ارشد نظامی آجا در گلستان و فرمانده قرارگاه عملیاتی لشکر ۳۰ گرگان ضمن اشاره به فعال بودن ۵ هزار ارتش در سیل اخیر استان گلستان از تفاوت رژه روز ارتش امسال خبر داد. امیر سرتیپ ۲ محمد غفاری در نشست با اصحاب رسانه استان گلستان ابتدا با محکوم کردن اقدام رئیس جمهور امریکا علیه سپاه پاسداران اظهار […]
ارشد نظامی آجا در گلستان و فرمانده قرارگاه عملیاتی لشکر ۳۰ گرگان ضمن اشاره به فعال بودن ۵ هزار ارتش در سیل اخیر استان گلستان از تفاوت رژه روز ارتش امسال خبر داد.
امیر سرتیپ ۲ محمد غفاری در نشست با اصحاب رسانه استان گلستان ابتدا با محکوم کردن اقدام رئیس جمهور امریکا علیه سپاه پاسداران اظهار کرد: حرکت وقیحانه ترامپ نشان دهنده سردرگمی نظام استکبار است و ارتش در کنار و دوشادوش سپاه تا نابودی رژیم صهیونیستی خواهد ایستاد.
غفاری با اشاره به همکاری نهادهای نظامی استان در حادثه سیل اخیر بیان کرد: ارتش و سپاه استان باوجود تقسیم وظایف از سوی استانداری در مقابله با سیلاب، هر زمان که نیاز بود در راه امدادرسانی به همدیگر کمک میکردند.
ارشد نظامی ارتش در گلستان در ادامه به تبیین فلسفه نامگذاری روز نیروی زمینی ارتش پرداخت و گفت: ارتش سرافراز ایران در طول انقلاب همراه با مردم بوده و نخستین شهید ترور نیز شهید قرنی از بدنه ارتش بوده است.
غفاری با اشاره به مراسم رژه هر ساله در این روز گفت: یگانهای ارتش استان همه ساله در ۲۹ فروردین در شهرهای گنبد، آزادشهر و گرگان از مقابل جایگاه رژه میروند اما امسالباتوجه به شرایط خاص منطقه این رژه متفاوت خواهد بود.
وی تصریح کرد: امسال به فرموده فرمانده نزاجا، رژه در استانهای سیل زده به شکل «رژه خدمت» خواهد بود و دیگر رژه پیاده نخواهیم داشت.
وی افزود: مراسم رژه متمرکز امسال از ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه روز ۲۹ فروردین در مقابل دادگستری آق قلا به صورت موتوری انجام میشود و سپس نیروها برای ادامه خدمت رسانی به شهرهای آق قلا و گمیشان منتقل میشوند.
فرمانده قرارگاه عملیاتی لشکر ۳۰ با اشاره به کمکهای این نهاد نظامی به سیل زدگان استان گفت: ارتش از همان روزهای نخست وقوع سیل پای کار بوده و امدادرسانی همچنان در مناطق سیل زده آق قلا و گمیشان ادامه دارد.
وی در خصوص تجهیزات به کار گرفته شده در مناطق سیل زده گفت: احداث دو بیمارستان صحرایی در آق قلا، استفاده از ۳ فروند بالگرد نیروی دریایی و هوانیروز، خودروهای نفربر، بیلهای مکانیکی، احداث سیل بند و حصار و استقرار بیش از ۵ هزار نیرو در صحنه یا پشت صحنه بخش مهمی از اقدامات ارتش در مناطق سیل زده بوده است.
بازگشایی ۹۰ درصد جادههای مسدود الیگودرز
مسئول قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه صاحبالزمان (عج) اصفهان گفت: ۹۰ درصد جادههای مسدود الیگودرز بازگشایی شده و نیروها با تمام توان به ادامه کار مشغول هستند.
سرهنگ سیدحسین انوری با اشاره به خدمات نیروهای جهادی در الیگودرز، اظهار داشت: با توجه به سیل اخیر در استان لرستان، سپاه صاحبالزمان(عج) از چهاردهم فروردین معین شهرستان الیگودرز شد.
وی افزود: این ماموریت در راستای خدمترسانی به سیلزدگان انجام شد و اکیپی از قرارگاه پیشرفت و آبادانی صاحبالزمان (عج) در الیگودرز مستقر شد و در برآورد اولیه از مجموع ۴۶۰ روستای الیگودرز، ۲۹۰ روستا خسارتهایی ناشی از سیل دیده است.
مسئول قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه صاحبالزمان (عج) با بیان اینکه بین ۱۳۰۰ تا ۱۵۰۰ خانوار در این سیل آسیب دیدند، گفت: ۱۰۱ واحد مسکونی به صورت ۱۰۰درصد تخریب و ۶۰۰ واحد هم بین ۳۰ تا ۸۰ درصد خسارت دیدند.
وی تصریح کرد: از دیگر آسیبهای ناشی از سیل میتوان به از بین رفتن ۵۰ دهانه پل، تخریب ۶۰ کیلومتر راه روستایی و مسدود شدن راه ۱۳۷ روستا اشاره کرد.
سرهنگ انوری ادامه داد: مرحله اول کمکهای نیروهای جدید سپاه ارسال و توزیع مواد غذایی، مواد بهداشتی، پتو و تشک به روستاهایی که امکان ورود به آنها وجود داشت و همینطور با استفاده از بالگرد هوانیروز و هلال احمر ارسال مواد مورد نیاز روستاهای صعبالعبور انجام شد.
وی با اشاره به کمکهای بسیار خوب مردم استان اصفهان، اظهار داشت: ۲هزار پک کامل مواد غذایی، ۴ هزار تخته پتو، ۱۵۰۰ تشک در مرحله اول بین روستائیان سیلزده توزیع شد.
مسئول قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه صاحبالزمان(عج) افزود: در مرحله دوم عملیات امدادرسانی، بازگشایی جادههای مواصلاتی منطقه را به دست گرفتیم و با تجمیع دستگاههای سپاه صاحبالزمان در الیگودرز و استفاده از توان خود شهرستان و توان اداره راه یزد و همدان عملیات را آغاز کردیم.
وی خاطرنشان کرد: عملیات بازگشایی حدود ۹۰ روستای الیگودرز تا دیروز انجام شده و بیش از ۱۵۰ کیلومتر راه مسدود نیز بازگشایی شده است و در حال حاضر نیروها هنوز در منطقه حضور دارند.
اجرای طرح هادی در ۶۵۰ روستای مازندران
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مازندران با اشاره به تداوم اجرای طرحهای هادی با مشارکت روستاییان در استان گفت: سال گذشته طرح هادی در ۶۵۰ روستای مازندران اجرایی شد.
محمد خانی نوذری در نشست خبری به مناسبت سالروز تاسیس دهه حساب ۱۰۰ امام راحل اظهار داشت: مازندران دارای سه هزار و ۲۰۰ روستا و آبادی داریم که بیش از دو هزار و ۷۰۰ روستا بالای ۲۰ خانوار جمعیت دارند که تمامی روستاهای ۲۰ خانوار مازندران دارای طرح هادی مصوب هستند.
وی افزود: تهیه طرح هادی با هدف ساماندهی عمران روستایی بوده و برای اقتصاد روستاهای مازندران مشکل ساز نیست.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مازندران با اشاره به اینکه چشماندازی برای توسعه متوازن روستاها در طرحهای هادی دیده شده است تصریح کرد: بازنگری طرح هادی ۱۰۰ روستای مازندران در سال گذشته انجام شده است.
خانی نوذری با بیان اینکه طرح هادی در روستاها نافی اجرای بومگردی نیست، افزود: بسیاری از روستاهای نمونه گردشگری در مازندران توسط بنیاد مسکن در قالب بومگردی تعریف شده است.
وی با تاکید بر اصلاح ساختار هندسی در روستاها، گفت: در صورت بروز حوادث و عوارض طبیعی اگر معابر اصلی و شریان اصلی در روستاها نباشد مشکلاتی برای روستاییان ایجاد میکند.
خانی با اشاره به اینکه دولت برای ساماندهی حاشیهنشینی در استان برنامه دارد، افزود: موافقت نامه اجرای طرح هادی در ۶۵۰ روستای مازندران در سال ۹۷ امضا شده و بیش از ۸۰ درصد اقدامات در روستاها با مشارکت دهیاران انجام شده است.
وی با بیان اینکه مطالعات انتخاب ۲۴۴ روستای استان به عنوان نقطه هدف گردشگری و بومگردی انجام شده است، افزود: طرح هادی موازی بومگردی نیست و بنیاد مسکن نیز آمادگی تقویت این طرح در مازندران است.