مدیرکل دفتر حیات وحش و آبزیان سازمان محیط زیست با بیان این که تلف شدن قوچ و میش‌های پارک ملی گلستان در دست بررسی است، گفت: تلفات جدیدی در زیستگاه‌های دیگر این پارک مشاهده نشده است مجید خرازیان مقدم گفت: طبق گزارش رئیس پارک ملی گلستان، طی چند روز گذشته تعداد ۱۶۰ رأس لاشه قوچ […]

مدیرکل دفتر حیات وحش و آبزیان سازمان محیط زیست با بیان این که تلف شدن قوچ و میش‌های پارک ملی گلستان در دست بررسی است، گفت: تلفات جدیدی در زیستگاه‌های دیگر این پارک مشاهده نشده است
مجید خرازیان مقدم گفت: طبق گزارش رئیس پارک ملی گلستان، طی چند روز گذشته تعداد ۱۶۰ رأس لاشه قوچ و میش اوریال در منطقه‌ای به وسعت یک کیلومتر مربع توسط محیط بانان پارک ملی گلستان کشف شد که برای تشخیص علت مرگ، ضمن هماهنگی با ادارات کل دامپزشکی استان‌های گلستان و خراسان شمالی و اعزام دامپزشکان ادارات کل دامپزشکی مذکور و دامپزشکان دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست به منطقه مورد نظر، پس از بررسی وضعیت تلفات و لاشه‌های مشاهده شده، علی‌رغم این که نمونه گیری از لاشه‌ها به دلیل اینکه حدود ۱۰ روز از تلف شدن آنها گذشته بود مقدور نبود، با تلاش اکیپ اعزامی نمونه‌هایی از بافت‌ها، محتویات معده، کبد و دستگاه گوارش این حیوانات برای تشخیص علت مرگ توسط گروه دامپزشکی و کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست گلستان گرفته و نمونه‌ها به آزمایشگاه دامپزشکی گلستان، خراسان شمالی ارسال شد. در صورت نیاز هم نمونه‌ها از طریق دامپزشکی به آزمایشگاه مرکز تشخیص دامپزشکی در تهران ارسال خواهد شد و هر گونه اظهار نظر قطعی بدواً مستلزم اعلام کتبی نتایج آزمایشات از سوی دامپزشکی خواهد بود.
عوارض زیست محیطی سیلاب در محل دفن زباله اراک ساماندهی شود
شبکه منابع طبیعی و محیط زیست استان مرکزی با صدور بیانیه ای خواستار ساماندهی فوری عوارض زیست محیطی مناشی از جاری شدن سیلاب در محل دفن زباله های اراک شدند.
در این بیانیه که روز پنجشنبه نسخه ای از آن به دست ایرنا رسید با تشکر از زحمات شبانه روزی اعضای ستاد بحران استان مرکزی در مدیریت بارش های اخیر، آمده است: مدیریت شهری اراک در سال های قبل به اخطارهای سمن های محیط زیستی در دفن غیراصولی پسماندهای شهری در منطقه رودباران و احتمال آلودگی آب های زیر زمینی این منطقه کم توجه بوده است. بیانیه می افزاید: بارندگی های اخیر و ورود سیلاب به محدوده مرکز دفن پسماند می تواند احتمال چالش های محیط زیستی را در روزهای پیش رو به علت گسترش جریان های زیر سطحی ایجاد کند.
اطلاعی از وضعیت گوزن های زرد مناطق سیل زده دزفول نیست
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به آبگرفتگی محل نگهداری «گوزن زرد» در میانرود دزفول، گفت: فنس (حصار) اطراف سایت گوزن زرد در اثر طغیان رودخانه دز تخریب شده و اطلاعی از وضعیت گوزن ها در دست نیست.
احمدرضا لاهیجان زاده بیان کرد: سایت تکثیر و نگهداری گونه حفاظت شده «گوزن زرد» در پارک ملی دز (میانرود دزفول) از مدتی پیش زیر آب رفته و بخشی از فنس این سایت تخریب شده است، بر همین اساس احتمال می رود گوزن ها از سایت خارج شده باشند. وی افزود: برای بررسی جنگل و کسب اطلاع از وضعیت گوزن های زرد، امروز یک پهپاد به منطقه اعزام می شود.
لاهیجان زاده شرایط گوزن ها را نگران کننده ندانست و افزود: در جریان سیل و طغیان رودخانه دز در سال ۱۳۹۵ با وجود دبی شدیدتر رودخانه، ولی گوزن ها توانستند خود را نجات دهند زیرا گوزن ها شناگران ماهری هستند.
وی اضافه کرد: پس از سیل سه سال پیش، خاکریز مرتفعی در محل نگهداری گوزن ها ساخته شد تا در شرایط طغیان رودخانه محل امنی برای گوزن ها باشد که احتمال می رود در سیل کنونی نیز روی تپه بروند و یا به جنگل های دز پناه ببرند.
لاهیجان زاده با تاکید بر اینکه تاکنون هیچ گزارشی از تلفات این گونه حفاظت شده ارایه نشده، گفت: هم اکنون به دلیل زیرآب رفتن جنگل و سایت نگهداری گوزن زرد،امکان ورود به آن وجود ندارد، و بررسی میدانی تنها پس از فروکش کردن سیل امکانپذیر خواهد بود. به گفته وی بر اساس آخرین سرشماری حیات وحش، ۲۰ تا ۳۰ راس گوزن زرد در سایت میانرود دزفول وجود دارد. گوزن زرد ایرانی (نام علمی Dama mesopotamica) گونه ای است که در خطر انقراض قرار داشت ولی با اجرای طرح تکثیر، از خطر انقراض در ایران نجات یافت. این گونه در منطقه جزیره اشک احیا و سپس با افزایش جمعیت تعدادی از آنها به زیستگاه تاریخی خود در جنگل های دز و کرخه منتقل شدند.