مدیر عامل بانک قوامین در دیدار با کارکنان این بانک گفت: رویکرد نامگذاری امسال با عنوان رونق تولید یک رویکرد راهبردی آینده پژوهی به معنای آینده سازی است و طبیعتاً این نامگذاریها بستری خواهد بود برای حرکت فعالانه گروهی و ملی در مسیر مدیریت موانع و مقابله با رویدادهای تحمیل شده. دکتر غلامحسن تقی نتاج […]
مدیر عامل بانک قوامین در دیدار با کارکنان این بانک گفت: رویکرد نامگذاری امسال با عنوان رونق تولید یک رویکرد راهبردی آینده پژوهی به معنای آینده سازی است و طبیعتاً این نامگذاریها بستری خواهد بود برای حرکت فعالانه گروهی و ملی در مسیر مدیریت موانع و مقابله با رویدادهای تحمیل شده.
دکتر غلامحسن تقی نتاج بر ضرورت برنامهریزی متمرکز برای جبران خسارتها و بازسازی زیر ساختها تاکید کرد و افزود: بایستی با حذف تنشها و جلوگیری از فشارهای مقطعی و با برنامهریزی متمرکز در راستای رفع زیانها و آوارگیهای آسیبدیدگان تلاش کنیم. وی به برنامهریزیهای درون سازمانی که برای همکاران آسیب دیده در استانهای درگیر وقوع سیلاب در بانک قوامین صورت گرفته اشاره و خاطرنشان کرد: در نظر داریم این برنامهریزیهای درون سازمانی گستردهتر شود و در سطح برون سازمانی هم اجرایی شود که با همکاری و مشارکت مسئولان و سایر همکاران در صدد تحقق آن هستیم.
وی در ادامهی سخنان خود رشد و توسعهی اقتصادی با بهرهوری بالا و افزایش درجهی کارآمدی و بازدهی موثر عوامل تولید را از جمله مفاهیم اخذ شده از مفهوم رونق تولید نام برد و تصریح کرد: بایستی در راستای توسعه و رونق تولید همواره موضوع مهارت و توسعهی سرمایه ی انسانی و دانش افزایی را به عنوان یک فرصت سرمایهگذاری مدنظر قرار دهیم.
نائب رئیس هیئت مدیره بانک قوامین هم چنین در بحث مدیریت منابع خاطرنشان کرد: مقدار ظاهراً ناچیز مثلا یک درصد عقب ماندگی از تحقق اهداف که سالانه در بخشهای مختلف ممکن است اتفاق بیفتد در یک دوره ی طولانی شکاف عمیقی را بین اهداف و نتایج حاصله ایجاد می کند؛ چرا که با تصاعد هندسی اثر منفی می گذارد .
وی از تولید کالا و خدمات همراه با بهره وری به عنوان یکی از ملزومات تحقق رونق تولید یاد کرد و با اشاره به دوبرابر بودن سرانهی مصرف انرژی در ایران نسبت به متوسط مصرف انرژی در سطح جهان یادآور شد: مقاومتی که از سوی کشورهای توسعه یافته علیه توسعه و پیشرفت ایران اعمال میشود به دلیل تضمین برتری و سلطهی نسلهای آیندهشان بر جهان است .
دکتر تقی نتاج در ادامهی سخنان خود در تشریح موانع تحقق رونق تولید از جمله روند تدریجی کاهش بهرهوری کار، کاهش بهرهوری سرمایه و نظام بانکی و کاهش ظرفیت تولید و اشتغال تأکید کرد : متأسفانه تداوم برونگرایی و درونزایی اقتصادی هم چنان در کشور ما دیده میشود . ما بیش از آن که باید درون گرا و برونزا باشیم درونزا و برونگرا هستیم.
وی به سخنان مقام معظم رهبری “مدظله العالی ” اشاره و به نقل از ایشان مهمترین اولویت کشور را کماکان اولویت اقتصادی دانست و یادآور شد: راه حل مشکلات معیشتی کشور، رونق تولید است .
وی افزود: تولید داخلی، ستون اصلی اقتصاد مقاومتی است و قدرت مقابله با رقیب و احترام به مصرف کننده همراه با رعایت مؤلفههای کیفیت نکتهای است که بایستی در موضوع رونق تولید مورد توجه قرار بگیرد .
مدیرعامل بانک قوامین رویکرد نامگذاری امسال با عنوان رونق تولید را یک رویکرد راهبردی آینده پژوهی به معنای آینده سازی دانست و گفت: طبیعتاً این نامگذاریها بستری خواهد بود برای حرکت فعالانه در مسیر مدیریت موانع و مقابله با رویدادهای تحمیل شده.
دکتر تقی نتاج در ادامهی سخنان خود به تشریح موضوعات قاچاق و واردات مخرب، بوروکراسیهای بیرویه و افراطی سازمانی به عنوان دیگر موانع رونق تولید پرداخت و افزود: در راستای حذف این موانع و تقویت میزان تحقق رونق تولید بایستی در حوزه های تولیدی که دارای مزیت رقابتی هستند تاکید کنیم.
وی تغییر ترکیب نقدینگی را یکی از راههای حصول رونق تولید دانست و گفت: با افزایش حجم سپردههای زیر یک سال که خروج آنی منابع را در پی دارد رونق تولید اتفاق نمافتد لذا بایستی در ترکیب نقدینگی تغییرات مقتضی حاصل شود و سپردههای بلندمدت تر و حتی ۱۰ساله در نظام بانکی طراحی و جاری سازی شود .
نائب رئیس هیأت مدیره ی بانک قوامین تقویت ساز و کارهای بازار سرمایه، پول، کالا و نظارت مناسب نهادهای نظارتی بر بازارهای سرمایه را در رونق تولید موثر دانست و در پایان با تاکید بر عوامل سیاسی داخلی با رویکرد درونگرایی و بهرهگیری از فرصتها و نیز بهره گیری از عوامل اجتماعی داخلی و بیرونی از جمله مشارکت مردم به عنوان متغیرهای مورد نیازجهت رشد در راستای رونق تولید، بر لزوم طراحی و عملیات یک پارچه و تشکیل یک اتاق اندیشورزی در سطح سران سه قوه به منظور تحقق موضوع رونق تولید تأکید و به موفقیتهای شورای هماهنگی اقتصادی قوای سه گانه به عنوان یک تجربهی موفق اشاره کرد.