشت و مار آبی بگیریم، کار او جرم تلقی می‌شود و عواقب قانونی در پی خواهد داشت.
نوری اظهر بیان کرد: مجوزی برای خرید و فروش جانورانی که خطر انقراض آن‌ها را تهدید می‌کند صادر نمی‌شود و عرضه مار آبی، لاک پشت و سمندر لرستانی در ایام نوروز نیز غیرقانونی است.
وی افزود: این کار موجب می‌شود که گونه در محل اصلی با کاهش جمعیت و خطر انقراض روبرو شود و با توجه به اینکه نگهداری حیات‌وحش مستلزم صرف هزینه و وقت زیاد است بعد از مدتی توسط خریداران در طبیعتی غیر از زیستگاه اصلی رها شده که این امر هم از نظر شرعی و اخلاقی صحیح نیست و هم اینکه آن گونه می‌تواند در مکان جدید به آفت و گونه مهاجم تبدیل شود که این عمل محیط زیست را به مخاطره خواهد انداخت.
وی اضافه کرد: بر اساس ماده ۱۰ قانون شکار و صید حمل، عرضه، فروش و صدور جانوران وحشی زنده یا کشته و اجزای آنها جرم محسوب شده و مرتکبین اعمال فوق مشمول پرداخت جزای نقدی از مبلغ ۳ تا ۱۵ میلیون ریال و حبس از یک ماه تا ۶ ماه هستند.