قاسم شهابی در نشست خبری تشریح خسارتهای سیل و سیلاب اخیر افزود که حدود ۸۰ میلیارد ریال از این مبلغ فقط خسارتی است که به صورت مستقیم به شبکه توزیع برق استان وارد شده است. وی عنوان کرد: در بسیاری از مناطق سیلزده، رانش زمین و سیلاب سبب شده تا به طور کلی نیازمند تغییر مسیر خطوط […]
قاسم شهابی در نشست خبری تشریح خسارتهای سیل و سیلاب اخیر افزود که حدود ۸۰ میلیارد ریال از این مبلغ فقط خسارتی است که به صورت مستقیم به شبکه توزیع برق استان وارد شده است.
وی عنوان کرد: در بسیاری از مناطق سیلزده، رانش زمین و سیلاب سبب شده تا به طور کلی نیازمند تغییر مسیر خطوط شبکه توزیع باشیم و بعضی از خطوط توزیع استان هم دیگر وجود ندارد و در حال حاضر برای رفع مشکل مردم مجبور شدیم سیم های توزیع را از طریق آویختن به درختان و عناصر طبیعی نگه داریم که باید زودتر ساماندهی شود.
مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران افزود: ۲ سیلاب نوروزی در مجموع ۷۸۰ روستای استان را بی برق کرد ولی اکنون تمامی روستا ها برقدار شدند.
شهابی افزود: در مجموع ۸۵ اکیپ با ۳۶۵ نیرو در سیل اخیر وارد عمل شدند و تا برقراری کامل برق حتی در دورافتاده ترین روستاها پای کار بودند.
وی افزود : یکی از اقداماتی که در سیل اخیر انجام دادیم ، انجام همزمان اقدامات پیشگیرانه بود که از جمله آن قطع کردن برق در مناطقی مانند شهرستان سیمرغ و سوادکوه بود تا امنیت سیلزدگان و نیروهای امدادی تامین شود و شاهد حوادث برق گرفتگی نباشیم.
شهابی بر ضرورت اطلاع رسانی به مردم در چنین مواقعی از سوی رسانه ها تاکید کرد و گفت: قطع کردن برق در حوادث طبیعی و غیر طبیعی از جمله اقدامات اولیه برای جلوگیری از گسترش خسارت و تلفات است ضمن این که برای بازگردندان شرایط به حالت عادی هم چنین اقداماتی انجام می شود.
وی حوزه جغرافیایی خسارت سیل و سیلاب در مازندران را گسترده توصیف کرد و توضیح داد : تنها در روز نخست سیل بر اثر رانش زمین ، ریزش کوه ، افتادن درختان بر روی شبکه ، شکسته شدن تیرهای برق و عوامل دیگر برق بیش از ۷۱۳ روستای استان قطع شده بود.
شهابی اظهار داشت: با وجود تلاش های گسترده و تمرکز نیروها بر انجام بهینه و سریع کارها ، برق بسیاری از روستاها در همان ساعات اول وصل شد ولی برق ۱۲۱ روستا دیگر قطع باقی ماند برای این که در برخی جاها به دلیل تخریب راههای دسترسی همکاران ما نتوانستند وارد منطقه شوند.
وی افزود: در مجموع تا روز هفتم سیل، برق همه روستاها بجز یک روستا وصل شد در حالی که ما با شکسته شدن بیش از ۵۰۰ اصله تیر برق مواجه بودیم ضمن این که سیم های بخشی از شبکه به خاطر شکستن درخت و افتادن روی آنها پاره شده بود و بخشی از خطوط هم به طور کلی ناپدید شدند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران با بیان اینکه این شرکت اکنون منتظر بازگشت شرایط عادی به مناطق بالا دستی برای احداث خطوط جدید است، گفت: در این مسیر نه تنها همکاری دستگاههایی همچون منابع طبیعی لازم است، بلکه به دلیل تغییر مسیر خطوط، همکاری مردم را نیز می طلبد.
شهابی یادآور شد: در حال حاضر بیش از ۲۵ درصد از شبکه توزیع برق مازندران فرسوده است که نیازمند بازسازی و نوسازی است تا در صورت بروز حوادث سبب چند برابر شدن خسارات نشود.
وی با بیان اینکه بدهکاری ۶۰ میلیارد تومانی شرکت توزیع برق مازندران به پیمانکاران و فرا رسیدن پر مصرف فصل تابستان ، گفت : از آنجایی که خطوط توزیع مصرفی و هزینه بردار هستند ، پرداخت به موقع بدهی مشترکین می تواند در تقویت شرکت توزیع برای جلوگیری از قطعی و خاموشی موثر باشد.
زندگی به ترکمنصحرا برگشت
حدود یکماه از وقوع سیل در برخی از مناطق استان گلستان میگذرد و شهرها و زندگی مردم کم کم در حال بازگشت به شرایط عادی است.
طوفان و بارش شدید باران و جاری شدن سیلاب در برخی از شهرها و روستاهای گلستان، نوروز امسال را به کام مردم تلخ کرد.
مردم گنبدکاووس، آققلا و گمیشان سیلی بیسابقه را تجربه کردند و بسیاری از آنان خانه و کاشانه خود را از دست دادند. زمینهای کشاورزی زیر آب رفت و دامهای زیادی هم تلف شد. شرایط مردمان ترکمنصحرا سخت و بغرنج بود اما با حضور همدلانه نیروهای مسلح، دستگاههای دولتی و جهادِ گروههای مردمی، سیلاب کم کم فروکش کرده و زندگی به جریان افتاده است. هرچند هنوز هم بخشهایی از شهر آققلا و گمیشان دچار آبگرفتگی است و مردم به کمک نیاز دارند.
امانگلدی ضمیر، فرماندار آققلا درباره آخرین وضعیت این شهرستان سیلزده اظهارداشت: وضعیت شهر آققلا روز به روز بهتر میشود؛ زندگی و کسب و کار مردم نیز در حال برگشت به وضعیت عادی است.
وی با اشاره به آبگرفتگی در برخی از نقاط شهر آققلا از جمله عیدگاه، کلآباد و غیره گفت: امدادرسانی و عملیات تخلیه آب و لجن کشی منزل به منزل و نقطه به نقطه در حال انجام است و از لحاظ بهداشتی و درمانی نیز مشکل خاصی وجود ندارد.
فرماندار آققلا بیان داشت: جریان ورود سیلاب از بالادست با توجه به حفر کانال به طول ۴٫۵ کیلومتر و ایجاد سیلبند ۱٫۵ کیلومتری به شهر آققلا قطع و از بیرون شهر به سمت دشتها هدایت شده است.
وی گفت: مشکل اصلی شهرستان پس از وقوع سیل، جبران خسارات و نوسازی منازل تخریبی، عملیات پاکسازی و مرمت زیرساخت های شهری و روستایی است که با کمک گروههای جهادی و همه دستگاهها و ارگانها در حال انجام است.
گمیشان یکی دیگر از شهرهای سیلزده استان گلستان است، شهرستانی در مجاورت دریای خزر که همه سیلابهای بالادست به سمت این منطقه حرکت کرده تا از طریق رودخانههای گرگانرود و قرهسو راهی دریا شود. آنطور که فرمانده سپاه این شهرستان گفته است مردم گمیشان برای اینکه سیل وارد شهر نشود، در اقدامی جهادی و ایثارگرانه حاضر شدند ۴۵ هزار هکتار از اراضی آنان زیر آب برود اما خسارتی به زندگی شهروندان وارد نشود.
امیرشیر توماج، فرماندار گمیشان نیز درباره آخرین وضعیت مناطق سیلزده این شهرستان گفت: لایروبی گرگانرود و کانالها و ایجاد شکاف در جادههای دسترسی از اقدامات انجام شده برای تسریع در هدایت آب به سمت تالاب و دریا است.
وی با بیان اینکه تاکنون هیچ بیماری واگیرداری در گمیشان گزارش نشده است، گفت: تیمهای بهداشتی در این شهرستان به صورت مرتب عملیات بازرسی و پایشهای مورد نظر را انجام میدهند.